pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması

14.05.2017 - 15:46, Güncelleme: 14.05.2017 - 15:46
 

Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması

Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması kapsamında ilimize gelen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Sivas’ın tarihi güzelliklerini gezerek ilimiz hakkında bilgi aldılar.

 Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması kapsamında ilimize gelen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Sivas’ın tarihi güzelliklerini gezerek ilimiz hakkında bilgi aldılar.İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayan Tarihi Kentler Birliği Buluşması için ilimize gelen Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri Sivas’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İlk olarak Gökmedrese’ye giden Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri daha sonra Kale Projesi hakkında Başkan Aydın ve Kale projesini ilk defa gündeme getiren Turgut Cansever’in kızı Emine Cansever’den bilgi aldılar. Sonrasında Ulu Cami’de namaz kılan kafile Ulu Cami ardından Yeni Cami, İhramcızade Kültür Merkezi ve Subaşı Hanı’nda kısa bir gezinti yaptı.Tarihi Kent Meydanına geçen ekip halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Buradaki Selçuklu eserlerini gezdikten sonra Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre Müzesini ziyaret ettiler.Tarihi mekânların ardından AKSU’ya geçen heyet bir dere ıslahında yapılabilecek en güzel proje olduğunu ifade ederek Başkan Aydın’ı takdir ettiler. Yeni mezarlık uygulamasını görmek için Yukarı Tekke Mezarlığı’nı ve Abdulvahabigazi Türbesini ziyaret eden ekip son olarak Paşabahçe Mesire Alanını gezdi.Sivas’ta bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri, “Sivas büyük bir tarih kenti. Belediye Başkanı Sami Aydın bu kentin açığa çıkması için önemli çalışmalara imza atmış. Yaptığı çalışmalar birçok kente örnek olacak çalışmalar. Hem kendisini tebrik ediyoruz hem de Sivas’ın tarihi ve turistik yerlerini görmekten çok mutluyuz.” dediler.Buruciye Medresesi’nde konuşan Başkan Aydın, “Burada Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin temsilcilerini ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu organizasyonun ilimizde yapılıyor olması ayrı bir güzellik. İnanıyorum ki bu organizasyon yerel yönetimler olarak hepimize çok şey kattı. Bir nevi proje paylaşımları yaşandı. Misafirlerimize ve misafirperverliklerinden dolayı da hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 
Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması kapsamında ilimize gelen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Sivas’ın tarihi güzelliklerini gezerek ilimiz hakkında bilgi aldılar.

 

Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması kapsamında ilimize gelen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Sivas’ın tarihi güzelliklerini gezerek ilimiz hakkında bilgi aldılar.

İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayan Tarihi Kentler Birliği Buluşması için ilimize gelen Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri Sivas’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İlk olarak Gökmedrese’ye giden Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri daha sonra Kale Projesi hakkında Başkan Aydın ve Kale projesini ilk defa gündeme getiren Turgut Cansever’in kızı Emine Cansever’den bilgi aldılar. Sonrasında Ulu Cami’de namaz kılan kafile Ulu Cami ardından Yeni Cami, İhramcızade Kültür Merkezi ve Subaşı Hanı’nda kısa bir gezinti yaptı.

Tarihi Kent Meydanına geçen ekip halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Buradaki Selçuklu eserlerini gezdikten sonra Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre Müzesini ziyaret ettiler.

Tarihi mekânların ardından AKSU’ya geçen heyet bir dere ıslahında yapılabilecek en güzel proje olduğunu ifade ederek Başkan Aydın’ı takdir ettiler. Yeni mezarlık uygulamasını görmek için Yukarı Tekke Mezarlığı’nı ve Abdulvahabigazi Türbesini ziyaret eden ekip son olarak Paşabahçe Mesire Alanını gezdi.

Sivas’ta bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri, “Sivas büyük bir tarih kenti. Belediye Başkanı Sami Aydın bu kentin açığa çıkması için önemli çalışmalara imza atmış. Yaptığı çalışmalar birçok kente örnek olacak çalışmalar. Hem kendisini tebrik ediyoruz hem de Sivas’ın tarihi ve turistik yerlerini görmekten çok mutluyuz.” dediler.

Buruciye Medresesi’nde konuşan Başkan Aydın, “Burada Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin temsilcilerini ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu organizasyonun ilimizde yapılıyor olması ayrı bir güzellik. İnanıyorum ki bu organizasyon yerel yönetimler olarak hepimize çok şey kattı. Bir nevi proje paylaşımları yaşandı. Misafirlerimize ve misafirperverliklerinden dolayı da hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.