pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Nevü İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesinin Kuruluş Yıl Dönümü

24.11.2017 - 13:13, Güncelleme: 24.11.2017 - 13:13
 

Nevü İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesinin Kuruluş Yıl Dönümü

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 20. yılı düzenlenen etkinlikle...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 20. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.İİBF Dekanı Prof. Dr. Alper Aslan, programda yaptığı konuşmada, 1997 yılında 40 öğrenciyle Erciyes Üniversitesine bağlı olarak kurulan fakültenin, günümüzde 2 bin 577 öğrencisinin olduğunu belirtti.Fakültede zaman içinde çeşitli bölümlerin açıldığını aktaran Aslan, 62 akademik, 8 idari personel ile büyük bir aile olduklarını kaydetti.Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek de 20 yıl önce çeşitli zorluklara rağmen kurulan fakültenin gelecek yıllarda daha büyük bir hale geleceğine inandığını ifade etti.Çiçek, "Kurumlar büyük zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde kurulur, zaman içerisinde pek çok zorluk tatlı anılar olarak kalır. Üniversiteler için kurum kültürünün oluşması ve kurumlaşma çok önemlidir. Fakültemiz sadece üniversitemizin gelişimine değil, şehrimizin kalkınmasına da büyük katkılar sağlamaktadır." dedi.İİBF kurucu Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise 1997 yılında Nevşehir’de oluşturulan "Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı" sayesinde fakültenin hayata geçirildiğini anlattı.Yıldız, o dönem büyük emek vererek fakültenin kurulmasını sağlayan, ancak daha sonra vefat etmiş olan vakıf yöneticilerinin isimlerini sıralayarak yadetti.Konuşmaların ardından fakültenin eski dekanları ile geçmişten bugüne kadar görev yapan akademik ve idari personele teşekkür plaketi takdim edildi.Programa, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Aslan, eski dekanlar Prof. Mahir Nakip ve Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 20. yılı düzenlenen etkinlikle...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 20. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı.

NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Alper Aslan, programda yaptığı konuşmada, 1997 yılında 40 öğrenciyle Erciyes Üniversitesine bağlı olarak kurulan fakültenin, günümüzde 2 bin 577 öğrencisinin olduğunu belirtti.

Fakültede zaman içinde çeşitli bölümlerin açıldığını aktaran Aslan, 62 akademik, 8 idari personel ile büyük bir aile olduklarını kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek de 20 yıl önce çeşitli zorluklara rağmen kurulan fakültenin gelecek yıllarda daha büyük bir hale geleceğine inandığını ifade etti.

Çiçek, "Kurumlar büyük zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde kurulur, zaman içerisinde pek çok zorluk tatlı anılar olarak kalır. Üniversiteler için kurum kültürünün oluşması ve kurumlaşma çok önemlidir. Fakültemiz sadece üniversitemizin gelişimine değil, şehrimizin kalkınmasına da büyük katkılar sağlamaktadır." dedi.

İİBF kurucu Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise 1997 yılında Nevşehir’de oluşturulan "Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı" sayesinde fakültenin hayata geçirildiğini anlattı.

Yıldız, o dönem büyük emek vererek fakültenin kurulmasını sağlayan, ancak daha sonra vefat etmiş olan vakıf yöneticilerinin isimlerini sıralayarak yadetti.

Konuşmaların ardından fakültenin eski dekanları ile geçmişten bugüne kadar görev yapan akademik ve idari personele teşekkür plaketi takdim edildi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Aslan, eski dekanlar Prof. Mahir Nakip ve Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.