pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta 'Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri' sempozyumu

28.09.2016 - 00:55, Güncelleme: 28.09.2016 - 00:55
 

Sivas'ta 'Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri' sempozyumu

SİVAS'ta Türkiye-Kore arasındaki ilişkileri en üst düzeyde geliştirmek amacıyla "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sempozyum düzenlendi.

SİVAS'ta Türkiye-Kore arasındaki ilişkileri en üst düzeyde geliştirmek amacıyla "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sempozyum düzenlendi.Türkiye ile Kore arasındaki tarihi ilişkileri geliştirmek amacıyla Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği işbirliği ile "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sempozyum düzenlendi. Sivas Sultanşehir Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenen sempozyuma İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Jijoon Kim, Kore Cumhuriyeti Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho ve çok sayıda tarih öğretmeni katıldı. İki ülkenin ulusal milli marşlarının okunmasının ardından başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Biz Türkiye olarak Osmanlı Devleti gibi dünyaya hükmetmiş bir devletin evlatları olarak geçmişte bizden kopan birçok ülkeyle ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Bu kapsamda tarihsel ilişkilerimizin olduğu ülkelerle programlar yapmak ve işbirliği içerisinde olmak zorundayız. Özellikle Güney Kore gibi tarih boyunca gönül ilişkilerimizin olduğu bir ülkeyle ilişkilerimizin dahada fazla devam etmesi gerekir" dedi. Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Jijoon Kim ise Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore ve Türkiye İlişkilerini daha da geliştirmek ve eğitime katkı sağlamak için Türk öğretmenlere Kore'yi tanıtma programı düzenlemek istediklerine belirterek, "Kore vatandaşları Tarih, Coğrafya ders kitapları sayesinde Türkiye'nin Hitit-Truva Medeniyeti, Osmanlı-Türkiye, Mustafa Kemal Paşa ve Kore Savaşı'nı öğrenmektedir. Kore'den Türk kültürünü yerinde görebilmek için her yıl 300 bin kişi Türkiye'yi ziyaret etmektedir. Öğretmenlerimizin Türk öğrencilere geniş bir dünyanın kapısını açmalarında bugünkü sempozyumun katkı sağlamasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Programın son bölümünde ise Kore Cumhuriyeti Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sunumunu gerçekleştirdi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Türkiye-Kore arasındaki ilişkileri en üst düzeyde geliştirmek amacıyla "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sempozyum düzenlendi.

SİVAS'ta Türkiye-Kore arasındaki ilişkileri en üst düzeyde geliştirmek amacıyla "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sempozyum düzenlendi.

Türkiye ile Kore arasındaki tarihi ilişkileri geliştirmek amacıyla Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği işbirliği ile "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sempozyum düzenlendi. Sivas Sultanşehir Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenen sempozyuma İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Jijoon Kim, Kore Cumhuriyeti Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho ve çok sayıda tarih öğretmeni katıldı. İki ülkenin ulusal milli marşlarının okunmasının ardından başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Biz Türkiye olarak Osmanlı Devleti gibi dünyaya hükmetmiş bir devletin evlatları olarak geçmişte bizden kopan birçok ülkeyle ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Bu kapsamda tarihsel ilişkilerimizin olduğu ülkelerle programlar yapmak ve işbirliği içerisinde olmak zorundayız. Özellikle Güney Kore gibi tarih boyunca gönül ilişkilerimizin olduğu bir ülkeyle ilişkilerimizin dahada fazla devam etmesi gerekir" dedi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Jijoon Kim ise Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore ve Türkiye İlişkilerini daha da geliştirmek ve eğitime katkı sağlamak için Türk öğretmenlere Kore'yi tanıtma programı düzenlemek istediklerine belirterek, "Kore vatandaşları Tarih, Coğrafya ders kitapları sayesinde Türkiye'nin Hitit-Truva Medeniyeti, Osmanlı-Türkiye, Mustafa Kemal Paşa ve Kore Savaşı'nı öğrenmektedir. Kore'den Türk kültürünü yerinde görebilmek için her yıl 300 bin kişi Türkiye'yi ziyaret etmektedir. Öğretmenlerimizin Türk öğrencilere geniş bir dünyanın kapısını açmalarında bugünkü sempozyumun katkı sağlamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Programın son bölümünde ise Kore Cumhuriyeti Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho "Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta 'Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri' sempozyumu

Sivas'ta 'Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri' sempozyumu

Sivas'ta 'Kore-Türkiye Tarihi İlişkileri' sempozyumu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.