pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler

06.12.2017 - 16:13, Güncelleme: 06.12.2017 - 16:13
 

Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Sivil Toplum Platformu, ABD'nin, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına yönelik açıklamalarını kınadı. Gülbahçe...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Sivil Toplum Platformu, ABD'nin, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına yönelik açıklamalarını kınadı. Gülbahçe önünde bir araya gelen platforma üye sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Sefa Irmak, İslam coğrafyasının kan gölüne çevrilmek istendiğini ifade etti.Batı ülkelerinin desteği ile Müslümanların kutsal değerlerinin çiğnenmek istendiğini kaydeden Irmak, Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyledi.İslam alemine çağrıda bulunan Irmak, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs'e sahip çıkmak için adım atması gerektiğini dile getirdi.Irmak ayrıca, "İslam alemini reel politik kaygılardan arınarak, Amerika ve İsrail’den değil Allah'tan korkmaya ve O'na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir." dedi.Filistin sorununun tüm Müslümanların temel meselesi olduğunu söyleyen Irmak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye, tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecektir. Türkiye, okyanus ötesinden iftira ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören bencil ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz. Theodor Herzl'ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur."
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Sivil Toplum Platformu, ABD'nin, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına yönelik açıklamalarını kınadı. Gülbahçe...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Sivil Toplum Platformu, ABD'nin, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına yönelik açıklamalarını kınadı.

Gülbahçe önünde bir araya gelen platforma üye sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Sefa Irmak, İslam coğrafyasının kan gölüne çevrilmek istendiğini ifade etti.

Batı ülkelerinin desteği ile Müslümanların kutsal değerlerinin çiğnenmek istendiğini kaydeden Irmak, Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyledi.

İslam alemine çağrıda bulunan Irmak, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs'e sahip çıkmak için adım atması gerektiğini dile getirdi.

Irmak ayrıca, "İslam alemini reel politik kaygılardan arınarak, Amerika ve İsrail’den değil Allah'tan korkmaya ve O'na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir." dedi.

Filistin sorununun tüm Müslümanların temel meselesi olduğunu söyleyen Irmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecektir. Türkiye, okyanus ötesinden iftira ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören bencil ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz.

Theodor Herzl'ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.