pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Atatürk'ün Kırşehir'de Gelişinin 98. Yıl Dönümü

22.12.2017 - 16:58, Güncelleme: 22.12.2017 - 16:58
 

Atatürk'ün Kırşehir'de Gelişinin 98. Yıl Dönümü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk'ün Kırşehir'de gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk'ün Kırşehir'de gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şentürk, mesajında, milli mücadelenin önderi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki Temsil Heyetini ile 21 Aralık 1919 tarihinde Mucur’a, 24 Aralık'ta Kırşehir’e, 25 Aralık günü de Kaman’a gelişinin, vatanın kurtulması için teşkilatlar kuran vatansever Kırşehirliler tarafından büyük bir coşku ile karşılandığını belirtti.En büyük güç olarak gördüğü milletinin desteğini arkasına alan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sivas ve Erzurum kongrelerinde alınan kararlar ile milli mücadele sürecini yeni bir boyuta taşıyarak, vatanın müdafaası için kurulan Temsil Heyeti ile Ankara’ya hareketini sürdürdüğünü vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:"Kırşehir, herhangi bir düşman işgaline maruz kalmamasına rağmen Kurtuluş Savaşı’na gerek askeri, gerek mali olarak büyük katkı sağlamış, mitinglerle, protesto telgraflarıyla ve kurulan derneklerle milli mücadele ruhunun amacına ulaşmasına katkıda bulunmuşlardır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, milletimizin vatan ve millet sevgisi, sabrı, azmi ve imanı ile kazandığı tarihi bir savaştır. Emsalsiz bir zaferle taçlandırılan milli mücadelede halkımız tek yürek olmuş, tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilemiş ve zafere ulaşmıştır. Bu duygularla ilimize gelişinin 98. yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum."Belediye Başkanı Bahçeci de Mustafa Kemal Atatürk'ün, Erzurum ve Sivas kongreleriyle alınan kararlar neticesinde halkın moralini yüksek tutmak amacıyla yaptığı ziyaretlerden birini de Kırşehir'e gerçekleştirdiğini dile getirdi.Kırşehir'in, tarihi boyunca çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Bahçeci, mesajında şu ifadelere yer verdi:"Milli mücadele döneminde Kırşehirli gençler, Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına desteklerini vermişlerdir. Anadolu’da yürütülen bu çalışmalar, bir süre sonra meyvesini vermiş ve milletimizin tam bağımsızlık mücadelesi ile vatan toprakları düşmanlardan temizlenerek bugünkü çağdaş Türk Devleti'nin temelleri atılmıştır. Kırşehirlilerin Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği desteğin, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, ilimize gelişinin 98. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet, sevgi ve saygı ile anıyoruz."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk'ün Kırşehir'de gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk'ün Kırşehir'de gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şentürk, mesajında, milli mücadelenin önderi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki Temsil Heyetini ile 21 Aralık 1919 tarihinde Mucur’a, 24 Aralık'ta Kırşehir’e, 25 Aralık günü de Kaman’a gelişinin, vatanın kurtulması için teşkilatlar kuran vatansever Kırşehirliler tarafından büyük bir coşku ile karşılandığını belirtti.

En büyük güç olarak gördüğü milletinin desteğini arkasına alan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sivas ve Erzurum kongrelerinde alınan kararlar ile milli mücadele sürecini yeni bir boyuta taşıyarak, vatanın müdafaası için kurulan Temsil Heyeti ile Ankara’ya hareketini sürdürdüğünü vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Kırşehir, herhangi bir düşman işgaline maruz kalmamasına rağmen Kurtuluş Savaşı’na gerek askeri, gerek mali olarak büyük katkı sağlamış, mitinglerle, protesto telgraflarıyla ve kurulan derneklerle milli mücadele ruhunun amacına ulaşmasına katkıda bulunmuşlardır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, milletimizin vatan ve millet sevgisi, sabrı, azmi ve imanı ile kazandığı tarihi bir savaştır. Emsalsiz bir zaferle taçlandırılan milli mücadelede halkımız tek yürek olmuş, tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilemiş ve zafere ulaşmıştır. Bu duygularla ilimize gelişinin 98. yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Belediye Başkanı Bahçeci de Mustafa Kemal Atatürk'ün, Erzurum ve Sivas kongreleriyle alınan kararlar neticesinde halkın moralini yüksek tutmak amacıyla yaptığı ziyaretlerden birini de Kırşehir'e gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Kırşehir'in, tarihi boyunca çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Bahçeci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli mücadele döneminde Kırşehirli gençler, Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına desteklerini vermişlerdir. Anadolu’da yürütülen bu çalışmalar, bir süre sonra meyvesini vermiş ve milletimizin tam bağımsızlık mücadelesi ile vatan toprakları düşmanlardan temizlenerek bugünkü çağdaş Türk Devleti'nin temelleri atılmıştır. Kırşehirlilerin Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği desteğin, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, ilimize gelişinin 98. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet, sevgi ve saygı ile anıyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.