pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

28.03.2018 - 14:08, Güncelleme: 28.03.2018 - 14:08
 

Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası

Haklarında dava açılan 161'i tutuklu 478 kişinin yargılanmasına, sanıkların son savunmalarıyla devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 161'i tutuklu 478 kişinin yargılandığı davada sanıkların mütalaaya karşı son savunmaları tamamlandı. Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar, sanık yakınları ile taraf avukatları katıldı.Tutuklu sanıklardan Emrah Kurt, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.Sözüne itibar edilemeyecek tanıkların kendisi hakkında beyanda bulunduğunu öne süren Kurt, "Hayatım boyunca hiçbir terör örgütüne üye olmuş, bir terör yapılanması içinde yer almış değilim." dedi. Kurt, yapıyla, çalıştığı kurum dolayısıyla tanışmak durumunda kaldığını savunarak, şunları kaydetti:"Eğitim hayatım boyunca bu yapıya ait okullarda, dershanelerde okumadım, yurtlarında veya evlerinde kalmadım. Yalnızca geçimimi sağlamak amacıyla yapıya ait bir yurtta sözleşmeli personel olarak çalıştım. Burada şartları bana uygun olduğu için çalışıp, hiçbir örgütsel eylem ya da faaliyette bulunmadım. Şartları daha iyi bir iş bulabilmiş olsam orada çalışırdım."Kurt, Bank Asya hesabında ise iki işlem göründüğünü, bunların rutin bankacılık işlemlerinden ibaret olduğunu öne sürdü.Tutuksuz sanıklardan Kadir A. da geçmişte bu yapılanmanın içerisinde yer aldığını ancak hiçbir zaman suç kastı taşımadığını iddia etti.Kadir A, "İçinde bulunduğum dönem herkes tarafından cemaat olarak biliniyor, terör örgütü ayağı bilinmiyordu. Terör örgütü olduğunu bilseydim içinde asla yer almazdım. Orada dini duygularımız suistimal edildi." diye konuştu.Vatan ve millet aleyhine hiçbir eylemde bulunmadığını belirten Kadir A, beraatine karar verilmesini talep etti.Tutuksuz sanıklardan Kazım M. de 2011-2012 yılları arasında yapı içinde "küçük bölge muhasebeciliği" yaptığını kabul etti.Kazım M, "O dönem bu yapının bir terör örgütü olduğunu bilmiyorduk. Şimdi istemeyerek de olsa bir dönem içinde yer aldığım için çok pişmanım." ifadesini kullandı.Duruşma, tutuklu ve tutuksuz sanıkların esasa ilişkin son savunmalarının tamamlanmasının ardından, kararın açıklanacağı 25 Nisan'a ertelendi.
Haklarında dava açılan 161'i tutuklu 478 kişinin yargılanmasına, sanıkların son savunmalarıyla devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 161'i tutuklu 478 kişinin yargılandığı davada sanıkların mütalaaya karşı son savunmaları tamamlandı.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar, sanık yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Emrah Kurt, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sözüne itibar edilemeyecek tanıkların kendisi hakkında beyanda bulunduğunu öne süren Kurt, "Hayatım boyunca hiçbir terör örgütüne üye olmuş, bir terör yapılanması içinde yer almış değilim." dedi.

Kurt, yapıyla, çalıştığı kurum dolayısıyla tanışmak durumunda kaldığını savunarak, şunları kaydetti:

"Eğitim hayatım boyunca bu yapıya ait okullarda, dershanelerde okumadım, yurtlarında veya evlerinde kalmadım. Yalnızca geçimimi sağlamak amacıyla yapıya ait bir yurtta sözleşmeli personel olarak çalıştım. Burada şartları bana uygun olduğu için çalışıp, hiçbir örgütsel eylem ya da faaliyette bulunmadım. Şartları daha iyi bir iş bulabilmiş olsam orada çalışırdım."

Kurt, Bank Asya hesabında ise iki işlem göründüğünü, bunların rutin bankacılık işlemlerinden ibaret olduğunu öne sürdü.

Tutuksuz sanıklardan Kadir A. da geçmişte bu yapılanmanın içerisinde yer aldığını ancak hiçbir zaman suç kastı taşımadığını iddia etti.

Kadir A, "İçinde bulunduğum dönem herkes tarafından cemaat olarak biliniyor, terör örgütü ayağı bilinmiyordu. Terör örgütü olduğunu bilseydim içinde asla yer almazdım. Orada dini duygularımız suistimal edildi." diye konuştu.

Vatan ve millet aleyhine hiçbir eylemde bulunmadığını belirten Kadir A, beraatine karar verilmesini talep etti.

Tutuksuz sanıklardan Kazım M. de 2011-2012 yılları arasında yapı içinde "küçük bölge muhasebeciliği" yaptığını kabul etti.

Kazım M, "O dönem bu yapının bir terör örgütü olduğunu bilmiyorduk. Şimdi istemeyerek de olsa bir dönem içinde yer aldığım için çok pişmanım." ifadesini kullandı.

Duruşma, tutuklu ve tutuksuz sanıkların esasa ilişkin son savunmalarının tamamlanmasının ardından, kararın açıklanacağı 25 Nisan'a ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.