pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

PEKER; ''Emeklilik ve çalışanlara müjde 2015 geç bir tarihtir''

07.11.2014 - 11:39, Güncelleme: 07.11.2014 - 11:39
 

PEKER; ''Emeklilik ve çalışanlara müjde 2015 geç bir tarihtir''

Hükümetten çalışanlara emeklilik müjdesi geldi. Çalışma süresi uzadıkça emekli aylığını düşüren sistem rafa kalkacak. Uzun çalışan, yüksek emekli maaşı alacak. Hükümetten gelen bu açıklamalara Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkan

Hükümetten çalışanlara emeklilik müjdesi geldi. Çalışma süresi uzadıkça emekli aylığını düşüren sistem rafa kalkacak. Uzun çalışan, yüksek emekli maaşı alacak. Hükümetten gelen bu açıklamalara Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdullah PEKER'den tepki geldi. Peker yaptığı açıklamada; Hükümet, çalışanların yüzünü güldürecek önemli bir adım Atacağını söylüyor bu tarih zaten yıllardır düşük üçrete mahkum olan çalışanları rahatlatacak olmasına rağmen ileri bir tarihe alınması .magduriyet doguracaktır. . 2015 Yılı Programı'na göre, çalışma süresi uzadıkça ileride bağlanacak emekli aylığını düşüren sistem rafa kaldırılıyor.  Hükümet, 2015'in Aralık sonuna kadar yapılacak düzenleme ile emekli aylığı hesaplamalarında kullanılan yöntemlerin değişeceğini ve çalışma hayatında uzun süreler kalmayı teşvik edecek şekilde güncelleneceğini açıkladı. Böylece çok çalışan yüksek emekli maaşı alacak.  Asgari ücretle çalışanlar.özel güvenlik görevlileri.ve Banka çalışanlarının mesai ve aylık ücretleri de keyfiyete bırakılmadan devlet tarafından insanca yaşamaya yetecek şekilde dizay edilmelidir.   Özellikle özel banka çalışanları yoğun bir iş temposu içinde çalıştırılmaktadırlar ve uzun bir mesaiye zorlanmaktadırlar , bunu karşılığında düşük ücret verilmekedir, derhal yeni bir düzenleme yapılması zaruri olmuştur. KAYIPLAR SONA ERECEK Mevcut sistem, yaklaşık 3 bin liranın altında brüt kazanç elde eden sigortalı çalışanların ileride alacağı emekli maaşını, çalıştığı her yıl başına düşürüyor.   Asgari ücretle çalışanlarda düşüş yılda 30- 40 lira civarında oluyor. BİLİNDİĞİ ÜZERE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR AÇLIK SINIRINDA ÜCRET ALMAKTADIRLAR. Çalışanların emekli aylıkları, aylık bağlama oranı ile ortalama kazancın çarpımı yoluyla hesaplanıyor. Aylık bağlama oranı 3 farklı dönem için ayrı ayrı hesaplanıyor. 1999'a kadar, aylık bağlama oranı, 25 yıl sigortalılık süresi için yüzde 76 oldu. 2000-2008 arasında sistem değiştirildi ve 25 yıl için oran yüzde 65'e çekildi.  Aylık bağlama oranı, Ekim 2008 sonrasında ise 25 yıl için yüzde 50'ye indi. Ekim 2008'den sonra uygulanan aylık bağlama oranı düşük olduğu için, bu tarihten sonra çalışılan her yıl emekli aylığını düşürücü rol oynuyor.  Yeni düzenleme ile, uzun süre çalışanın ileride alacağı emekli maaşını düşüren sistem sona erecek. Çok çalışanın, emekli maaşı da fazla olacak.    Yukarıda bahsedilen konudan anlaşılacağı üzere emekli aylğı baglanması yıllar geçtikçe düşmüştür. Halbuki insanlar emekli oldugunda rahat bir hayat yaşamak ister. torunlarına harçlık vermek ister, düşük emekli aylığı bağlanmasıın sona erdirelmesi güzel bir gelişmedir, Hükümetimize teşekkür ediyoruz. yine diyorum ki 2015 aralık değil hemen uygulamaya konulması gerekmektedir. - SİVAS
Hükümetten çalışanlara emeklilik müjdesi geldi. Çalışma süresi uzadıkça emekli aylığını düşüren sistem rafa kalkacak. Uzun çalışan, yüksek emekli maaşı alacak. Hükümetten gelen bu açıklamalara Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkan

Hükümetten çalışanlara emeklilik müjdesi geldi. Çalışma süresi uzadıkça emekli aylığını düşüren sistem rafa kalkacak. Uzun çalışan, yüksek emekli maaşı alacak. Hükümetten gelen bu açıklamalara Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdullah PEKER'den tepki geldi. Peker yaptığı açıklamada;


Hükümet, çalışanların yüzünü güldürecek önemli bir adım Atacağını söylüyor bu tarih zaten yıllardır düşük üçrete mahkum olan çalışanları rahatlatacak olmasına rağmen ileri bir tarihe alınması .magduriyet doguracaktır.

. 2015 Yılı Programı'na göre, çalışma süresi uzadıkça ileride bağlanacak emekli aylığını düşüren sistem rafa kaldırılıyor. 

Hükümet, 2015'in Aralık sonuna kadar yapılacak düzenleme ile emekli aylığı hesaplamalarında kullanılan yöntemlerin değişeceğini ve çalışma hayatında uzun süreler kalmayı teşvik edecek şekilde güncelleneceğini açıkladı. Böylece çok çalışan yüksek emekli maaşı alacak.

 Asgari ücretle çalışanlar.özel güvenlik görevlileri.ve Banka çalışanlarının mesai ve aylık ücretleri de keyfiyete bırakılmadan devlet tarafından insanca yaşamaya yetecek şekilde dizay edilmelidir.

 

Özellikle özel banka çalışanları yoğun bir iş temposu içinde çalıştırılmaktadırlar ve uzun bir mesaiye zorlanmaktadırlar , bunu karşılığında düşük ücret verilmekedir, derhal yeni bir düzenleme yapılması zaruri olmuştur.

KAYIPLAR SONA ERECEK

Mevcut sistem, yaklaşık 3 bin liranın altında brüt kazanç elde eden sigortalı çalışanların ileride alacağı emekli maaşını, çalıştığı her yıl başına düşürüyor.

 


Asgari ücretle çalışanlarda düşüş yılda 30- 40 lira civarında oluyor. BİLİNDİĞİ ÜZERE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR AÇLIK SINIRINDA ÜCRET ALMAKTADIRLAR. Çalışanların emekli aylıkları, aylık bağlama oranı ile ortalama kazancın çarpımı yoluyla hesaplanıyor. Aylık bağlama oranı 3 farklı dönem için ayrı ayrı hesaplanıyor. 1999'a kadar, aylık bağlama oranı, 25 yıl sigortalılık süresi için yüzde 76 oldu. 2000-2008 arasında sistem değiştirildi ve 25 yıl için oran yüzde 65'e çekildi. 

Aylık bağlama oranı, Ekim 2008 sonrasında ise 25 yıl için yüzde 50'ye indi. Ekim 2008'den sonra uygulanan aylık bağlama oranı düşük olduğu için, bu tarihten sonra çalışılan her yıl emekli aylığını düşürücü rol oynuyor. 

Yeni düzenleme ile, uzun süre çalışanın ileride alacağı emekli maaşını düşüren sistem sona erecek. Çok çalışanın, emekli maaşı da fazla olacak. 

 

Yukarıda bahsedilen konudan anlaşılacağı üzere emekli aylğı baglanması yıllar geçtikçe düşmüştür. Halbuki insanlar emekli oldugunda rahat bir hayat yaşamak ister. torunlarına harçlık vermek ister, düşük emekli aylığı bağlanmasıın sona erdirelmesi güzel bir gelişmedir, Hükümetimize teşekkür ediyoruz. yine diyorum ki 2015 aralık değil hemen uygulamaya konulması gerekmektedir. - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.