pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta Buğdayda Yüksek Rekolte Beklentisi

28.12.2016 - 13:48, Güncelleme: 28.12.2016 - 13:48
 

Sivas'ta Buğdayda Yüksek Rekolte Beklentisi

SİVAS (AA) - Buğday üretiminde önemli bir yere sahip olan Sivas'ta ekim ayının kurak geçmesi ve çimlenme olmaması dolayısıyla, don olayından etkilenmeyen...

SİVAS (AA) - Buğday üretiminde önemli bir yere sahip olan Sivas'ta ekim ayının kurak geçmesi ve çimlenme olmaması dolayısıyla, don olayından etkilenmeyen buğdayda bir milyon 500 ton rekolte bekleniyor.Yaklaşık 2 milyon 973 bin dekar alanda buğday üretimi yapılan Sivas'ta ekim ayının kurak geçmesi bu kez çiftçiyi güldürdü. Kuraklıktan dolayı çimlenmeyen buğday, geçtiğimiz günlerde meydana gelen don olaylarından etkilenmeyerek üreticisini sevindirdi.Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılının tamamen kurak geçtiğini ve özellikle ekim ayında yağış olmadığını belirtti.Yağış azlığının üretici için avantaja dönüştüğünü dile getiren Çetintaş, "Vatandaş buğdayı ektikten sonra yağmur yağmadı. Buğday çimlenmediği için don olayı vurmadı. Çimlenip kar yağdığında ve don olayı meydana geldiğinde zararımız olabilirdi. Şu anda bir kaybımız yok. Bu bizim için kazanç oldu. Bölgemizde tam istediğimiz kar yağmadı ama buğdaya da zararı yok." diye konuştu.Çetintaş, yeni yılın daha yağışlı geçmesini beklediklerini belirterek, şu bilgileri aktardı: "Beklediğimiz kar yağışı meydana gelirse bu yıl, başarı yılı olacak. Geçen yıl aralık ayı buğday açısından verimsiz geçmişti. Bu yıl arazinin üzeri karla örtüldü. Baharda rahat bir çimlenme olmasını ve yeterli miktarda yağış alındığında yaklaşık bir milyon 500 bin ton buğday rekoltesi bekliyoruz."
SİVAS (AA) - Buğday üretiminde önemli bir yere sahip olan Sivas'ta ekim ayının kurak geçmesi ve çimlenme olmaması dolayısıyla, don olayından etkilenmeyen...

SİVAS (AA) - Buğday üretiminde önemli bir yere sahip olan Sivas'ta ekim ayının kurak geçmesi ve çimlenme olmaması dolayısıyla, don olayından etkilenmeyen buğdayda bir milyon 500 ton rekolte bekleniyor.

Yaklaşık 2 milyon 973 bin dekar alanda buğday üretimi yapılan Sivas'ta ekim ayının kurak geçmesi bu kez çiftçiyi güldürdü. Kuraklıktan dolayı çimlenmeyen buğday, geçtiğimiz günlerde meydana gelen don olaylarından etkilenmeyerek üreticisini sevindirdi.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılının tamamen kurak geçtiğini ve özellikle ekim ayında yağış olmadığını belirtti.

Yağış azlığının üretici için avantaja dönüştüğünü dile getiren Çetintaş, "Vatandaş buğdayı ektikten sonra yağmur yağmadı. Buğday çimlenmediği için don olayı vurmadı. Çimlenip kar yağdığında ve don olayı meydana geldiğinde zararımız olabilirdi. Şu anda bir kaybımız yok. Bu bizim için kazanç oldu. Bölgemizde tam istediğimiz kar yağmadı ama buğdaya da zararı yok." diye konuştu.

Çetintaş, yeni yılın daha yağışlı geçmesini beklediklerini belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Beklediğimiz kar yağışı meydana gelirse bu yıl, başarı yılı olacak. Geçen yıl aralık ayı buğday açısından verimsiz geçmişti. Bu yıl arazinin üzeri karla örtüldü. Baharda rahat bir çimlenme olmasını ve yeterli miktarda yağış alındığında yaklaşık bir milyon 500 bin ton buğday rekoltesi bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.