pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kangal Belediyesinden 107 öğrenciye burs

Siyaset 26.10.2018 - 11:08, Güncelleme: 26.10.2018 - 11:08
 

Kangal Belediyesinden 107 öğrenciye burs

SİVAS'ın Kangal Belediyesi, kurduğu dernekle ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına eğitim sezonunun sonuna kadar 220 lira burs verecek.

SİVAS'ın Kangal Belediyesi, kurduğu dernekle ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına eğitim sezonunun sonuna kadar 220 lira burs verecek. Sivas'a 65 kilometre uzaklıktaki Kangal Belediyesi, 107 üniversite öğrencisine aylık 220 lira olmak üzere burs bağladı. Anayasa Mahkemesinin verdiği karar sonrası belediyelerin burs vermesinin yasaklanmasının ardından belediye başkanının önerisi ile kurulan Gönül Damlası Derneği ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına burs vermek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmanın ardından tespit edilen 107 öğrenciye burs bağlandı. Konu hakkında bilgi veren Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ellerindeki parayı eğitime katkı sağlamak için kullanmak istediklerini ifade ederek "Mevzuat gereği daha önce belediyelerimiz üniversite okuyan çocuklarımıza burslar veriyordu. Bu Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü ve Anayasa Mahkemesinin bununla ilgili kararı belediyeler burs veremez diye. Burada kendi evlatlarınız bir takım imkanlar da var. Burada amacınız onlara yardımcı olmaksa yolunu yöntemini bulabiliyorsunuz. Biz eğitimle ilgili birbirinden kıymetli arkadaşlarla bu konuyu müzakere ettiğimizde ben şöyle bir fikir attım ortaya. Bir dernek kuralım, bu derneğin üzerinden yürütelim bunu dedim ve bu kabul gördü. Gönül Damlası diye bir dernek kurduk biz. Bu derneğin başkanlığını da ben yürütüyorum arkadaşlarla birlikte. 100 bin liranın üzerinde bir paramız var. Dedik bunu şuna buna harcasak doğru olmaz, eğitime katkı sağlayalım. Bununla ilgili ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına bu parayı pay edelim. Hatta bu yaklaşık 8-9 ay sürsün üstüne de takviye edebileceğimiz bir takım çalışmalar da olur. Hanım kardeşlerimiz de kermesler yapar onların alt yapısını ayarlıyoruz. O kermesten aldığımız gelirle birlikte bu çocuklarımızın eğitim süresi boyunca 2018-2019 eğitim sezonu içerisinde yaklaşık 200-220 lira civarında burs vereceğiz. Talepleri topladık, ilçe merkezinde ikamet eden yaklaşık 107 ailenin bu haktan yararlanma durumundan ortaya çıkardığımız çalışma oldu. Bunu da bu ayın sonuna kadar eksikleri tamamlayacağız. Gelecek ay Kasım'dan itibaren öğrencilerimize 200 ile 220 lira arasında, eğitim sezonu bitinceye kadar da burs vereceğiz" dedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ın Kangal Belediyesi, kurduğu dernekle ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına eğitim sezonunun sonuna kadar 220 lira burs verecek.

SİVAS'ın Kangal Belediyesi, kurduğu dernekle ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına eğitim sezonunun sonuna kadar 220 lira burs verecek.

Sivas'a 65 kilometre uzaklıktaki Kangal Belediyesi, 107 üniversite öğrencisine aylık 220 lira olmak üzere burs bağladı. Anayasa Mahkemesinin verdiği karar sonrası belediyelerin burs vermesinin yasaklanmasının ardından belediye başkanının önerisi ile kurulan Gönül Damlası Derneği ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına burs vermek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmanın ardından tespit edilen 107 öğrenciye burs bağlandı. Konu hakkında bilgi veren Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ellerindeki parayı eğitime katkı sağlamak için kullanmak istediklerini ifade ederek "Mevzuat gereği daha önce belediyelerimiz üniversite okuyan çocuklarımıza burslar veriyordu. Bu Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü ve Anayasa Mahkemesinin bununla ilgili kararı belediyeler burs veremez diye. Burada kendi evlatlarınız bir takım imkanlar da var. Burada amacınız onlara yardımcı olmaksa yolunu yöntemini bulabiliyorsunuz. Biz eğitimle ilgili birbirinden kıymetli arkadaşlarla bu konuyu müzakere ettiğimizde ben şöyle bir fikir attım ortaya. Bir dernek kuralım, bu derneğin üzerinden yürütelim bunu dedim ve bu kabul gördü. Gönül Damlası diye bir dernek kurduk biz. Bu derneğin başkanlığını da ben yürütüyorum arkadaşlarla birlikte. 100 bin liranın üzerinde bir paramız var. Dedik bunu şuna buna harcasak doğru olmaz, eğitime katkı sağlayalım. Bununla ilgili ilçede ikamet eden ailelerin üniversite okuyan çocuklarına bu parayı pay edelim. Hatta bu yaklaşık 8-9 ay sürsün üstüne de takviye edebileceğimiz bir takım çalışmalar da olur. Hanım kardeşlerimiz de kermesler yapar onların alt yapısını ayarlıyoruz. O kermesten aldığımız gelirle birlikte bu çocuklarımızın eğitim süresi boyunca 2018-2019 eğitim sezonu içerisinde yaklaşık 200-220 lira civarında burs vereceğiz. Talepleri topladık, ilçe merkezinde ikamet eden yaklaşık 107 ailenin bu haktan yararlanma durumundan ortaya çıkardığımız çalışma oldu. Bunu da bu ayın sonuna kadar eksikleri tamamlayacağız. Gelecek ay Kasım'dan itibaren öğrencilerimize 200 ile 220 lira arasında, eğitim sezonu bitinceye kadar da burs vereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kangal Belediyesinden 107 öğrenciye burs

Kangal Belediyesinden 107 öğrenciye burs

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.