pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kuğulu Park'ta Gulca Protestosu

05.02.2018 - 15:23, Güncelleme: 05.02.2018 - 15:23
 

Kuğulu Park'ta Gulca Protestosu

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Tümtürk:- "Türkiye'nin şahlanışı ve Türk milletinin ekonomik, siyasi ve askeri alanda güçlenişiyle birlikte başta Doğu Türkistanlıların acıları olmak üzere bütün dünyadaki kan, ölüm ve gözyaşı dinec

ANKARA (AA) - Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistanlıların hala baskı altında yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'nin şahlanışı ve Türk milletinin ekonomik, siyasi ve askeri alanda güçlenişiyle birlikte başta Doğu Türkistanlıların acıları olmak üzere bütün dünyadaki kan, ölüm ve gözyaşı dinecektir." dedi.Çoğunluğu Uygur Türklerinden oluşan bir grup ile Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Kuğulu Park'tan Çin'in Ankara Büyükelçiliğine yürüyerek burada protesto yapmak istedi. Emniyet güçlerince protestoya izin verilmedi.Bunun üzerine Kuğulu Park'ta toplanan grup adına açıklama yapan Dernek Genel Başkanı Tümtürk, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Gulca kentinde 5 Şubat 1997'de meydana gelen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği olaylara tepki gösterdi. Doğu Türkistanlıların Çin'de hala özgür bir şekilde yaşayamadığını dile getiren Tümtürk, şunları söyledi:"Bugün burada olan kardeşlerimizin çoğunun hanımları, kardeşleri, kızları cezaevinde. Hanım kardeşlerimizin Doğu Türkistan'daki eşleri şehit edilmiş, sorgusuz sualsiz hapse atılmış, işkence ile öldürülmüştür. Onların tek suçu sınır ihlalinde bulunmak. Bu sebepten dolayı yıllardır Tayland'da yatan kardeşlerimizin 3 milyar dolarlık rüşvetle 115'inin Çin'e iade edildiğini biliyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin akibeti ile ilgili hiçbir haber yok. Hukuk nerede, insan hakları nerede, Birleşmiş Milletler nerede? " Tümtürk, bugün Doğu Türkistanlıların BM'de kendilerini anlatamadıklarını, Avrupa Parlementosu, İslam İşbirliği Örgütünün zulümlere sessiz kaldığını belirterek, şunları söyledi:"Bugün dünya adalete aç, adalete muhtaç. Türkiye'nin inşallah şahlanışı ve Türk milletinin ekonomik, siyasi ve askeri alanda güçlenişiyle birlikte başta Doğu Türkistanlıların acıları olmak üzere bütün dünyadaki kan ölüm ve gözyaşı dinecektir."Zeytin Dalı Harekatı'ndan şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Tümtürk, "Cenab-ı Allah melekler ordusuyla, Mehmetçik olarak adlandırdığımız Peygamber ocağımızı ve kahraman askerlerimizi korusun. Onların ayağına taş bile değmesin." diye konuştu.Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlıların Mehmetçik ile PYD/PKK ve emperyalist güçlere karşı savaşmaya hazır olduğunu dile getiren Tümtürk, Türkiye'nin bekası için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Tümtürk:- "Türkiye'nin şahlanışı ve Türk milletinin ekonomik, siyasi ve askeri alanda güçlenişiyle birlikte başta Doğu Türkistanlıların acıları olmak üzere bütün dünyadaki kan, ölüm ve gözyaşı dinec

ANKARA (AA) - Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistanlıların hala baskı altında yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'nin şahlanışı ve Türk milletinin ekonomik, siyasi ve askeri alanda güçlenişiyle birlikte başta Doğu Türkistanlıların acıları olmak üzere bütün dünyadaki kan, ölüm ve gözyaşı dinecektir." dedi.

Çoğunluğu Uygur Türklerinden oluşan bir grup ile Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Kuğulu Park'tan Çin'in Ankara Büyükelçiliğine yürüyerek burada protesto yapmak istedi. Emniyet güçlerince protestoya izin verilmedi.

Bunun üzerine Kuğulu Park'ta toplanan grup adına açıklama yapan Dernek Genel Başkanı Tümtürk, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Gulca kentinde 5 Şubat 1997'de meydana gelen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği olaylara tepki gösterdi.

Doğu Türkistanlıların Çin'de hala özgür bir şekilde yaşayamadığını dile getiren Tümtürk, şunları söyledi:

"Bugün burada olan kardeşlerimizin çoğunun hanımları, kardeşleri, kızları cezaevinde. Hanım kardeşlerimizin Doğu Türkistan'daki eşleri şehit edilmiş, sorgusuz sualsiz hapse atılmış, işkence ile öldürülmüştür. Onların tek suçu sınır ihlalinde bulunmak. Bu sebepten dolayı yıllardır Tayland'da yatan kardeşlerimizin 3 milyar dolarlık rüşvetle 115'inin Çin'e iade edildiğini biliyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin akibeti ile ilgili hiçbir haber yok. Hukuk nerede, insan hakları nerede, Birleşmiş Milletler nerede? "

Tümtürk, bugün Doğu Türkistanlıların BM'de kendilerini anlatamadıklarını, Avrupa Parlementosu, İslam İşbirliği Örgütünün zulümlere sessiz kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün dünya adalete aç, adalete muhtaç. Türkiye'nin inşallah şahlanışı ve Türk milletinin ekonomik, siyasi ve askeri alanda güçlenişiyle birlikte başta Doğu Türkistanlıların acıları olmak üzere bütün dünyadaki kan ölüm ve gözyaşı dinecektir."

Zeytin Dalı Harekatı'ndan şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Tümtürk, "Cenab-ı Allah melekler ordusuyla, Mehmetçik olarak adlandırdığımız Peygamber ocağımızı ve kahraman askerlerimizi korusun. Onların ayağına taş bile değmesin." diye konuştu.

Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlıların Mehmetçik ile PYD/PKK ve emperyalist güçlere karşı savaşmaya hazır olduğunu dile getiren Tümtürk, Türkiye'nin bekası için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.