pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Tataristan’dan Niğde Patates Araştırma Enstitüsüne Ziyaret

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2024 - 14:08, Güncelleme: 29.03.2024 - 13:33
 

Tataristan’dan Niğde Patates Araştırma Enstitüsüne Ziyaret

Tataristan’dan Niğde Patates Araştırma Enstitüsüne Ziyaret

Tataristan’dan gelen araştırmacı ve çiftçilerden oluşan bir heyet, Türkiye’deki patates üretimi hakkında bilgi almak için Niğde Patates Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti.Araştırmacı ve çiftçilerden oluşan heyete, Bursa Bölgesi Tarım Kooperatifleri Bölge Başkanı Osman Özkan, Rusya Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanlığı, Tatar Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Zenon Stasevski ‘de eşlik etti. Enstitü Müdürü Uğur Pırlak tarafından ziyaretçilere Türkiye’deki patates üretimi, yerli ve milli çeşit geliştirme çalışmaları ile yapılan Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziyaretçilere, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü laboratuvarları, seraları ve arazileri gezdirilerek yapılan çalışmalar yerinde gösterildi.Daha sonra Tataristan heyetine Niğde’de faaliyet gösteren yerli ve milli çeşitlerin de depolandığı yeraltı depoları ile dondurulmuş patates işleme tesisi gezdirildi.
Tataristan’dan Niğde Patates Araştırma Enstitüsüne Ziyaret
Tataristan’dan gelen araştırmacı ve çiftçilerden oluşan bir heyet, Türkiye’deki patates üretimi hakkında bilgi almak için Niğde Patates Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti.
Araştırmacı ve çiftçilerden oluşan heyete, Bursa Bölgesi Tarım Kooperatifleri Bölge Başkanı Osman Özkan, Rusya Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanlığı, Tatar Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Zenon Stasevski ‘de eşlik etti. Enstitü Müdürü Uğur Pırlak tarafından ziyaretçilere Türkiye’deki patates üretimi, yerli ve milli çeşit geliştirme çalışmaları ile yapılan Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziyaretçilere, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü laboratuvarları, seraları ve arazileri gezdirilerek yapılan çalışmalar yerinde gösterildi.
Daha sonra Tataristan heyetine Niğde’de faaliyet gösteren yerli ve milli çeşitlerin de depolandığı yeraltı depoları ile dondurulmuş patates işleme tesisi gezdirildi.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.