pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Tarihi Cami Restore Edilecek

13.03.2018 - 16:43, Güncelleme: 13.03.2018 - 16:43
 

Tarihi Cami Restore Edilecek

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18'inci yüzyılda inşa edilen Hilmi Paşa Camisi'nin restore edileceğini bildirdi.Büyükkılıç,...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18'inci yüzyılda inşa edilen Hilmi Paşa Camisi'nin restore edileceğini bildirdi.Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, Osmanlı döneminde yaptırılan Hilmi Paşa Camisi'nin tarihi mimarisi ve yapı tekniği açısından şehirde Anadolu kültür mirasını temsil eden eserlerden olduğunu belirtti.Melikgazi Belediyesi olarak 2016'da 16, geçen yıl 22 eserin restorasyonunu tamamladıklarını aktaran Büyükkılıç, şu bilgileri verdi:"Şu anda 14 eserde çalışmalarımız devam ediyor. Camikebir Mahallesi’nde bulunan Hilmi Paşa Camisi'nde bakım ve yenileme çalışması yapılacak. Taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu tarihi yapı aslına uygun onarılacak. Anadolu kültür mirası olan Hilmi Paşa Camisi, yapılacak çalışma ile sağlam ve bakımlı bir şekilde hem yeniden ibadete açılacak hem de gelecek kuşaklara emanet edilmiş olacak."
KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18'inci yüzyılda inşa edilen Hilmi Paşa Camisi'nin restore edileceğini bildirdi.Büyükkılıç,...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18'inci yüzyılda inşa edilen Hilmi Paşa Camisi'nin restore edileceğini bildirdi.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, Osmanlı döneminde yaptırılan Hilmi Paşa Camisi'nin tarihi mimarisi ve yapı tekniği açısından şehirde Anadolu kültür mirasını temsil eden eserlerden olduğunu belirtti.

Melikgazi Belediyesi olarak 2016'da 16, geçen yıl 22 eserin restorasyonunu tamamladıklarını aktaran Büyükkılıç, şu bilgileri verdi:

"Şu anda 14 eserde çalışmalarımız devam ediyor. Camikebir Mahallesi’nde bulunan Hilmi Paşa Camisi'nde bakım ve yenileme çalışması yapılacak. Taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu tarihi yapı aslına uygun onarılacak. Anadolu kültür mirası olan Hilmi Paşa Camisi, yapılacak çalışma ile sağlam ve bakımlı bir şekilde hem yeniden ibadete açılacak hem de gelecek kuşaklara emanet edilmiş olacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.