pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Usta ve kalfalar hijyen eğitimi aldı

19.01.2015 - 13:32, Güncelleme: 19.01.2015 - 13:32
 

Usta ve kalfalar hijyen eğitimi aldı

Sivasta faaliyet gösteren bayan kuaförlere hijyen eğitimi verildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği gerekleştirilen eğitimlere Berber ve Kuaför ustaları ve kalfaları katıldı.

Sivasta  faaliyet gösteren bayan kuaförlere hijyen eğitimi verildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği gerekleştirilen eğitimlere Berber ve Kuaför ustaları ve kalfaları katıldı.   Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen hijyen eğitiminin açılış konuşmasını yapan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ömer Şeker, portör muayenesinin kaldırılması ile birlikte hijyen eğitimlerinin verilmeye başladığını belirterek, oda olara tüm üyeleri bilgilendirdiklerini söyledi. Şu ana kadar 600 berber ve kuaförün hiyyen eğitimlerini katılarak belge aldığını vurgulayan Şeker, “Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası olarak hijyene önem veriyoruz. Bu doğrultuda meslektaşlarımın ve çalışanlarının bu eğitimleri alması için gayret gösteriyoruz. 2015 yılı itibariyle denetimler başladığı için bu eğitimlere katılamayan ve sertifika almayanlar işyerlerinde çalıştırılamayacaklar. Ayrıca yapılan denetimlerde de cezai işlem uygulanacaktır. Talep olması halinde bu eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.   Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından verilen eğitime konuşmacı olarak biyoloji öğretmeni Çiğdem Budak katıldı.   Hijyenin önemine değinen ve bu eğitimlerin mutlaka alınması gerektiğini vurgulayan Budak, çalışanların mutlaka temizlik ve hijyen konusunda bilinçli olmasının hastalıklar açısından da çok önemli olduğunu vurguladı. Hizmet veren kişinin temiz olması gerektiğini vurgulayan Budak, “Berber ve kuaförlerimiz mutlaka iş kıyafetiyle hizmet vermeli, el ve tırnakları temiz olmalı, malzemeleri sürekli temizlenmeli, hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Her müşteriye ayrı havlu, örtü ve tek kullanımlık malzemeler kullanılmalıdır” dedi.   Budak, hijyenin hafife alınmamasını, ne tür sorunlarla karşılaşıldığını , hijyenin yaşamımızdaki yeri ve önemi, insan temizliği, çevre temizliği, kıyafet temizliği ve işyeri temizliği konulana değindi     Eğitimin sonunda yapılan sınavla katılımcılara hijyen sertifikası verileceği ifade edildi. - SİVAS
Sivasta faaliyet gösteren bayan kuaförlere hijyen eğitimi verildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği gerekleştirilen eğitimlere Berber ve Kuaför ustaları ve kalfaları katıldı.

Sivasta  faaliyet gösteren bayan kuaförlere hijyen eğitimi verildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği gerekleştirilen eğitimlere Berber ve Kuaför ustaları ve kalfaları katıldı.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen hijyen eğitiminin açılış konuşmasını yapan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ömer Şeker, portör muayenesinin kaldırılması ile birlikte hijyen eğitimlerinin verilmeye başladığını belirterek, oda olara tüm üyeleri bilgilendirdiklerini söyledi. Şu ana kadar 600 berber ve kuaförün hiyyen eğitimlerini katılarak belge aldığını vurgulayan Şeker, “Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası olarak hijyene önem veriyoruz. Bu doğrultuda meslektaşlarımın ve çalışanlarının bu eğitimleri alması için gayret gösteriyoruz. 2015 yılı itibariyle denetimler başladığı için bu eğitimlere katılamayan ve sertifika almayanlar işyerlerinde çalıştırılamayacaklar. Ayrıca yapılan denetimlerde de cezai işlem uygulanacaktır. Talep olması halinde bu eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.

 

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından verilen eğitime konuşmacı olarak biyoloji öğretmeni Çiğdem Budak katıldı.

 

Hijyenin önemine değinen ve bu eğitimlerin mutlaka alınması gerektiğini vurgulayan Budak, çalışanların mutlaka temizlik ve hijyen konusunda bilinçli olmasının hastalıklar açısından da çok önemli olduğunu vurguladı. Hizmet veren kişinin temiz olması gerektiğini vurgulayan Budak, “Berber ve kuaförlerimiz mutlaka iş kıyafetiyle hizmet vermeli, el ve tırnakları temiz olmalı, malzemeleri sürekli temizlenmeli, hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Her müşteriye ayrı havlu, örtü ve tek kullanımlık malzemeler kullanılmalıdır” dedi.

 

Budak, hijyenin hafife alınmamasını, ne tür sorunlarla karşılaşıldığını , hijyenin yaşamımızdaki yeri ve önemi, insan temizliği, çevre temizliği, kıyafet temizliği ve işyeri temizliği konulana değindi

 

 

Eğitimin sonunda yapılan sınavla katılımcılara hijyen sertifikası verileceği ifade edildi. - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.