pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas Müftüsü Balkan'dan, Kurban Bayramı Mesajı

11.09.2015 - 16:10, Güncelleme: 11.09.2015 - 16:10
 

Sivas Müftüsü Balkan'dan, Kurban Bayramı Mesajı

Sivas İl Müftüsü Şükrü Balkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sivas İl Müftüsü Şükrü Balkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Balkan mesajında; Yüce Allah’a hamdolsun bir Kurban Bayramına daha yaklaşmaktayız. 24 Eylül 2015 Perşembe günü Kurban Bayramının 1. Gününü idrak edeceğiz. Kurban, Yüce Allah’a yakın olma arayışıdır. Aslında kurban Allah’a yakın olmak için yaptığımız bütün işlerdir.Kurban ibadetinin bir çok hikmeti bulunmakla beraber en başta muhtaç insanların et ihtiyacının karşılanması onun başlıca hikmetlerindendir. Ayrıca kurban, malını Allah rızası için muhtaçlara, ihtiyaç sahiplerine harcama ve başkalarıyla paylaşma bilincini insanlara öğretmektedir.Kurban ibadeti gerçekleştirecek olan tüm vatandaşlarımız şunu unutmamalı ki; Sevgili Peygamberimiz (sav)’in prensibi olan şefkat, merhamet ve ihsan düsturu en çokta Kurban ibadetini yaparken aklımızda olmalı. Hayvana eziyet ederek, dinimizin yarısı sayılan temizliği göz ardı ederek, insan ve çevre sağlığını tehdit ederek Allah’a olan yakınlığımızın arasını açmamalı, Rabbimiz ’in razı olacağı ve Efendimizin sünnet-i seniyyelerine uygun bir kurban ibadeti yapmalıyız.Bu duygu ve düşüncelerle başta Şehadet Şerbetini içen tüm Mehmetçiklerimize ve Polislerimize Yüce Allah’ın rahmet, mağfiret etmesi için dua ediyor. Annelerine, babalarına, kardeşlerine ve bütün milletimize sabrı cemil niyaz eder, idrak edeceğimiz Kurban Bayramının tüm İslam alemine ve milletimize huzur, esenlik ve barış getirmesini Yüce Mevla’dan diliyor, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını, bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.’’ En Yüksek Mertebe Şehitlik Mertebesidirİnsanoğlunun kendisine verilmiş en kıymetli nimetlerin başında hayatı gelmektedir. İnsanın kendisine sunulmuş olan bu hayatını din, vatan, millet, bayrak, namus gibi milli ve manevi değerlere adaması ise, dünya ve ahiret için en yüksek mertebelere ulaşmasını sağlar. Bu en yüksek mertebelerden biri olan şehitlik mertebesine ulaşan tüm asker ve polislerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli alilerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Böyle zamanlar da fitne ateşiyle birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler çok olacaktır. Eğer bizler millet olarak tek vücut olur, aramıza nifak sokmak isteyenlere izin vermezsek bu imtihanı inşallah başarılı şekilde atlatırız. - Sivas
Sivas İl Müftüsü Şükrü Balkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sivas İl Müftüsü Şükrü Balkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Balkan mesajında; Yüce Allah’a hamdolsun bir Kurban Bayramına daha yaklaşmaktayız. 24 Eylül 2015 Perşembe günü Kurban Bayramının 1. Gününü idrak edeceğiz. Kurban, Yüce Allah’a yakın olma arayışıdır. Aslında kurban Allah’a yakın olmak için yaptığımız bütün işlerdir.

Kurban ibadetinin bir çok hikmeti bulunmakla beraber en başta muhtaç insanların et ihtiyacının karşılanması onun başlıca hikmetlerindendir. Ayrıca kurban, malını Allah rızası için muhtaçlara, ihtiyaç sahiplerine harcama ve başkalarıyla paylaşma bilincini insanlara öğretmektedir.

Kurban ibadeti gerçekleştirecek olan tüm vatandaşlarımız şunu unutmamalı ki; Sevgili Peygamberimiz (sav)’in prensibi olan şefkat, merhamet ve ihsan düsturu en çokta Kurban ibadetini yaparken aklımızda olmalı. Hayvana eziyet ederek, dinimizin yarısı sayılan temizliği göz ardı ederek, insan ve çevre sağlığını tehdit ederek Allah’a olan yakınlığımızın arasını açmamalı, Rabbimiz ’in razı olacağı ve Efendimizin sünnet-i seniyyelerine uygun bir kurban ibadeti yapmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Şehadet Şerbetini içen tüm Mehmetçiklerimize ve Polislerimize Yüce Allah’ın rahmet, mağfiret etmesi için dua ediyor. Annelerine, babalarına, kardeşlerine ve bütün milletimize sabrı cemil niyaz eder, idrak edeceğimiz Kurban Bayramının tüm İslam alemine ve milletimize huzur, esenlik ve barış getirmesini Yüce Mevla’dan diliyor, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını, bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.’’

 

En Yüksek Mertebe Şehitlik Mertebesidir

İnsanoğlunun kendisine verilmiş en kıymetli nimetlerin başında hayatı gelmektedir. İnsanın kendisine sunulmuş olan bu hayatını din, vatan, millet, bayrak, namus gibi milli ve manevi değerlere adaması ise, dünya ve ahiret için en yüksek mertebelere ulaşmasını sağlar. Bu en yüksek mertebelerden biri olan şehitlik mertebesine ulaşan tüm asker ve polislerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli alilerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Böyle zamanlar da fitne ateşiyle birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler çok olacaktır. Eğer bizler millet olarak tek vücut olur, aramıza nifak sokmak isteyenlere izin vermezsek bu imtihanı inşallah başarılı şekilde atlatırız. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.