pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı

Siyaset 06.12.2018 - 13:28, Güncelleme: 06.12.2018 - 13:28
 

Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Halk Eğitim Günleri kapsamında "Menopozda Sağlıklı Yaşam" konulu konferans...

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Halk Eğitim Günleri kapsamında "Menopozda Sağlıklı Yaşam" konulu konferans düzenlendi.Suşehri Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen programda Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Nurdan Kaya menopoz hakkında kadınlara bilgi verdi. Menopoz döneminin, kadında doğurganlık yeteneğinin kaybolduğu üreme döneminden yaşlılık dönemine bir geçiş dönemi olduğunubelirten Kaya, bunun bir hastalık olmadığını, sağlıklı kadının yaşamının doğal bir parçası olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu dönemde hormonal değişiklikler sonucunda bir çok kadının ağırlık artışı, gece terlemeleri, sıcak basmaları, uyku bozuklukları, sinirlilik ve yorgunluk gibi şikâyetlerin doğal olarak görülebileceğini anlatan Kaya, bunların azaltılması için yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdi. Menopozun hayatın sonu olmadığına dikkat çeken Kaya,dikkat edilmesi gerekenler konusunda da kadınları uyardı. Dünya genelinde menopoz yaşının 45-55 arası, Türkiye'de ise 46-48 olduğuna dikkat çeken Kaya, 40 yaş öncesinin ise erken olarak değerlendirildiğini anlatan Kaya, kadınlık hormonu olarak bilinen "östrojen hormonu" düzeyindeki azalma nedeniyle oluşabilecek, osteoporoz (kemiğin zayıflaması), kalp-damar hastalıkları gibi sağlık sorunlarına dikkat edilmesi gerektiğinin de özellikle altını çizdi. Menopozun belirtileri, fiziksel, psikolojik değişiklikler, menopozda oluşabilecek problemler, tedavi yöntemleri ve bu dönemde kadın ve aile sağlığının yükseltilmesi için bütüncül sağlık uygulamaları hakkında da detaylı bilgiler veren Kaya, katılımcıların sorularını da yanıtladı.FOTOĞRAFLI
SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Halk Eğitim Günleri kapsamında "Menopozda Sağlıklı Yaşam" konulu konferans...

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Halk Eğitim Günleri kapsamında "Menopozda Sağlıklı Yaşam" konulu konferans düzenlendi.

Suşehri Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen programda Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Nurdan Kaya menopoz hakkında kadınlara bilgi verdi. Menopoz döneminin, kadında doğurganlık yeteneğinin kaybolduğu üreme döneminden yaşlılık dönemine bir geçiş dönemi olduğunubelirten Kaya, bunun bir hastalık olmadığını, sağlıklı kadının yaşamının doğal bir parçası olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu dönemde hormonal değişiklikler sonucunda bir çok kadının ağırlık artışı, gece terlemeleri, sıcak basmaları, uyku bozuklukları, sinirlilik ve yorgunluk gibi şikâyetlerin doğal olarak görülebileceğini anlatan Kaya, bunların azaltılması için yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdi. Menopozun hayatın sonu olmadığına dikkat çeken Kaya,dikkat edilmesi gerekenler konusunda da kadınları uyardı.

Dünya genelinde menopoz yaşının 45-55 arası, Türkiye'de ise 46-48 olduğuna dikkat çeken Kaya, 40 yaş öncesinin ise erken olarak değerlendirildiğini anlatan Kaya, kadınlık hormonu olarak bilinen "östrojen hormonu" düzeyindeki azalma nedeniyle oluşabilecek, osteoporoz (kemiğin zayıflaması), kalp-damar hastalıkları gibi sağlık sorunlarına dikkat edilmesi gerektiğinin de özellikle altını çizdi. Menopozun belirtileri, fiziksel, psikolojik değişiklikler, menopozda oluşabilecek problemler, tedavi yöntemleri ve bu dönemde kadın ve aile sağlığının yükseltilmesi için bütüncül sağlık uygulamaları hakkında da detaylı bilgiler veren Kaya, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı

Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı

Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.