pendik escort bayan
ak

Yozgat'ta 44 Yılda 25 Kişi İslamiyetle Tanıştı

20.09.2018 - 14:18, Güncelleme: 20.09.2018 - 14:18
 

Yozgat'ta 44 Yılda 25 Kişi İslamiyetle Tanıştı

YOZGAT (AA) - Yozgat İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada kayıtların tutulmaya başlandığı 1974 yılından bugüne kadar 25 yabancı uyruklu kişinin...

YOZGAT (AA) - Yozgat İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada kayıtların tutulmaya başlandığı 1974 yılından bugüne kadar 25 yabancı uyruklu kişinin İslamiyeti seçtiği bildirildi. Aralarında Rus, Japon, Kore, Tunus ve Afgan uyruklu kişinin bulunduğu 25 yabancının Yozgat İl Müftülüğünce gerçekleştirilen ihtida merasimlerinin ardından Müslüman olduğu belirtilen açıklamada, İl Müftüsü Salih Sezik, bu sayının daha da artması için İslamiyeti en iyi ve en doğru şekilde anlatmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. İslamiyetin insanların toplum içindeki ilişkilerini düzenleyen ve insan haklarına son derece önem veren bir din olduğunu anlatan Sezik, açıklamasında şunları aktardı:"İslam dinini seçen bir insanın vazifeleri namaz kılmak, ramazan ayında oruç tutmak, zenginse zekat vermek, hacca gitmektir. Bunları yapmakla inşallah iyi bir Müslüman olunur. İslam dini tek başına insanlardan uzaklaşarak yaşamayı kabul etmez. Onun için insanların toplum arasındaki ilişkilerini düzenler. İslam sözünün anlamı barıştır. İslam insan haklarına son derece önem verir. İslamiyeti anlatmanın en iyi yolu karşı tarafa verilmek istenen mesajın kendi şahsımızda görülmesidir. Davet ve irşadın en etkin yolu temsili davettir. İslamı anlatmanın yolu önce iyi Müslüman olmaktan geçer."
YOZGAT (AA) - Yozgat İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada kayıtların tutulmaya başlandığı 1974 yılından bugüne kadar 25 yabancı uyruklu kişinin...

YOZGAT (AA) - Yozgat İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada kayıtların tutulmaya başlandığı 1974 yılından bugüne kadar 25 yabancı uyruklu kişinin İslamiyeti seçtiği bildirildi.

Aralarında Rus, Japon, Kore, Tunus ve Afgan uyruklu kişinin bulunduğu 25 yabancının Yozgat İl Müftülüğünce gerçekleştirilen ihtida merasimlerinin ardından Müslüman olduğu belirtilen açıklamada, İl Müftüsü Salih Sezik, bu sayının daha da artması için İslamiyeti en iyi ve en doğru şekilde anlatmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

İslamiyetin insanların toplum içindeki ilişkilerini düzenleyen ve insan haklarına son derece önem veren bir din olduğunu anlatan Sezik, açıklamasında şunları aktardı:

"İslam dinini seçen bir insanın vazifeleri namaz kılmak, ramazan ayında oruç tutmak, zenginse zekat vermek, hacca gitmektir. Bunları yapmakla inşallah iyi bir Müslüman olunur. İslam dini tek başına insanlardan uzaklaşarak yaşamayı kabul etmez. Onun için insanların toplum arasındaki ilişkilerini düzenler. İslam sözünün anlamı barıştır. İslam insan haklarına son derece önem verir. İslamiyeti anlatmanın en iyi yolu karşı tarafa verilmek istenen mesajın kendi şahsımızda görülmesidir. Davet ve irşadın en etkin yolu temsili davettir. İslamı anlatmanın yolu önce iyi Müslüman olmaktan geçer."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.