pendik escort bayan
ak

Sivas'ta 'Şeb-i Arus' programı düzenlendi

Siyaset 10.12.2018 - 15:58, Güncelleme: 10.12.2018 - 15:58
 

Sivas'ta 'Şeb-i Arus' programı düzenlendi

SİVAS'ta Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 745'inci vuslat yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün...

SİVAS'ta Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 745'inci vuslat yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün destekleriyle Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından Şeb-i Arus programı icra edildi.Atatürk Kültür Merkezindeki programa Vali Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Mevlana'nın hayatını anlatan kısa bir filmle başladı. Filmin ardından program Ünal Doğan'ın birbirinden güzel ilahileriyle devam etti. Ardından Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkan Yardımcısı Metin Koçak, Mevlana'nın esinlendiği Kur'an-ı Kerim ayetlerinden seslendirdi. Programın devamında Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Şems-i Yılmaz Susamış ve Semazen Başı Celalettin Susamış idaresinde dernek tarafından yetiştirilen semazenler sema gösterisinde bulundu. Program sonunda Vali Salih Ayhan, Şems-i Yılmaz Susamış'a çiçek takdim etti.Vali Ayhan, güzel bir atmosferde gerçekleşen etkinlikten dolayı teşekkür ederek, "Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi vefatının 745'inci yılında tekrar rahmetle anıyoruz. Hakikaten gönlümüzü, yüreğimizi rahatlatan, doyuran bir program izledik. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 745'inci vuslat yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün...

SİVAS'ta Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 745'inci vuslat yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün destekleriyle Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından Şeb-i Arus programı icra edildi.

Atatürk Kültür Merkezindeki programa Vali Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Mevlana'nın hayatını anlatan kısa bir filmle başladı. Filmin ardından program Ünal Doğan'ın birbirinden güzel ilahileriyle devam etti. Ardından Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkan Yardımcısı Metin Koçak, Mevlana'nın esinlendiği Kur'an-ı Kerim ayetlerinden seslendirdi. Programın devamında Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Şems-i Yılmaz Susamış ve Semazen Başı Celalettin Susamış idaresinde dernek tarafından yetiştirilen semazenler sema gösterisinde bulundu. Program sonunda Vali Salih Ayhan, Şems-i Yılmaz Susamış'a çiçek takdim etti.

Vali Ayhan, güzel bir atmosferde gerçekleşen etkinlikten dolayı teşekkür ederek, "Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi vefatının 745'inci yılında tekrar rahmetle anıyoruz. Hakikaten gönlümüzü, yüreğimizi rahatlatan, doyuran bir program izledik. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta 'Şeb-i Arus' programı düzenlendi

Sivas'ta 'Şeb-i Arus' programı düzenlendi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.