pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Müftü Balkan, Ramazan ayı dolayısı ile bir mesaj yayımladı

02.06.2016 - 22:19, Güncelleme: 02.06.2016 - 22:19
 

Müftü Balkan, Ramazan ayı dolayısı ile bir mesaj yayımladı

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.Balkan mesajında, Rahmet, bereket ve mağfiret ikilimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 5 Haziran Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 6 Haziran Pazartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Belirlenen konu Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir.Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman”olarak belirlenmiştir. İlimizde yapacağımız vaaz-irşat ve diğer programlarda belirlenen tema çerçevesinde kardeşlik bağlarımızı ve ilişkilerimizi yeniden daha güçlü hale getirip, Ramazan ayının rahmet iklimiyle birlikte inşallah “Gönüller Yapacağız”. Gönülleri kazanmanın en etkili yolu insanlara değer vermek, onlara sevgi ve saygı ile muamele etmektir. Bu sebeple Yüce Dinimiz İslam’da gerçek zenginliğin gönül zenginliği olduğu dile getirilmiştir.Ruhların arındığı, kalplerin parıldadığı, suçların ve günahların azaldığı bu mübarek ayda insanlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek için Sivas Müftülüğü olarak 2016 yılı Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Bu itibarla; Ramazan ayı boyunca cami görevlilerimize zaruri haller dışında izin verilmeyecektir. Camilerimizin tümünde mukabele programları olacak. Paşa ve Ulu camimiz başta olmak üzere her gün Öğle ve Yatsı namazı öncesi vaaz programları icra edilecektir. İlimiz merkezinde 8 camimizde Hatimle teravih namazı kılınacak. 10 camimizde itikafa girilebilecek ve 11 camimizde sakal-ı şerif ziyaretleri tertip edilecektir. Gerek Müftülüğümüz ve gerek Buruciye Medresesinde görevlilerimiz tarafından dini danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sürdürülecektir. Ayrıca Ramazan ayı boyunca iftar öncesi Buruciye Medresesinde alanında uzman kişilerle saat 18.30 ve 19.45 arası iftar saati programı gerçekleştireceğiz.Bu çerçevede inşallah rahmet ayında vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmeyi Yüce Rabbimizden temenni ediyor, Bu vesileyle aziz milletimizin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. - Sivas 
Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balkan mesajında, Rahmet, bereket ve mağfiret ikilimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 5 Haziran Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 6 Haziran Pazartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Belirlenen konu Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman”olarak belirlenmiştir. İlimizde yapacağımız vaaz-irşat ve diğer programlarda belirlenen tema çerçevesinde kardeşlik bağlarımızı ve ilişkilerimizi yeniden daha güçlü hale getirip, Ramazan ayının rahmet iklimiyle birlikte inşallah “Gönüller Yapacağız”. Gönülleri kazanmanın en etkili yolu insanlara değer vermek, onlara sevgi ve saygı ile muamele etmektir. Bu sebeple Yüce Dinimiz İslam’da gerçek zenginliğin gönül zenginliği olduğu dile getirilmiştir.

Ruhların arındığı, kalplerin parıldadığı, suçların ve günahların azaldığı bu mübarek ayda insanlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek için Sivas Müftülüğü olarak 2016 yılı Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Bu itibarla; Ramazan ayı boyunca cami görevlilerimize zaruri haller dışında izin verilmeyecektir. Camilerimizin tümünde mukabele programları olacak. Paşa ve Ulu camimiz başta olmak üzere her gün Öğle ve Yatsı namazı öncesi vaaz programları icra edilecektir. İlimiz merkezinde 8 camimizde Hatimle teravih namazı kılınacak. 10 camimizde itikafa girilebilecek ve 11 camimizde sakal-ı şerif ziyaretleri tertip edilecektir. Gerek Müftülüğümüz ve gerek Buruciye Medresesinde görevlilerimiz tarafından dini danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sürdürülecektir. Ayrıca Ramazan ayı boyunca iftar öncesi Buruciye Medresesinde alanında uzman kişilerle saat 18.30 ve 19.45 arası iftar saati programı gerçekleştireceğiz.

Bu çerçevede inşallah rahmet ayında vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmeyi Yüce Rabbimizden temenni ediyor, Bu vesileyle aziz milletimizin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. - Sivas 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.