pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Beypazarı'ndan Katar'a Sebze İhracatı

03.11.2017 - 16:28, Güncelleme: 03.11.2017 - 16:28
 

Beypazarı'ndan Katar'a Sebze İhracatı

ANKARA (AA) - Başkentin sebze deposu konumunda olan Beypazarı ilçesinden Katar'a havuç başta olmak üzere çeşitli sebzeler gönderiliyor.İlçe Gıda...

ANKARA (AA) - Başkentin sebze deposu konumunda olan Beypazarı ilçesinden Katar'a havuç başta olmak üzere çeşitli sebzeler gönderiliyor.İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Beypazarı'nda Katar’a sebze gönderen müstahsili Kırbaşı Mahallesindeki havuç ve sebze paketleme fabrikasında ziyaret etti.Havuç yıkama ve paketleme fabrikasında incelemelerde bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, vatandaşın kendi imkanları ve girişimleriyle Katar’lı bir tüccarla yaptığı anlaşma neticesinde Katar’a Beypazarı ilçesinden haftada 3-4 tır dolusu havuç, aysberk, göbek marulu gibi sebzeler gönderdiğini söyledi.Ekici, şöyle konuştu:"Beypazarı, Ankara halinin yüzde 80'ine, İstanbul halinin de yüzde 20'sine ürün veren Türkiye’de havuç ve marul üretiminde 1. olan bir ilçemizdir. Katar’a da Beypazarı’ndan ürünlerimizin gitmesi hem bizi mutlu ediyor, hem de Katar’ın marketlerinin raflarında Beypazarı’nın ürünlerinin görülmesi çok gurur verici bir durum. Buradan bundan sonra sürekli Katar'a mal, ürün, sebze sevk edeceğimiz için, kendi adımıza ve çiftçilerimizin adına çok mutluyum. Çiftçimizi tebrik ediyorum. Türkiye’de, Beypazarı ilkleri yapmakla bilinir. Bazı tarım ürünlerinde Beypazarı, ürettiği ürünlerle Türkiye birinciliğini elinde bulunduruyor. Havuç’ta Türkiye ikincisi konumundayız ama aysberg, yer elması, ıspanak, soğan gibi sebzelerde Türkiye birincisi konumundayız."Hasan Atak adlı üretici de, "İki ülke arasındaki dostluğun sürmesini arzu ediyoruz. Rusya ile ilişkilerimizin de normalleşmesi dileğimizle, Katar gibi bir ülkeye başta havuç olmak üzere, marul, göbek marul, yedi kule, türünde sebzeler gönderiyoruz." dedi.
ANKARA (AA) - Başkentin sebze deposu konumunda olan Beypazarı ilçesinden Katar'a havuç başta olmak üzere çeşitli sebzeler gönderiliyor.İlçe Gıda...

ANKARA (AA) - Başkentin sebze deposu konumunda olan Beypazarı ilçesinden Katar'a havuç başta olmak üzere çeşitli sebzeler gönderiliyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Beypazarı'nda Katar’a sebze gönderen müstahsili Kırbaşı Mahallesindeki havuç ve sebze paketleme fabrikasında ziyaret etti.

Havuç yıkama ve paketleme fabrikasında incelemelerde bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, vatandaşın kendi imkanları ve girişimleriyle Katar’lı bir tüccarla yaptığı anlaşma neticesinde Katar’a Beypazarı ilçesinden haftada 3-4 tır dolusu havuç, aysberk, göbek marulu gibi sebzeler gönderdiğini söyledi.

Ekici, şöyle konuştu:

"Beypazarı, Ankara halinin yüzde 80'ine, İstanbul halinin de yüzde 20'sine ürün veren Türkiye’de havuç ve marul üretiminde 1. olan bir ilçemizdir. Katar’a da Beypazarı’ndan ürünlerimizin gitmesi hem bizi mutlu ediyor, hem de Katar’ın marketlerinin raflarında Beypazarı’nın ürünlerinin görülmesi çok gurur verici bir durum. Buradan bundan sonra sürekli Katar'a mal, ürün, sebze sevk edeceğimiz için, kendi adımıza ve çiftçilerimizin adına çok mutluyum. Çiftçimizi tebrik ediyorum. Türkiye’de, Beypazarı ilkleri yapmakla bilinir. Bazı tarım ürünlerinde Beypazarı, ürettiği ürünlerle Türkiye birinciliğini elinde bulunduruyor. Havuç’ta Türkiye ikincisi konumundayız ama aysberg, yer elması, ıspanak, soğan gibi sebzelerde Türkiye birincisi konumundayız."

Hasan Atak adlı üretici de, "İki ülke arasındaki dostluğun sürmesini arzu ediyoruz. Rusya ile ilişkilerimizin de normalleşmesi dileğimizle, Katar gibi bir ülkeye başta havuç olmak üzere, marul, göbek marul, yedi kule, türünde sebzeler gönderiyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.