pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sigortalıların Borç Ödeme Süreleri Uzatıldı

Spor 03.01.2017 - 13:03, Güncelleme: 03.01.2017 - 13:03
 

Sigortalıların Borç Ödeme Süreleri Uzatıldı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kurumun tahsilat sistemlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle borç ödeme süresinin 9 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kurumun tahsilat sistemlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle borç ödeme süresinin 9 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.Sesob Başkanı Beşir Köksal, Bazı alacakların yeniden yapılandırılması başta olmak üzere genel sağlık sigortası prim borçlarının güncellenmesi, hiç gelir testi yaptırmayanların gelir testlerini yaptırmaları ve borçlarını ödemeleri veya SGK’muna olan sigorta, işsizlik, sosyal güvenlik destek, isteğe bağlı sigorta primleri ve yatırılması gereken işlemlerin 2 Ocak 2017 tarihinde sona erdiğini, ancak sistemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşların ve esnafın mağdur olduğunu dile getirerek, kurumun süreyi 9 Ocak tarihine kadar uzattığını dile getirdi. Köksal, “Bilindiği üzere kurumun alacaklarının peşin ve taksitli ödemeleri 2 Ocak pazartesi günü mesai bitiminde sona eriyordu. Ancak, anlaşmalı olan bankaların, kurum tahsilat iletişiminde sıkıntı yaşanmış ve aksaklıklar oluşmuştu. Buna istinaden primi ödeme yükümlülerinin mağduriyetini önlemek amacıyla prim ve tüm alacakların tahsilât işlemleri 9 Ocak 2017 tarihi gün sonuna kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar yapılacak olan ödemelerde yasal süre içerisinde yapılmış olacaktır. “dedi. Primlerini ve ödemelerini yapamayan esnaflara uyarıda bulunan Köksal, 9 Ocak tarihine kadar ödemelerini mutlaka yapmalarını ve mağdur olmamalarını, özelikle yapılandırma yapan esnafların mutlaka süre içerisinde ilk taksitlerini yaptırmamaları halinde yapılandırmalarının bozulacağını hatırlattı. -  Sivas
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kurumun tahsilat sistemlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle borç ödeme süresinin 9 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kurumun tahsilat sistemlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle borç ödeme süresinin 9 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Sesob Başkanı Beşir Köksal, Bazı alacakların yeniden yapılandırılması başta olmak üzere genel sağlık sigortası prim borçlarının güncellenmesi, hiç gelir testi yaptırmayanların gelir testlerini yaptırmaları ve borçlarını ödemeleri veya SGK’muna olan sigorta, işsizlik, sosyal güvenlik destek, isteğe bağlı sigorta primleri ve yatırılması gereken işlemlerin 2 Ocak 2017 tarihinde sona erdiğini, ancak sistemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşların ve esnafın mağdur olduğunu dile getirerek, kurumun süreyi 9 Ocak tarihine kadar uzattığını dile getirdi.

 

Köksal, “Bilindiği üzere kurumun alacaklarının peşin ve taksitli ödemeleri 2 Ocak pazartesi günü mesai bitiminde sona eriyordu. Ancak, anlaşmalı olan bankaların, kurum tahsilat iletişiminde sıkıntı yaşanmış ve aksaklıklar oluşmuştu. Buna istinaden primi ödeme yükümlülerinin mağduriyetini önlemek amacıyla prim ve tüm alacakların tahsilât işlemleri 9 Ocak 2017 tarihi gün sonuna kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar yapılacak olan ödemelerde yasal süre içerisinde yapılmış olacaktır. “dedi.

 

Primlerini ve ödemelerini yapamayan esnaflara uyarıda bulunan Köksal, 9 Ocak tarihine kadar ödemelerini mutlaka yapmalarını ve mağdur olmamalarını, özelikle yapılandırma yapan esnafların mutlaka süre içerisinde ilk taksitlerini yaptırmamaları halinde yapılandırmalarının bozulacağını hatırlattı. -  Sivas

besir-koksal--sesob-001.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.