pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Suşehri’nde 'Dünya su günü' programı düzenlendi

Siyaset 22.03.2018 - 13:28, Güncelleme: 22.03.2018 - 13:28
 

Suşehri’nde 'Dünya su günü' programı düzenlendi

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu tarafından 22 Mart Dünya Su Günü programı düzenlendi.

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu tarafından 22 Mart Dünya Su Günü programı düzenlendi.Programa ilçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Uğurlu, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof.Dr.Gülay Ercins, "Su,canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla bahşedilmiş mucizevi bir kaynaktır. Bünyesinde milyonlarca kimyasal formül barındırmaktadır. En önemli bileşenleri oksijen ve hidrojen olup, bu bileşenler kendi başlarına yanıcı birer maddedir. Yeni doğmuş bir insanın vücudunun yüzde 75'i sudur, dünyadaki mevcut suyun yüzde 97'sini okyanuslar ve denizdeki tuzlu su geriye kalan yüzde 3'lük kısmını ise canlıların ihtiyaçlarını karşılayan tatlı suların oluşturmaktadır" dedi.Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise "1990'larda sorsaydınız Türkiye su zengini bir ülke derdim ama 2000'li yıllarda maalesef artık su sıkıntısının yaşandığı, savaşların, kavgaların, birbirlerini yemelerinin başlandığı bir dönemdir. Öncelikle şunu kabul etmemiz gerekmektedir su hayat, yol medeniyettir. İnsan oğlu ilk doğduğunda doğmadan önce bile anne karnında su içindedir. İnsan oğlunun tarihine baktığınızda her zaman suyla beraberdir. 1993 yılında Birleşmiş Milletlerin çok gündemine geldi. Hepinizin bildiği üzere Dünya Su Gününü kutlamaya başladık. Ben insan oğlunun kendi vücudunda olan, kendi varoluşunda olan suya ihanet ettiğini düşünenlerdenim. Ama su serüvenine devam edecektir inşallah. Suyumuzun kadrini biliriz, özellikle Suşehri'nde kıymetini biliriz. Bir an önce hazır sulardan kurtulur, kaynak sularına kavuşuruz" dedi.Program okulun Öğretim Görevlisi Bektaş Sönmez'in "Suyun Serüveni" konulu sunumuyla sona erdi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu tarafından 22 Mart Dünya Su Günü programı düzenlendi.

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu tarafından 22 Mart Dünya Su Günü programı düzenlendi.

Programa ilçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Uğurlu, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof.Dr.Gülay Ercins, "Su,canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla bahşedilmiş mucizevi bir kaynaktır. Bünyesinde milyonlarca kimyasal formül barındırmaktadır. En önemli bileşenleri oksijen ve hidrojen olup, bu bileşenler kendi başlarına yanıcı birer maddedir. Yeni doğmuş bir insanın vücudunun yüzde 75'i sudur, dünyadaki mevcut suyun yüzde 97'sini okyanuslar ve denizdeki tuzlu su geriye kalan yüzde 3'lük kısmını ise canlıların ihtiyaçlarını karşılayan tatlı suların oluşturmaktadır" dedi.

Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise "1990'larda sorsaydınız Türkiye su zengini bir ülke derdim ama 2000'li yıllarda maalesef artık su sıkıntısının yaşandığı, savaşların, kavgaların, birbirlerini yemelerinin başlandığı bir dönemdir. Öncelikle şunu kabul etmemiz gerekmektedir su hayat, yol medeniyettir. İnsan oğlu ilk doğduğunda doğmadan önce bile anne karnında su içindedir. İnsan oğlunun tarihine baktığınızda her zaman suyla beraberdir. 1993 yılında Birleşmiş Milletlerin çok gündemine geldi. Hepinizin bildiği üzere Dünya Su Gününü kutlamaya başladık. Ben insan oğlunun kendi vücudunda olan, kendi varoluşunda olan suya ihanet ettiğini düşünenlerdenim. Ama su serüvenine devam edecektir inşallah. Suyumuzun kadrini biliriz, özellikle Suşehri'nde kıymetini biliriz. Bir an önce hazır sulardan kurtulur, kaynak sularına kavuşuruz" dedi.

Program okulun Öğretim Görevlisi Bektaş Sönmez'in "Suyun Serüveni" konulu sunumuyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Suşehri’nde 'Dünya su günü' programı düzenlendi

Suşehri’nde 'Dünya su günü' programı düzenlendi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.