pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas Olaylarının 25. Yılı

01.07.2018 - 10:58, Güncelleme: 01.07.2018 - 10:58
 

Sivas Olaylarının 25. Yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:- "Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gel

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmez." ifadesini kullandı. Ağbaba, Sivas olaylarının 25. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Sivas'ta yakın tarihin en kara günlerinden birinin yaşandığını, acı ve hüznün halen sürdüğünü belirtti.Veli Ağbaba, olayın sorumlularını milletvekili yapanların, katliama karışmış sanığı korumaya alanların, Alevi evlerine işaret koyanların, "Cemevleri cümbüş evleridir." diyenlerin, bu eylemin ve bu zihniyetin devamı olduğunu savundu. CHP'nin, Meclise konunun aydınlatılması ve yaraların sarılması için çok sayıda kanun teklifi ve önerge verdiğini, olayla ilgili çok sayıda rapor hazırladığını aktaran Ağbaba, şunları kaydetti:"Her zaman olduğu gibi AKP milletvekillerinin oylarıyla önergelerimiz reddedildi. Çünkü gerçeklerle yüzleşmekten korktular. Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Katliamlardaki her türlü soru işareti aydınlatılmadan, sorumlularla hesaplaşılmadan yürekler soğumayacaktır. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmez. Sivas'tan, Suruç'a, Ankara Garı'ndan Reyhanlı'ya tüm katliamların aydınlatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:- "Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gel

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmez." ifadesini kullandı.

Ağbaba, Sivas olaylarının 25. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Sivas'ta yakın tarihin en kara günlerinden birinin yaşandığını, acı ve hüznün halen sürdüğünü belirtti.

Veli Ağbaba, olayın sorumlularını milletvekili yapanların, katliama karışmış sanığı korumaya alanların, Alevi evlerine işaret koyanların, "Cemevleri cümbüş evleridir." diyenlerin, bu eylemin ve bu zihniyetin devamı olduğunu savundu.

CHP'nin, Meclise konunun aydınlatılması ve yaraların sarılması için çok sayıda kanun teklifi ve önerge verdiğini, olayla ilgili çok sayıda rapor hazırladığını aktaran Ağbaba, şunları kaydetti:

"Her zaman olduğu gibi AKP milletvekillerinin oylarıyla önergelerimiz reddedildi. Çünkü gerçeklerle yüzleşmekten korktular. Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Katliamlardaki her türlü soru işareti aydınlatılmadan, sorumlularla hesaplaşılmadan yürekler soğumayacaktır. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmez. Sivas'tan, Suruç'a, Ankara Garı'ndan Reyhanlı'ya tüm katliamların aydınlatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.