pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Morhipo, En Çok İade Edilen Ürünleri Tespit Etti

17.01.2018 - 09:53, Güncelleme: 17.01.2018 - 09:53
 

Morhipo, En Çok İade Edilen Ürünleri Tespit Etti

Morhipo.com verilenine göre, iadelerin ise yüzde 64'ü kadınlar tarafından yapılıyor-Tüm siparişler içinde kadınların alışveriş oranı yüzde 55 iken erkeklerde bu oran yüzde 45 seviyesinde- Morhipo.com Genel Müdürü Kuban:- "TIKLA-GEL', 2017'de toplam sipari

İSTANBUL (AA) - Morhipo.com, 2017 yılı boyunca yapılan tüm alışverişleri inceleyerek müşterilerinin en çok iade ettiği ürünleri tespit etti.Morhipo.com'dan yapılan açıklamaya göre, aylık ortalama 500 bine yakın Morhipo siparişinden yapılan iadeler analiz edildi. Şirket verilerine göre 2017 yılında müşteriler en çok leopar desenli ürünler, jean ürünler ve abiye/tasarım elbiseleri iade etti.Morhipo.com'un verilerine göre iadeler en çok kadınlar tarafından yapılıyor. Tüm siparişler içinde kadınların alışveriş oranı yüzde 55 iken erkeklerde bu oran yüzde 45 seviyesinde. İadelerin ise yüzde 64'ü kadınlar tarafından yapılıyor. Morhipo.com çağrı merkezi yetkilileri müşterilerine iade sebeplerini sorduğunda, kadınların en sık belirttiği nedenin "kıyafetin rengi ya da deseninin üzerine yakışmaması" olduğu tespit ediliyor. Toplam iadelerin yüzde 36'sını yapan erkeklerinse çoğunlukla "bedenlerini tam bilmedikleri için iki bedeni birlikte satın alarak uymayan parçayı iade etmeyi" tercih ettikleri görülüyor.İade sebepleri sorulmak için görüşülen müşterilerin çoğu mağaza deneyimini sanala taşıdıklarını belirtiyor. Alacakları kıyafet ya da aksesuarın üzerlerinde nasıl duracağı konusunda kararsızlık yaşıyorlarsa aynı ürünün iki farklı rengini, desenini ya da bedenini sipariş eden müşteriler, içlerinden birini satın alıp diğerini iade ediyor. Böylece müşteriler evlerinin konforunda ürünleri deneyip diledikleri ürünü satın alarak alışveriş yapıyor.- İadesever iller; Uşak, Muş ve EdirneSatın alma ve iade adetlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir başı çekse de 2017'de en çok iade oranına sahip iller sırasıyla Uşak (yüzde 35), Muş (yüzde 27) ve Edirne (yüzde 27) oldu.Verilen bilgiye göre, Morhipo.com, iade sürecini de müşteri mutluluğunun önemli bir parçası olarak görüyor. Bu sürecin sorunsuz, ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Morhipo.com, müşterilerinin seçme özgürlüğünü kolaylaştırmak üzerine çalışıyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban, "ALL-LINE" adını verdikleri "çok kanallı perakendecilik stratejisi" sayesinde çevrim içi alışverişin avantajlarını çevrim dışı güçleriyle birleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:"Müşteri mutluluğu uygulamalarımız kapsamında 2016 yılında 'TIKLA-GEL' hizmetini devreye aldık. 'TIKLA-GEL' sayesinde müşterilerimizin satın aldığı ürünleri Boyner ve YKM mağazalarından teslim almalarını sağladık. Bu sayede müşterilerimiz siparişlerini mağazaya teslim vererek, dilerlerse değişim ya da iade seçeneğini anında mağazada kullanabiliyorlar. 'TIKLA-GEL', 2017'de toplam siparişlerin yüzde 10'unda tercih edilmesinin yanı sıra sunduğu kolaylık sayesinde e-ticarete 50 bin yeni müşteri kazandırdı."
Morhipo.com verilenine göre, iadelerin ise yüzde 64'ü kadınlar tarafından yapılıyor-Tüm siparişler içinde kadınların alışveriş oranı yüzde 55 iken erkeklerde bu oran yüzde 45 seviyesinde- Morhipo.com Genel Müdürü Kuban:- "TIKLA-GEL', 2017'de toplam sipari

İSTANBUL (AA) - Morhipo.com, 2017 yılı boyunca yapılan tüm alışverişleri inceleyerek müşterilerinin en çok iade ettiği ürünleri tespit etti.

Morhipo.com'dan yapılan açıklamaya göre, aylık ortalama 500 bine yakın Morhipo siparişinden yapılan iadeler analiz edildi. Şirket verilerine göre 2017 yılında müşteriler en çok leopar desenli ürünler, jean ürünler ve abiye/tasarım elbiseleri iade etti.

Morhipo.com'un verilerine göre iadeler en çok kadınlar tarafından yapılıyor. Tüm siparişler içinde kadınların alışveriş oranı yüzde 55 iken erkeklerde bu oran yüzde 45 seviyesinde. İadelerin ise yüzde 64'ü kadınlar tarafından yapılıyor.

Morhipo.com çağrı merkezi yetkilileri müşterilerine iade sebeplerini sorduğunda, kadınların en sık belirttiği nedenin "kıyafetin rengi ya da deseninin üzerine yakışmaması" olduğu tespit ediliyor. Toplam iadelerin yüzde 36'sını yapan erkeklerinse çoğunlukla "bedenlerini tam bilmedikleri için iki bedeni birlikte satın alarak uymayan parçayı iade etmeyi" tercih ettikleri görülüyor.

İade sebepleri sorulmak için görüşülen müşterilerin çoğu mağaza deneyimini sanala taşıdıklarını belirtiyor. Alacakları kıyafet ya da aksesuarın üzerlerinde nasıl duracağı konusunda kararsızlık yaşıyorlarsa aynı ürünün iki farklı rengini, desenini ya da bedenini sipariş eden müşteriler, içlerinden birini satın alıp diğerini iade ediyor. Böylece müşteriler evlerinin konforunda ürünleri deneyip diledikleri ürünü satın alarak alışveriş yapıyor.


- İadesever iller; Uşak, Muş ve Edirne


Satın alma ve iade adetlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir başı çekse de 2017'de en çok iade oranına sahip iller sırasıyla Uşak (yüzde 35), Muş (yüzde 27) ve Edirne (yüzde 27) oldu.

Verilen bilgiye göre, Morhipo.com, iade sürecini de müşteri mutluluğunun önemli bir parçası olarak görüyor. Bu sürecin sorunsuz, ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Morhipo.com, müşterilerinin seçme özgürlüğünü kolaylaştırmak üzerine çalışıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban, "ALL-LINE" adını verdikleri "çok kanallı perakendecilik stratejisi" sayesinde çevrim içi alışverişin avantajlarını çevrim dışı güçleriyle birleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Müşteri mutluluğu uygulamalarımız kapsamında 2016 yılında 'TIKLA-GEL' hizmetini devreye aldık. 'TIKLA-GEL' sayesinde müşterilerimizin satın aldığı ürünleri Boyner ve YKM mağazalarından teslim almalarını sağladık. Bu sayede müşterilerimiz siparişlerini mağazaya teslim vererek, dilerlerse değişim ya da iade seçeneğini anında mağazada kullanabiliyorlar. 'TIKLA-GEL', 2017'de toplam siparişlerin yüzde 10'unda tercih edilmesinin yanı sıra sunduğu kolaylık sayesinde e-ticarete 50 bin yeni müşteri kazandırdı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.