pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

İlkokul Öğrencileri Şiirleri Tiyatronun Diliyle Yaşattı

Siyaset 11.06.2019 - 08:38, Güncelleme: 11.06.2019 - 08:38
 

İlkokul Öğrencileri Şiirleri Tiyatronun Diliyle Yaşattı

Eskişehir Orhangazi İlkokulu öğrencileri, "şiiri yaşatmak" temasıyla düzenledikleri gecede ünlü şairlerin eserlerini tiyatro oyunu olarak sahneledi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Orhangazi İlkokulu öğrencileri, ünlü Türk şairlerinin şiirlerini tiyatro diliyle sanatseverlerle buluşturdu. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde "şiiri yaşatmak" temasıyla düzenlenen etkinlikte 53 öğrenci, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Özdemir Asaf gibi ünlü şairlerin kaleminden dizelere dökülen şiirleri tiyatro oyunu şeklinde sahneledi. Tüm enstrümanlarını kendilerinin kullandığı koroyla halk müziği eserlerini de seslendiren öğrenciler, sanatseverlerin beğenisini topladı.Yaklaşık 1,5 saat süren programda izleyiciler, birçok esere eşlik etti. Okulun Türkçe öğretmeni Zahide Kurt, etkinlik öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin Türk kültürünü daha anlaşılır bir biçimde anlatmak için bu yolu seçtiklerini söyledi. Kurt, küçük yaştaki öğrencilerin provalar esnasında gösterdiği performanstan çok etkilendiğini anlatarak, "İnanılmaz yetenekli çocuklar. Ülkemizdeki tüm çocuklarımız aslında böyle. Duygularını aktarabilmek için şiiri yaşatarak anlatma yolunu seçtiler." dedi.
Eskişehir Orhangazi İlkokulu öğrencileri, "şiiri yaşatmak" temasıyla düzenledikleri gecede ünlü şairlerin eserlerini tiyatro oyunu olarak sahneledi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Orhangazi İlkokulu öğrencileri, ünlü Türk şairlerinin şiirlerini tiyatro diliyle sanatseverlerle buluşturdu.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde "şiiri yaşatmak" temasıyla düzenlenen etkinlikte 53 öğrenci, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Özdemir Asaf gibi ünlü şairlerin kaleminden dizelere dökülen şiirleri tiyatro oyunu şeklinde sahneledi.

Tüm enstrümanlarını kendilerinin kullandığı koroyla halk müziği eserlerini de seslendiren öğrenciler, sanatseverlerin beğenisini topladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren programda izleyiciler, birçok esere eşlik etti.

Okulun Türkçe öğretmeni Zahide Kurt, etkinlik öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin Türk kültürünü daha anlaşılır bir biçimde anlatmak için bu yolu seçtiklerini söyledi.

Kurt, küçük yaştaki öğrencilerin provalar esnasında gösterdiği performanstan çok etkilendiğini anlatarak, "İnanılmaz yetenekli çocuklar. Ülkemizdeki tüm çocuklarımız aslında böyle. Duygularını aktarabilmek için şiiri yaşatarak anlatma yolunu seçtiler." dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.