pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

‘’Müftülük, İmamları deri tüccarı gibi görevlendirdi’’

24.09.2014 - 08:34, Güncelleme: 24.09.2014 - 08:34
 

‘’Müftülük, İmamları deri tüccarı gibi görevlendirdi’’

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Dursun Coşar, yaptığı basın toplantısında Sivas müftülüğü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Dursun Coşar, yaptığı basın toplantısında Sivas müftülüğü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile öncelikle tüm İslam alemi ve Sivas'lı hemşehrilerinin Mübarek Kurban Bayramını kutlayan Coşar, Sivas müftülüğünün kurban bayarımında kurban derileri ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.   Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Coşar, “Milletimizin manevi dertleriyle dertlenmeyen, iman ve inancına zararlı konularda açıklama yapmayan fakat kiliseler yapan, onaran hükümetimizden alması gereken maddi desteği; bir çok vakıf ve derneklerimizin hayati geliri durumunda olan kurban derisine göz dikerek imamları deri tüccarı gibi görevlendirerek kurban derisi toplamaları için talimat veren Müftülük yetkililerinin bu ‘Ramazan Şenlikleri’ ve şarkılı türkülü konser geceleriyle ilgili hiçbir açıklama yapmamalarını  çok manidar bulmaktayım. Bırakın deriyi; şu konserlere verilen paralar mubah mıdır, kızlı erkekli eğlenceleri Müftülük olarak imam ve ilahiyatçılar olarak onaylıyor musunuz? Bırakın kurban derisiyle falan uğraşmayı. Asıl vazifenizi yapın. Milleti helal ve haram konusunda uyarın” diye konuştu. ‘Kimse size muvaffak olup olamadığımızdan hesap sormayacak, lakin niyetlerinizden mutlaka sorgulanacaksınız’ diyen Coşar, “Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeyi ihtar eden mutlak ölçünün şehirlerimize de yansıyacağı gün, kendimizi de şehrimizi de idrak etmiş olacağımız gündür” diyerek konuşmasını sonlandırdı. - SİVAS
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Dursun Coşar, yaptığı basın toplantısında Sivas müftülüğü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Dursun Coşar, yaptığı basın toplantısında Sivas müftülüğü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile öncelikle tüm İslam alemi ve Sivas'lı hemşehrilerinin Mübarek Kurban Bayramını kutlayan Coşar, Sivas müftülüğünün kurban bayarımında kurban derileri ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Coşar, “Milletimizin manevi dertleriyle dertlenmeyen, iman ve inancına zararlı konularda açıklama yapmayan fakat kiliseler yapan, onaran hükümetimizden alması gereken maddi desteği; bir çok vakıf ve derneklerimizin hayati geliri durumunda olan kurban derisine göz dikerek imamları deri tüccarı gibi görevlendirerek kurban derisi toplamaları için talimat veren Müftülük yetkililerinin bu ‘Ramazan Şenlikleri’ ve şarkılı türkülü konser geceleriyle ilgili hiçbir açıklama yapmamalarını  çok manidar bulmaktayım. Bırakın deriyi; şu konserlere verilen paralar mubah mıdır, kızlı erkekli eğlenceleri Müftülük olarak imam ve ilahiyatçılar olarak onaylıyor musunuz? Bırakın kurban derisiyle falan uğraşmayı. Asıl vazifenizi yapın. Milleti helal ve haram konusunda uyarın” diye konuştu.

‘Kimse size muvaffak olup olamadığımızdan hesap sormayacak, lakin niyetlerinizden mutlaka sorgulanacaksınız’ diyen Coşar, “Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeyi ihtar eden mutlak ölçünün şehirlerimize de yansıyacağı gün, kendimizi de şehrimizi de idrak etmiş olacağımız gündür” diyerek konuşmasını sonlandırdı. - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.