pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Öğrenciler aşureye doydu

24.10.2015 - 01:49, Güncelleme: 24.10.2015 - 01:49
 

Öğrenciler aşureye doydu

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği Muharrem Ayı nedeni ile Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde öğrencilere aşure dağıttı.

 Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği Muharrem Ayı nedeni ile Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde öğrencilere aşure dağıttı. Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER), Merkezi Kafeterya önünde Muharrem ayı nedeni ile aşure dağıttı. Aşure dağıtımı öncesi basın açıklaması yapan CÜDER Başkanı Ahmet Emin Şimşek Muharrem ayının önemine değindi. Şimşek “Yüce İslam, dünyanın hemen her yanında farklı değerlerle, farklı kültürel yapılarla ilişki içinde yeni ve özgün tarzlar üretmiştir. İlahi bir din olarak İslam, hakikati belli bir yere, belli bir tarihe, belli bir iklime sabitlenmemiştir. Onun sabiteleri tahayyülümüzü, yaşama alanlarımızı daraltarak değil zenginleştirerek; kulluğumuzu, bizi sıkıştırarak değil derinleştirerek pekiştirir; bize bir değerler dünyası armağan eder. Bu dünya her zaman yaşayan, diri ve özgürleştirici bir hayat anlayışından beslenir. Bu çerçevede İslam, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de farklı gelenek, değer ve iklimler içinde yorumlanmakta, bu çeşitlilik sanıldığının aksine de Müslümanlığımıza bir dinamizmin ve canlılık katmaktadır. 10 Muharrem de böyle ortak bir aidiyet alanıdır. Geleneksel Müslüman tahayyül 10 Muharremi Alevi´siyle, Sünni´siyle Aşure günü olarak tanımlamıştır. Bu tahayyülü sadece ehl-i beytin çektiği sıkıntıların hatırlandığı bir tarihsel kesit değildir. Hatırlanacağı gibi 10 Muharrem, tarihte gerçekleşen pek çok sevinç ve keder ortamı için ciddi bir milat olarak hatırlanır. İnsanlık tarihinin dönüm noktaları olarak görüşebilecek pek çok olay da aynı tarihe ilişkilendirilmiştir. Bugün bize düşen, geçmişe gömülüp kalmak, tarihi hadiseleri ayrışma ve düşmanlık konusu yapmak yerine zihin açıklığı ve aydınlık bir tasavvuru içinde kardeşliğin önemini keşfetmek, tarihte gerçekleşmiş olaylardan ders çıkarmak ve artık bütün bir ümmete mal olmuş şehitlerin mirasını doğru anlamaktır” dedi. Şimşek´in basın açıklamasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek ile birlikte aşure ikramında bulundular. – Sivas  Kaynak: Sivas Memleket
Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği Muharrem Ayı nedeni ile Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde öğrencilere aşure dağıttı.

 Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği Muharrem Ayı nedeni ile Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde öğrencilere aşure dağıttı.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER), Merkezi Kafeterya önünde Muharrem ayı nedeni ile aşure dağıttı. Aşure dağıtımı öncesi basın açıklaması yapan CÜDER Başkanı Ahmet Emin Şimşek Muharrem ayının önemine değindi. Şimşek “Yüce İslam, dünyanın hemen her yanında farklı değerlerle, farklı kültürel yapılarla ilişki içinde yeni ve özgün tarzlar üretmiştir. İlahi bir din olarak İslam, hakikati belli bir yere, belli bir tarihe, belli bir iklime sabitlenmemiştir. Onun sabiteleri tahayyülümüzü, yaşama alanlarımızı daraltarak değil zenginleştirerek; kulluğumuzu, bizi sıkıştırarak değil derinleştirerek pekiştirir; bize bir değerler dünyası armağan eder. Bu dünya her zaman yaşayan, diri ve özgürleştirici bir hayat anlayışından beslenir. Bu çerçevede İslam, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de farklı gelenek, değer ve iklimler içinde yorumlanmakta, bu çeşitlilik sanıldığının aksine de Müslümanlığımıza bir dinamizmin ve canlılık katmaktadır. 10 Muharrem de böyle ortak bir aidiyet alanıdır. Geleneksel Müslüman tahayyül 10 Muharremi Alevi´siyle, Sünni´siyle Aşure günü olarak tanımlamıştır. Bu tahayyülü sadece ehl-i beytin çektiği sıkıntıların hatırlandığı bir tarihsel kesit değildir. Hatırlanacağı gibi 10 Muharrem, tarihte gerçekleşen pek çok sevinç ve keder ortamı için ciddi bir milat olarak hatırlanır. İnsanlık tarihinin dönüm noktaları olarak görüşebilecek pek çok olay da aynı tarihe ilişkilendirilmiştir. Bugün bize düşen, geçmişe gömülüp kalmak, tarihi hadiseleri ayrışma ve düşmanlık konusu yapmak yerine zihin açıklığı ve aydınlık bir tasavvuru içinde kardeşliğin önemini keşfetmek, tarihte gerçekleşmiş olaylardan ders çıkarmak ve artık bütün bir ümmete mal olmuş şehitlerin mirasını doğru anlamaktır” dedi.

 

Şimşek´in basın açıklamasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek ile birlikte aşure ikramında bulundular. – Sivas 

 

Kaynak: Sivas Memleket

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.