pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Rektör Karakaya, "Kariyer Günleri"nde Öğrencilerle Buluştu

21.12.2018 - 14:08, Güncelleme: 21.12.2018 - 14:08
 

Rektör Karakaya, "Kariyer Günleri"nde Öğrencilerle Buluştu

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.Üniversiteden...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir kolejin düzenlediği "Kariyer Günleri" etkinliğinde öğrencilerle buluşan Karakaya, eğitimdeki başarılar, gelecek planlaması ve sosyal çalışmaları hakkında bilgi verdi.Okulun konferans salonunda yapılan programda konuşan Karakaya, eğitim ve öğretimin bütün toplumun varlık sebebi olduğunu, eğitimdeki başarının toplumların istikbali ve geleceği olan gençlerin hayal ve umutlarının gerçekleşmesi anlamına geldiğini ifade etti.Eğitimde kalitenin oldukça önem arz ettiğini hatırlatan Karakaya, şunları kaydetti:"Bir nesil ne kadar kaliteli eğitim alırsa gelecek nesillere de bir o kadar kaliteli katkı sağlar. Eğitim ve öğretimin bir zorunluluk veya vaktin belirli süresinin harcandığı bir zaman dilimi olarak görülmemesi gereklidir. Eğitim, insanlığı, kültürü, değeri, ahlakı, mesleki beceriyi, tümünü bir arada dert ettiğiniz, topladığınız ve yaşama dönüştürdüğünüz zaman dilimidir. Onun için okul, koşarak gidilmesi gereken bir yerdir. Okul, sizi yarına hazırlar, hayatı öğretir, hayatın en iyi öğretildiği yer okuldur. Eğitim ve akademik hayatım boyunca her zaman sorumluluk aldım, öğrenciler de sorumluluk alarak başarıya ulaşacaklar. Başarının tek sırrı vardır. O da emek verebilmektir. Fiilleri emeğe dönüştürmenin tek kaynağı, bireyin yetiştiği kültür içindeki inançtır, emek vermeden umut beslemenin de anlamı olmayacaktır. Eğitimin temel çıktısı da düşünmektir. Düşünebilen insan, hayatta her şeyi başarabilir. İnsanı zaten en kıymetli kılan da düşünüyor olmasıdır.""Kariyer Günleri" etkinliğinin ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Karakaya, 4. sınıf öğrencisi Seren Duru Köksaldı ile İngilizce röportaj yaptı.
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.Üniversiteden...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir kolejin düzenlediği "Kariyer Günleri" etkinliğinde öğrencilerle buluşan Karakaya, eğitimdeki başarılar, gelecek planlaması ve sosyal çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Okulun konferans salonunda yapılan programda konuşan Karakaya, eğitim ve öğretimin bütün toplumun varlık sebebi olduğunu, eğitimdeki başarının toplumların istikbali ve geleceği olan gençlerin hayal ve umutlarının gerçekleşmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Eğitimde kalitenin oldukça önem arz ettiğini hatırlatan Karakaya, şunları kaydetti:

"Bir nesil ne kadar kaliteli eğitim alırsa gelecek nesillere de bir o kadar kaliteli katkı sağlar. Eğitim ve öğretimin bir zorunluluk veya vaktin belirli süresinin harcandığı bir zaman dilimi olarak görülmemesi gereklidir. Eğitim, insanlığı, kültürü, değeri, ahlakı, mesleki beceriyi, tümünü bir arada dert ettiğiniz, topladığınız ve yaşama dönüştürdüğünüz zaman dilimidir. Onun için okul, koşarak gidilmesi gereken bir yerdir. Okul, sizi yarına hazırlar, hayatı öğretir, hayatın en iyi öğretildiği yer okuldur. Eğitim ve akademik hayatım boyunca her zaman sorumluluk aldım, öğrenciler de sorumluluk alarak başarıya ulaşacaklar. Başarının tek sırrı vardır. O da emek verebilmektir. Fiilleri emeğe dönüştürmenin tek kaynağı, bireyin yetiştiği kültür içindeki inançtır, emek vermeden umut beslemenin de anlamı olmayacaktır. Eğitimin temel çıktısı da düşünmektir. Düşünebilen insan, hayatta her şeyi başarabilir. İnsanı zaten en kıymetli kılan da düşünüyor olmasıdır."

"Kariyer Günleri" etkinliğinin ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Karakaya, 4. sınıf öğrencisi Seren Duru Köksaldı ile İngilizce röportaj yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.