pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Tarihi Kılıçlara Yeniden Hayat Veriyor

Siyaset 07.11.2017 - 09:33, Güncelleme: 07.11.2017 - 09:33
 

Tarihi Kılıçlara Yeniden Hayat Veriyor

Sivas'taki atölyesinde 35 yıldır bıçak imal eden İsmail Gölebatmaz, eski Türk devletleri ve Osmanlı döneminde savaşlarda kullanılan kılıçların benzerini üretiyor- Gölebatmaz, 2 bin yıl önce Göktürkler'in kullandığı kılıcın da aralarında bulunduğu kama ve

SİVAS (AA) - Sivaslı bıçak ustası İsmail Gölebatmaz, eski Türk devletleri ve Osmanlı'nın savaşlarda kullandığı kılıçlara yeniden hayat veriyor.Eski sanayi sitesindeki atölyesinde 35 yıldır baba mesleği bıçakçılığı sürdüren Gölebatmaz, yıllardır farklı şekillerde ve keskinlikte bıçak üretiyor.Gölebatmaz, bıçağın yanı sıra talep üzerine kama, hançer, kılıç gibi Osmanlı, Selçuklu ve eski Türk devletlerinin savaşlarda kullandığı silahları da üreterek satışını yapıyor.Son yıllarda özellikle tarihi kılıçlara yönelen bıçak ustası Gölebatmaz, atölyesinde yaklaşık bir yılda yaptığı 2 bin yıllık Göktürk kılıcının benzerini 5 bin liradan satmayı düşünüyor.Gölebatmaz, AA muhabirine yapığı açıklamada, bıçak ustalığıyla küçük yaşta tanıştığını ve sanatını babasından öğrendiğini söyledi.Daha çok bıçak imal ettiğini ancak bunların yanında kama, hançer, kılıç, isteğe göre de balta yaptığını anlatan Gölebatmaz, "Bu zaman kadar Osmanlı kılıçları yaptım, şimdi de Göktürk ya da Türk kılıcı da denilen kılıcı yaptım. Özellikle Türk kılıcı yapmak istemiştim çünkü çok özelliği bulunan bir kılıç." diye konuştu.Gölebatmaz, tarihte kullanılan kılıçları orijinaline uygun yaptığını belirterek, "Özellikle Türk kılıcının heybeti, şekli, duruşu güzel. Çok özelliği bulunan bir kılıç, ben de aslından esinlenerek yaptım. Öncelikle delici bir uca sahip, ince, esnek, sırtı da kalın. Bu, 2 bin yıllık bir model." ifadelerini kullandı.- "5 bin liradan satmayı planlıyorum"Kılıçları tarih kitaplarından araştırarak yaptığını da dile getiren Gölebatmaz, şunları söyledi:"Kışın boş kalırız, kılıç yapımına başlarım. Gün boyu kılıç yapmam ama 6-8 ayda bir kılıcı tamamlarım. İsteyenler oluyor, Osmanlı kılıçlarımıza ve Tük kılıçlarına talep geliyor, sipariş geliyor, yapıyorum. Talep olsun ya da olmasın Göktürk kılıcının bir boy daha büyüğünü yapmayı planlıyorum. Bu kılıcı da 5 bin liradan satmayı planlıyorum."
Sivas'taki atölyesinde 35 yıldır bıçak imal eden İsmail Gölebatmaz, eski Türk devletleri ve Osmanlı döneminde savaşlarda kullanılan kılıçların benzerini üretiyor- Gölebatmaz, 2 bin yıl önce Göktürkler'in kullandığı kılıcın da aralarında bulunduğu kama ve

SİVAS (AA) - Sivaslı bıçak ustası İsmail Gölebatmaz, eski Türk devletleri ve Osmanlı'nın savaşlarda kullandığı kılıçlara yeniden hayat veriyor.

Eski sanayi sitesindeki atölyesinde 35 yıldır baba mesleği bıçakçılığı sürdüren Gölebatmaz, yıllardır farklı şekillerde ve keskinlikte bıçak üretiyor.

Gölebatmaz, bıçağın yanı sıra talep üzerine kama, hançer, kılıç gibi Osmanlı, Selçuklu ve eski Türk devletlerinin savaşlarda kullandığı silahları da üreterek satışını yapıyor.

Son yıllarda özellikle tarihi kılıçlara yönelen bıçak ustası Gölebatmaz, atölyesinde yaklaşık bir yılda yaptığı 2 bin yıllık Göktürk kılıcının benzerini 5 bin liradan satmayı düşünüyor.

Gölebatmaz, AA muhabirine yapığı açıklamada, bıçak ustalığıyla küçük yaşta tanıştığını ve sanatını babasından öğrendiğini söyledi.

Daha çok bıçak imal ettiğini ancak bunların yanında kama, hançer, kılıç, isteğe göre de balta yaptığını anlatan Gölebatmaz, "Bu zaman kadar Osmanlı kılıçları yaptım, şimdi de Göktürk ya da Türk kılıcı da denilen kılıcı yaptım. Özellikle Türk kılıcı yapmak istemiştim çünkü çok özelliği bulunan bir kılıç." diye konuştu.

Gölebatmaz, tarihte kullanılan kılıçları orijinaline uygun yaptığını belirterek, "Özellikle Türk kılıcının heybeti, şekli, duruşu güzel. Çok özelliği bulunan bir kılıç, ben de aslından esinlenerek yaptım. Öncelikle delici bir uca sahip, ince, esnek, sırtı da kalın. Bu, 2 bin yıllık bir model." ifadelerini kullandı.


- "5 bin liradan satmayı planlıyorum"

Kılıçları tarih kitaplarından araştırarak yaptığını da dile getiren Gölebatmaz, şunları söyledi:

"Kışın boş kalırız, kılıç yapımına başlarım. Gün boyu kılıç yapmam ama 6-8 ayda bir kılıcı tamamlarım. İsteyenler oluyor, Osmanlı kılıçlarımıza ve Tük kılıçlarına talep geliyor, sipariş geliyor, yapıyorum. Talep olsun ya da olmasın Göktürk kılıcının bir boy daha büyüğünü yapmayı planlıyorum. Bu kılıcı da 5 bin liradan satmayı planlıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.