pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Akyaka’da tarım masaya yatırıldı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2024 - 14:30, Güncelleme: 03.05.2024 - 14:25
 

Akyaka’da tarım masaya yatırıldı

Akyaka’da tarım masaya yatırıldı

Şeker Pancarı’nın en çok ekiminin gerçekleştirildiği Akyaka’da tarım ve sulama kanallarının durumu masaya yatırıldı.Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Enver Aydın, beraberindeki Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün, Akyaka Sulama Birliği Başkanı Atile Bulut, Ziraat Odası Başkanı Engin Yıldırım, ilgili şube müdürleri ve muhtarlarla Akyaka Sulama Kooperatifi Hizmet Binası’nda bir araya geldi.Toplantının açılışında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik doğrultusunda bitkisel üretimde Tarım havzası bazında üretimin planlanmasına esas iş ve işlemleri doğru bir şekilde belirlemek için suyu merkeze alan ve tarımsal pazarlama ağını dikkate alarak vatandaşlarımıza karşı sorumluluk bilinci ile doğru planın ortaya çıkması için ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.Akyaka’da düzenlenen toplantıda, toplam 44 bin dekarlık sulanabilir alanında şeker pancarı başta olmak üzere ürün münavebesi sulama kanallarının durumu değerlendirildi.Toplantıda ayrıca alternatif ürünler, desteklenmesi gereken projeler görüşüldü. Görüşme sonrası ortaya çıkan hususlar Bakanlıkça oluşturulan Tarımsal Üretim Kuruluna sunulmak üzere İl Teknik Komitesinin gündemine alınması ve 3 yıllık Bitkisel Üretim planı için yapılması gerekenler ele alındı.
Akyaka’da tarım masaya yatırıldı
Şeker Pancarı’nın en çok ekiminin gerçekleştirildiği Akyaka’da tarım ve sulama kanallarının durumu masaya yatırıldı.
Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Enver Aydın, beraberindeki Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün, Akyaka Sulama Birliği Başkanı Atile Bulut, Ziraat Odası Başkanı Engin Yıldırım, ilgili şube müdürleri ve muhtarlarla Akyaka Sulama Kooperatifi Hizmet Binası’nda bir araya geldi.
Toplantının açılışında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik doğrultusunda bitkisel üretimde Tarım havzası bazında üretimin planlanmasına esas iş ve işlemleri doğru bir şekilde belirlemek için suyu merkeze alan ve tarımsal pazarlama ağını dikkate alarak vatandaşlarımıza karşı sorumluluk bilinci ile doğru planın ortaya çıkması için ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.
Akyaka’da düzenlenen toplantıda, toplam 44 bin dekarlık sulanabilir alanında şeker pancarı başta olmak üzere ürün münavebesi sulama kanallarının durumu değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca alternatif ürünler, desteklenmesi gereken projeler görüşüldü. Görüşme sonrası ortaya çıkan hususlar Bakanlıkça oluşturulan Tarımsal Üretim Kuruluna sunulmak üzere İl Teknik Komitesinin gündemine alınması ve 3 yıllık Bitkisel Üretim planı için yapılması gerekenler ele alındı.

Kars HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.