pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Hisarcık’ta şeker pancarı ekimlerine başlandı

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2024 - 09:00, Güncelleme: 26.04.2024 - 08:47
 

Hisarcık’ta şeker pancarı ekimlerine başlandı

Hisarcık’ta şeker pancarı ekimlerine başlandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturuyor.Hisarcık Pancar Ekicileri Grup Başkanı Mehmet Özkan, Hisarcık ilçesi ve köylerinde ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan şeker pancarı ekim alanlarında ve üretici sayısında geçen yıla oranla büyük artış olduğunu söyledi.Grup Başkanı Özkan,” Bu yıl ilçemizde 20 pancar üreticisi yaklaşık 500 dekar alana pancar ekim yaparken, pancar kotası ortalama 2 bin ton civarında. Geçen yıl ise 12 üretici 236 dekar alana pancar ekimi yapmıştı. İlçemizde her yıl pancar üretimi giderek artıyor” dedi.
Hisarcık’ta şeker pancarı ekimlerine başlandı
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturuyor.
Hisarcık Pancar Ekicileri Grup Başkanı Mehmet Özkan, Hisarcık ilçesi ve köylerinde ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan şeker pancarı ekim alanlarında ve üretici sayısında geçen yıla oranla büyük artış olduğunu söyledi.
Grup Başkanı Özkan,” Bu yıl ilçemizde 20 pancar üreticisi yaklaşık 500 dekar alana pancar ekim yaparken, pancar kotası ortalama 2 bin ton civarında. Geçen yıl ise 12 üretici 236 dekar alana pancar ekimi yapmıştı. İlçemizde her yıl pancar üretimi giderek artıyor” dedi.

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.