pendik escort bayan
ak

Türkiye'deki Dünya Mirası Yapıları Çocuklara Oyunla Öğretiyorlar

Siyaset 21.04.2018 - 11:48, Güncelleme: 21.04.2018 - 11:48
 

Türkiye'deki Dünya Mirası Yapıları Çocuklara Oyunla Öğretiyorlar

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Hanım Halaç'ın kuratörlüğünde, Türkiye'nin...

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Hanım Halaç'ın kuratörlüğünde, Türkiye'nin UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan yapılarının bulunduğu "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın" adlı hafıza oyununu oynayan çocukların çizdiği resimler sergileniyor.AÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin Neoplus Alışveriş ve Yaşam Merkezindeki Sanat ve Tasarım Galerisi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın" oyununu oynayan çocukların çizdiği resimler, "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın Oyunuyla Öğrenen Minik Parmaklardan UNESCO Dünya Miras Listesindeki Türkiye" adlı sergi, 26 Nisan'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.Halaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugün tüm insanlığın ortak malı olarak kabul edilen kültürel miras ögelerinin, saptanması, belgelenmesi, tanıtılması, korunması ve gelecek nesillere özgün bir şekilde aktarılması ve hak ettiği ilgi, değer ve saygıyı görebilmesinin tarihsel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.Türkiye'de 2018 yılı itibariyle toplam 17 varlığın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girdiğini anlatan Halaç, şöyle konuştu:"Ayrıca ilk kez 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Merkezi'ne iletilen geçici listemiz 2017 yılında güncellenmiş olup bu listede 2 karma, 2 doğal ve 67 kültürel olmak üzere toplam 71 varlık bulunmaktadır. Öncelikle çocuklara dolaylı olarak ebeveynlere ve yetişkinlere kültürel miras kavramının öğretilmesi, kültürel miras ögelerinin tanıtılması ve bu konuda duyarlılık oluşturularak çocuğun kültürel mirasa değer verme ve koruma bilincine sahip olmasının sağlanması bu çalışmanın temel amacını teşkil etmektedir. Bu etkinlik için 170 çocuğumuzla çalışmaya başladık. Mevcut bilgileriyle 'UNESCO'nun dünyaya tanıttığı ülkemizdeki tarihi eserleri çizer misiniz?' sorusunun cevabını resmetmelerini rica ettik. Daha sonra ülkemizdeki 17 kültürel mirası öğretmek için oluşturulan 'Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın' hafıza kartı oyunu oynatılmıştır. Etkinlik sonucunda öğrendikleri bilgilerle 'UNESCO'nun dünyaya tanıttığı ülkemizdeki tarihi eserleri çizer misiniz?' sorusunun cevabını tekrar resmetmelerini rica ettik. Ortaya harika sonuçlar çıktı."Halaç, etkinlik süresince "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın" oyununun oynatılmaya devam edilerek, yaklaşık 700 "kültürel miras koruyucu meleği" çocuğa ulaşılmasının hedeflendiğini bildirdi.Halaç, etkinlikte emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne, Avukat Mail Büyükerman İlkokulu idaresi ve öğretmenlerine teşekkür etti.
ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Hanım Halaç'ın kuratörlüğünde, Türkiye'nin...

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Hanım Halaç'ın kuratörlüğünde, Türkiye'nin UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan yapılarının bulunduğu "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın" adlı hafıza oyununu oynayan çocukların çizdiği resimler sergileniyor.

AÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin Neoplus Alışveriş ve Yaşam Merkezindeki Sanat ve Tasarım Galerisi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın" oyununu oynayan çocukların çizdiği resimler, "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın Oyunuyla Öğrenen Minik Parmaklardan UNESCO Dünya Miras Listesindeki Türkiye" adlı sergi, 26 Nisan'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Halaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugün tüm insanlığın ortak malı olarak kabul edilen kültürel miras ögelerinin, saptanması, belgelenmesi, tanıtılması, korunması ve gelecek nesillere özgün bir şekilde aktarılması ve hak ettiği ilgi, değer ve saygıyı görebilmesinin tarihsel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Türkiye'de 2018 yılı itibariyle toplam 17 varlığın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girdiğini anlatan Halaç, şöyle konuştu:

"Ayrıca ilk kez 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Merkezi'ne iletilen geçici listemiz 2017 yılında güncellenmiş olup bu listede 2 karma, 2 doğal ve 67 kültürel olmak üzere toplam 71 varlık bulunmaktadır. Öncelikle çocuklara dolaylı olarak ebeveynlere ve yetişkinlere kültürel miras kavramının öğretilmesi, kültürel miras ögelerinin tanıtılması ve bu konuda duyarlılık oluşturularak çocuğun kültürel mirasa değer verme ve koruma bilincine sahip olmasının sağlanması bu çalışmanın temel amacını teşkil etmektedir. Bu etkinlik için 170 çocuğumuzla çalışmaya başladık. Mevcut bilgileriyle 'UNESCO'nun dünyaya tanıttığı ülkemizdeki tarihi eserleri çizer misiniz?' sorusunun cevabını resmetmelerini rica ettik. Daha sonra ülkemizdeki 17 kültürel mirası öğretmek için oluşturulan 'Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın' hafıza kartı oyunu oynatılmıştır. Etkinlik sonucunda öğrendikleri bilgilerle 'UNESCO'nun dünyaya tanıttığı ülkemizdeki tarihi eserleri çizer misiniz?' sorusunun cevabını tekrar resmetmelerini rica ettik. Ortaya harika sonuçlar çıktı."

Halaç, etkinlik süresince "Hafızan Mirasın, Hafızalardaki Mirasın" oyununun oynatılmaya devam edilerek, yaklaşık 700 "kültürel miras koruyucu meleği" çocuğa ulaşılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Halaç, etkinlikte emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne, Avukat Mail Büyükerman İlkokulu idaresi ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.