pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Batı Toroslar Bitki Zengini

03.10.2016 - 16:23, Güncelleme: 03.10.2016 - 16:23
 

Batı Toroslar Bitki Zengini

SÜ Rektörü Şahin: "Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzasının yer aldığı Batı Toroslar'da dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bine yakın bitki tespit edildi"

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzasının yer aldığı Batı Toroslar'da dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bine yakın bitki tespit edildiğini belirtti.Şahin, Beyşehir'de yaptığı açıklamada, Anadolu coğrafyasının dünyanın en zengin endemik bitkisine sahip coğrafya olduğunu belirtti.Bu coğrafyanın da bitki yönünden en zengin bölgesinin Batı Toroslar olarak adlandırılan Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzası olduğunu anlatan Şahin, şu anda dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan 3 bine yakın bitkinin Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde görevli akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından tespitinin yapıldığını söyledi.Bunların içinde ilaç sektörüne kazandırılabilecek çok fazla bitki olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:"Bunları ıslah edip arındırıp, türlerini geliştirip, çiftçilerimize teslim edeceğiz. Çiftçilerimizin bunları ekmelerini, kendileri bu ürünlerden kazanç elde ederken, ülkemize rant katmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Üniversitelerin vazifesi bilgi toplamak, bilgiyi üretmek, ürüne dönüştürmek ve tüm ilgililere yaymak. Bunun gayreti içindeyiz."
SÜ Rektörü Şahin: "Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzasının yer aldığı Batı Toroslar'da dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bine yakın bitki tespit edildi"

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzasının yer aldığı Batı Toroslar'da dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bine yakın bitki tespit edildiğini belirtti.

Şahin, Beyşehir'de yaptığı açıklamada, Anadolu coğrafyasının dünyanın en zengin endemik bitkisine sahip coğrafya olduğunu belirtti.

Bu coğrafyanın da bitki yönünden en zengin bölgesinin Batı Toroslar olarak adlandırılan Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzası olduğunu anlatan Şahin, şu anda dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan 3 bine yakın bitkinin Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde görevli akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından tespitinin yapıldığını söyledi.

Bunların içinde ilaç sektörüne kazandırılabilecek çok fazla bitki olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bunları ıslah edip arındırıp, türlerini geliştirip, çiftçilerimize teslim edeceğiz. Çiftçilerimizin bunları ekmelerini, kendileri bu ürünlerden kazanç elde ederken, ülkemize rant katmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Üniversitelerin vazifesi bilgi toplamak, bilgiyi üretmek, ürüne dönüştürmek ve tüm ilgililere yaymak. Bunun gayreti içindeyiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.