pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Diyarbakır’da ’ters laleler’ doğayı renklendiriyor

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2024 - 16:06, Güncelleme: 26.04.2024 - 15:36
 

Diyarbakır’da ’ters laleler’ doğayı renklendiriyor

Diyarbakır’da ’ters laleler’ doğayı renklendiriyor

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yüksek kesimlerde açan "ters laleler" olarak bilinen endemik çiçekler, doğayı renklendiriyor.Halk arasında "ağlayan gelin" veya "hüzün çiçeği" olarak da anılan "ters laleler"; Van, Hakkari ve Şırnak’ta da doğal olarak yetişiyor.Kulp’un Andok, Dorşin, Hasadin dağları ile İslamköy mezralarının yüksek kesimlerindeki bu endemik bitki, karların erimesiyle doğayı renklendiriyor. Ters laleyi koparanlara 244 bin 314 lira para cezası uygulanarak biyolojik çeşitliliğin korunması hedefleniyor.
Diyarbakır’da ’ters laleler’ doğayı renklendiriyor
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yüksek kesimlerde açan "ters laleler" olarak bilinen endemik çiçekler, doğayı renklendiriyor.
Halk arasında "ağlayan gelin" veya "hüzün çiçeği" olarak da anılan "ters laleler"; Van, Hakkari ve Şırnak’ta da doğal olarak yetişiyor.
Kulp’un Andok, Dorşin, Hasadin dağları ile İslamköy mezralarının yüksek kesimlerindeki bu endemik bitki, karların erimesiyle doğayı renklendiriyor. Ters laleyi koparanlara 244 bin 314 lira para cezası uygulanarak biyolojik çeşitliliğin korunması hedefleniyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.