pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Okul bahçesindeki serada organik sebzeler yetiştiriyor

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2024 - 08:30, Güncelleme: 25.04.2024 - 08:17
 

Okul bahçesindeki serada organik sebzeler yetiştiriyor

Okul bahçesindeki serada organik sebzeler yetiştiriyor

Erzincan’da Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesindeki serada organik sebzeler yetiştiriyor. Öğrenciler, hem seracılık mesleğini öğreniyor hem de ek gelir elde ediyor. Ürettikleri sebzeler uygun fiyata mahalleli tarafından satın alınıyor.Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesindeki 300 metrekarelik serada rokadan ıspanağa, maruldan turpa kadar birçok sebze yetiştiriyor. Mevsimine göre sebze yetiştiren öğrenciler hem seracılık mesleğinin inceliklerini öğreniyor hem de ek gelir elde ediyor. Öğrencilerin, haftanın 5 günü uygulama alanlarında ürettikleri organik sebzeler, uygun fiyata mahalleli tarafından alınıyor.Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’da, Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarı temennilerini ileten Vali Aydoğdu, okul idarecileri ve öğretmenlerle de görüşerek eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.Ayrıca okulun tarıma yönelik çalışmaları kapsamında öğrenciler ve öğretmenler tarafından ileri teknik ve yöntemlerle yetiştirilen fidelerin bulunduğu seraları da gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Aydoğdu, yetiştirilen fidelerin her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerin hizmetine sunulduğu bilgisini aldı.
Okul bahçesindeki serada organik sebzeler yetiştiriyor
Erzincan’da Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesindeki serada organik sebzeler yetiştiriyor. Öğrenciler, hem seracılık mesleğini öğreniyor hem de ek gelir elde ediyor. Ürettikleri sebzeler uygun fiyata mahalleli tarafından satın alınıyor.
Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesindeki 300 metrekarelik serada rokadan ıspanağa, maruldan turpa kadar birçok sebze yetiştiriyor. Mevsimine göre sebze yetiştiren öğrenciler hem seracılık mesleğinin inceliklerini öğreniyor hem de ek gelir elde ediyor. Öğrencilerin, haftanın 5 günü uygulama alanlarında ürettikleri organik sebzeler, uygun fiyata mahalleli tarafından alınıyor.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’da, Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarı temennilerini ileten Vali Aydoğdu, okul idarecileri ve öğretmenlerle de görüşerek eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ayrıca okulun tarıma yönelik çalışmaları kapsamında öğrenciler ve öğretmenler tarafından ileri teknik ve yöntemlerle yetiştirilen fidelerin bulunduğu seraları da gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Aydoğdu, yetiştirilen fidelerin her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerin hizmetine sunulduğu bilgisini aldı.

Erzincan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.