pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Şarkışla'da "Hocalı Katliamı" Fotoğraf Sergisi Açıldı

01.03.2019 - 16:23, Güncelleme: 01.03.2019 - 16:23
 

Şarkışla'da "Hocalı Katliamı" Fotoğraf Sergisi Açıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, "Hocalı Katliamı" fotoğraf sergisi açıldı.Şarkışla Alperen Ocakları tarafından Aşık Veysel Gençlik...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, "Hocalı Katliamı" fotoğraf sergisi açıldı.Şarkışla Alperen Ocakları tarafından Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Şimşek, 27 yıl önce yaşanan "Hocalı Katliamı"nın tarihe kanlı katliam olarak geçtiğini, insanlık tarihi için de kara bir leke olduğunu söyledi.Şimşek, o günleri unutmamak ve unutturmamak için sergi açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:"Ne Orta Çağ'da ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözü önünde bir zulüm, bir vahşet yaşandı. Hocalı kasabasında 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 Azeri kardeşimiz katledildi, 487 kişi ağır yaralandı ve bin 275 kişi ise rehin alındı. 150 Azeri kardeşimiz ise bir daha geri dönmemek üzere kayboldu. Cesetler üzerinde yapılan incelemede, birçoğunun yakılmış olduğu, işkence edildiği belirlendi. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemlerinin bu insanların üzerinde denendiği tespit edildi." Şimşek, "Hocalı Katliamı"nı anlatan 37 fotoğraftan oluşan serginin gün boyu izlenime açık kalacağını ifade etti.
SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, "Hocalı Katliamı" fotoğraf sergisi açıldı.Şarkışla Alperen Ocakları tarafından Aşık Veysel Gençlik...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, "Hocalı Katliamı" fotoğraf sergisi açıldı.

Şarkışla Alperen Ocakları tarafından Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Şimşek, 27 yıl önce yaşanan "Hocalı Katliamı"nın tarihe kanlı katliam olarak geçtiğini, insanlık tarihi için de kara bir leke olduğunu söyledi.

Şimşek, o günleri unutmamak ve unutturmamak için sergi açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ne Orta Çağ'da ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözü önünde bir zulüm, bir vahşet yaşandı. Hocalı kasabasında 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 Azeri kardeşimiz katledildi, 487 kişi ağır yaralandı ve bin 275 kişi ise rehin alındı. 150 Azeri kardeşimiz ise bir daha geri dönmemek üzere kayboldu. Cesetler üzerinde yapılan incelemede, birçoğunun yakılmış olduğu, işkence edildiği belirlendi. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemlerinin bu insanların üzerinde denendiği tespit edildi."

Şimşek, "Hocalı Katliamı"nı anlatan 37 fotoğraftan oluşan serginin gün boyu izlenime açık kalacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.