pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Ortaokul Öğrencilerinden Geleneksel Sanat Eserleri Sergisi

Siyaset 29.04.2019 - 16:18, Güncelleme: 29.04.2019 - 16:18
 

Ortaokul Öğrencilerinden Geleneksel Sanat Eserleri Sergisi

Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinin tezhipten kaneviçeye 5 ayda tamamladığı geleneksel sanat eserleri, "Maruf Sanatlar Sergisi"nde ziyaretçilerle buluştu

ANKARA (AA) – Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan ve içerisinde tezhipten kanaviçeye birçok geleneksel eserin bulunduğu “Maruf Sanatlar Sergisi” ziyaretçilere açıldı. Ulucanlar Cezaevi Sergi Salonu'nda sergilenmeye başlanan geleneksel sanat ürünleri, yaklaşık 150 öğrenci tarafından 5 ayda hazırlandı. Sergide, tezhip, keçe, dekoratif el sanatları, kat’ı, kumaş boyama, kaligrafi, kanaviçe gibi birçok geleneksel eserin yanı sıra teknoloji tasarımları, heykel gibi modern sanat eserleri de bulunuyor. Eğitim öğretim yılının birinci döneminde çalışmalara başlayan öğrencilere, her sanat dalı için kendi alanında uzman eğitimciler ders verdi. Okul yönetimi ise okulun boş alanlarını değerlendirerek çocuklar için atölyeye dönüştürdü. Okul Müdürü Hüseyin Pınarcı, “Çocuklarımıza geçmişin becerilerini ve kültürünü öğretip, geleceğin becerilerini ise ellerindeki mevcut teknoloji ile geliştirip, doğru kullanıma yönlendirmeyi hedefledik. Çizdiğimiz hedeflere ulaşmanın en iyi yollarından birinin de sanat olduğu düşüncesiyle okul bünyesine hem geleneksel sanatları günümüze taşımak hem de öğrencilerimize sanatsal yeteneklerini sergileme fırsatı vermek adına bu çalışmaları düzenledik.” ifadelerini kullandı.
Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinin tezhipten kaneviçeye 5 ayda tamamladığı geleneksel sanat eserleri, "Maruf Sanatlar Sergisi"nde ziyaretçilerle buluştu

ANKARA (AA) – Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan ve içerisinde tezhipten kanaviçeye birçok geleneksel eserin bulunduğu “Maruf Sanatlar Sergisi” ziyaretçilere açıldı.

Ulucanlar Cezaevi Sergi Salonu'nda sergilenmeye başlanan geleneksel sanat ürünleri, yaklaşık 150 öğrenci tarafından 5 ayda hazırlandı. Sergide, tezhip, keçe, dekoratif el sanatları, kat’ı, kumaş boyama, kaligrafi, kanaviçe gibi birçok geleneksel eserin yanı sıra teknoloji tasarımları, heykel gibi modern sanat eserleri de bulunuyor.

Eğitim öğretim yılının birinci döneminde çalışmalara başlayan öğrencilere, her sanat dalı için kendi alanında uzman eğitimciler ders verdi. Okul yönetimi ise okulun boş alanlarını değerlendirerek çocuklar için atölyeye dönüştürdü.

Okul Müdürü Hüseyin Pınarcı, “Çocuklarımıza geçmişin becerilerini ve kültürünü öğretip, geleceğin becerilerini ise ellerindeki mevcut teknoloji ile geliştirip, doğru kullanıma yönlendirmeyi hedefledik. Çizdiğimiz hedeflere ulaşmanın en iyi yollarından birinin de sanat olduğu düşüncesiyle okul bünyesine hem geleneksel sanatları günümüze taşımak hem de öğrencilerimize sanatsal yeteneklerini sergileme fırsatı vermek adına bu çalışmaları düzenledik.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.