pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Gastronomi atölyesinde yöresel yemekler üretiliyor, aşçılar yetiştiriliyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2024 - 09:32, Güncelleme: 03.05.2024 - 09:17
 

Gastronomi atölyesinde yöresel yemekler üretiliyor, aşçılar yetiştiriliyor

Gastronomi atölyesinde yöresel yemekler üretiliyor, aşçılar yetiştiriliyor

Hakkari’de hizmete açılan gastronomi atölyesinde hem yöresel yemekler üretiliyor hem de geleceğin usta aşçıları yetiştiriliyor.Lilyana Kadın Kooperatifinin Ticaret Bakanlığından aldığı hibe desteği ile 8 Mart’ta açmış olduğu gastronomi atölyesinde, Hakkari kültürü tanıtıyor. Yöresel yemek ve Türk mutfağı ile harmanlanmış atölyede endemik bitki türlerinden yapılan yöresel yemekler ise büyük ilgi görüyor.Geleceğin usta şeflerinin de yetiştirildiği mutfak aynı zamanda öğlen yemekleri ile dikkatleri de üzerine çekiyor. Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyesi Esra Kılıç, amaçlarının aşçılık adı altında öğrenci yetiştirmek olduğunu belirterek, “Aynı zamanda endemik bitkilerle unutulan yöresel yemeklerimizi satışa sunmaktır. Burayı 5 kadın aşçı olarak işletiyoruz. Hem istihdama hem de aşçı yetiştirme projemiz var. Mevsiminde bitkileri toplayıp yemekte kullanıyoruz” dedi.
Gastronomi atölyesinde yöresel yemekler üretiliyor, aşçılar yetiştiriliyor
Hakkari’de hizmete açılan gastronomi atölyesinde hem yöresel yemekler üretiliyor hem de geleceğin usta aşçıları yetiştiriliyor.
Lilyana Kadın Kooperatifinin Ticaret Bakanlığından aldığı hibe desteği ile 8 Mart’ta açmış olduğu gastronomi atölyesinde, Hakkari kültürü tanıtıyor. Yöresel yemek ve Türk mutfağı ile harmanlanmış atölyede endemik bitki türlerinden yapılan yöresel yemekler ise büyük ilgi görüyor.
Geleceğin usta şeflerinin de yetiştirildiği mutfak aynı zamanda öğlen yemekleri ile dikkatleri de üzerine çekiyor. Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyesi Esra Kılıç, amaçlarının aşçılık adı altında öğrenci yetiştirmek olduğunu belirterek, “Aynı zamanda endemik bitkilerle unutulan yöresel yemeklerimizi satışa sunmaktır. Burayı 5 kadın aşçı olarak işletiyoruz. Hem istihdama hem de aşçı yetiştirme projemiz var. Mevsiminde bitkileri toplayıp yemekte kullanıyoruz” dedi.

Hakkari HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.