pendik escort bayan
ak

Öğrenciler İnsansız Hava Aracı yaptı

24.05.2018 - 18:08, Güncelleme: 24.05.2018 - 18:08
 

Öğrenciler İnsansız Hava Aracı yaptı

Sivas'ta lise öğrencileri havada yaklaşık 20 dakika kalan İnsansız Hava Aracı (İHA) üretti.

Sivas'ta lise öğrencileri havada yaklaşık 20 dakika kalan İnsansız Hava Aracı (İHA) üretti.Özel bir lisenin öğrencileri tarafından yerli malzemeler kullanılarak yapılan İHA'nın test uçuşu okulun bahçesinde yapıldı. Rüzgara rağmen İHA'nın test uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 20 dakika havada kalabilen İHA çektiği görüntüleri bir çipe kaydediyor. Öğrencilerin uzun uğraşları sonucu önden çekişli motor modelli ürettiği İHA'nın uçuşunu başarıyla tamamlanmasını, arkadaşları alkışlayarak kutladı.Okulun müdürü Suat Demirer, İHA'nın ilk test uçuşunu yaptıklarını ifade ederek,"İbni Sina'nın bir sözü var, "Bilim ve sanat, itibar görmediği yerde durmaz" diye. Bu sözden yola çıkarak, bilime ve sanata önem vererek yaptığımız çalışmalarla Sivas'a katkı sağlamış olduk. İHA'nın yapılmasında okulun laboratuvarlarını kullandık. Öğrencilerimiz robotik yazılım programlarını da kendileri yazdı. Hafif malzemeler kullanarak İHA'yı imal ettiler. Tamamen öğrencilerimizin çalışmasının sonucu oldu. Hedefimiz, daha gelişmiş ve daha uzun süre havada kalan İHA üretmek. Sivas'ta ilk defa İHA yaparak bunu uçuran okul olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.İHA'nın test uçuş programına Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yırtar, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkı ile diğer davetliler katıldı.
Sivas'ta lise öğrencileri havada yaklaşık 20 dakika kalan İnsansız Hava Aracı (İHA) üretti.
Sivas'ta lise öğrencileri havada yaklaşık 20 dakika kalan İnsansız Hava Aracı (İHA) üretti.

Özel bir lisenin öğrencileri tarafından yerli malzemeler kullanılarak yapılan İHA'nın test uçuşu okulun bahçesinde yapıldı. Rüzgara rağmen İHA'nın test uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 20 dakika havada kalabilen İHA çektiği görüntüleri bir çipe kaydediyor. Öğrencilerin uzun uğraşları sonucu önden çekişli motor modelli ürettiği İHA'nın uçuşunu başarıyla tamamlanmasını, arkadaşları alkışlayarak kutladı.

Okulun müdürü Suat Demirer, İHA'nın ilk test uçuşunu yaptıklarını ifade ederek,"İbni Sina'nın bir sözü var, "Bilim ve sanat, itibar görmediği yerde durmaz" diye. Bu sözden yola çıkarak, bilime ve sanata önem vererek yaptığımız çalışmalarla Sivas'a katkı sağlamış olduk. İHA'nın yapılmasında okulun laboratuvarlarını kullandık. Öğrencilerimiz robotik yazılım programlarını da kendileri yazdı. Hafif malzemeler kullanarak İHA'yı imal ettiler. Tamamen öğrencilerimizin çalışmasının sonucu oldu. Hedefimiz, daha gelişmiş ve daha uzun süre havada kalan İHA üretmek. Sivas'ta ilk defa İHA yaparak bunu uçuran okul olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

İHA'nın test uçuş programına Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yırtar, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkı ile diğer davetliler katıldı.

Öğrenciler İnsansız Hava Aracı yaptı

Öğrenciler İnsansız Hava Aracı yaptı

Öğrenciler İnsansız Hava Aracı yaptı

Öğrenciler İnsansız Hava Aracı yaptı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.