pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Nomofobi: "Telefonsuz Kalma" Korkusu

03.05.2017 - 14:28, Güncelleme: 03.05.2017 - 14:28
 

Nomofobi: "Telefonsuz Kalma" Korkusu

NİĞDE (AA) - Niğde'de bir öğretim üyesi ile iki lisans öğrencisinin, nomofobi yani telefonsuz kalma korkusu üzerine lise öğrencileri arasında yaptığı...

NİĞDE (AA) - Niğde'de bir öğretim üyesi ile iki lisans öğrencisinin, nomofobi yani telefonsuz kalma korkusu üzerine lise öğrencileri arasında yaptığı araştırma, telefonsuzluğun öğrencilerde telaş, öfke, üzüntü ve psikolojik sorunlara neden olabildiğini ortaya koydu.Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nezih Önal, yaptığı yazılı açıklamada gelişen teknolojiyle insan yaşamına giren akıllı telefonların, insanlarda hastalık derecesinde bağımlılık yapabildiğini belirtti.Önal, "Bu hastalığın pençesine düşen kişilerin, telefonlarından ayrılamadıkları ve çoğu kez birileriyle görüşme yapma, sosyal medya kullanma, oyun oynama ve mesajlaşma derken telefonla saatlerce vakit geçirdikleri görülmektedir." ifadelerini kullandı.Nomofobi'nin özellikle lise çağındaki genç nesli etkilediğini aktaran Önal, şunları kaydetti:"Nomofobi mağdurları, şarjın bitmesine tahammül edemezler, telefonları yanlarında olsa bile sürekli kontrol etme ihtiyacı hissederler. Telefonlarının yokluğu, kaybolması, şarjının azalması, kişilerde telaş, öfke, üzüntü ve psikolojik sorunlara da yol açabilmektedir. Çağımızın vebası olan nomofobi, özellikle lise çağındaki genç nesli oldukça fazla etkilemiştir. Kendilerinin vazgeçilmez parçası olarak gördükleri telefonlarından bir saniye bile ayrılamayan kişiler, çevresiyle iletişim kopukluğu yaşamakta. Özellikle lise çağındaki gençleri oldukça fazla tetikleyen bu korku, onları hem sosyal yaşamdan uzaklaştırmakta hem de psikolojik sorunlara davetiye çıkarmaktadır."
NİĞDE (AA) - Niğde'de bir öğretim üyesi ile iki lisans öğrencisinin, nomofobi yani telefonsuz kalma korkusu üzerine lise öğrencileri arasında yaptığı...

NİĞDE (AA) - Niğde'de bir öğretim üyesi ile iki lisans öğrencisinin, nomofobi yani telefonsuz kalma korkusu üzerine lise öğrencileri arasında yaptığı araştırma, telefonsuzluğun öğrencilerde telaş, öfke, üzüntü ve psikolojik sorunlara neden olabildiğini ortaya koydu.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nezih Önal, yaptığı yazılı açıklamada gelişen teknolojiyle insan yaşamına giren akıllı telefonların, insanlarda hastalık derecesinde bağımlılık yapabildiğini belirtti.

Önal, "Bu hastalığın pençesine düşen kişilerin, telefonlarından ayrılamadıkları ve çoğu kez birileriyle görüşme yapma, sosyal medya kullanma, oyun oynama ve mesajlaşma derken telefonla saatlerce vakit geçirdikleri görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Nomofobi'nin özellikle lise çağındaki genç nesli etkilediğini aktaran Önal, şunları kaydetti:

"Nomofobi mağdurları, şarjın bitmesine tahammül edemezler, telefonları yanlarında olsa bile sürekli kontrol etme ihtiyacı hissederler. Telefonlarının yokluğu, kaybolması, şarjının azalması, kişilerde telaş, öfke, üzüntü ve psikolojik sorunlara da yol açabilmektedir.

Çağımızın vebası olan nomofobi, özellikle lise çağındaki genç nesli oldukça fazla etkilemiştir. Kendilerinin vazgeçilmez parçası olarak gördükleri telefonlarından bir saniye bile ayrılamayan kişiler, çevresiyle iletişim kopukluğu yaşamakta. Özellikle lise çağındaki gençleri oldukça fazla tetikleyen bu korku, onları hem sosyal yaşamdan uzaklaştırmakta hem de psikolojik sorunlara davetiye çıkarmaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.