pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Keykubat Kent Parkı Projesi

04.10.2017 - 13:23, Güncelleme: 04.10.2017 - 13:23
 

Keykubat Kent Parkı Projesi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası arasında Keykubat Kent Parkı'nın yapılacağı arsanın tahsisine ilişkin protokol...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası arasında Keykubat Kent Parkı'nın yapılacağı arsanın tahsisine ilişkin protokol imzalandı.Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile davetliler katıldı.Başkan Çelik, törende yaptığı konuşmada konu Kayseri olunca kurumların bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti.Keykubat Kent Parkı Projesi'nde hiç bir ticari amaç olmadığını ifade eden Çelik,şunları kaydetti:"Bir taraftan protokol çalışmaları devam ederken bir taraftan proje çalışmalarına başladık. Konusunda uzman 3 firmaya işi verdik ve beğenilen proje ortaya çıktı. Proje kapsamında 19 kilometrelik gezi, koşu ve bisiklet yolu gibi yollar yapılacak. Vatandaşların araçlarını park etmesi için bin 500 araçlık otopark yapmayı plandık. Şehri seyrederek tepeye çıkacakları yatay asansörüde projenin içine dahil ettik. Ayrıca devasa büyüklükte bir etkinlik çadırı da ortaya çıkacak. Tabi olmazsa olmazlarımızdan çocuk oyun alanları da olacak. Gençler içinde adrenalin parkı yapacağız. Soğuk ve sıcak piknik alanlarımızla beraber kafeteryalarımızda olacak. Hobi, meyve ve tematik bahçede burada yerini alacak."Akay'da, projenin 2,5 yılllık bir sürecin ardından bugünlere geldiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:"Biz 2,5 yıl önce başladığımız görüşmelerde fabrikanın 63 yıldırda çözümlenmemiş olan meselelerini geçmişe dair sorunlarınıda çözecek şekilde bir anlayış ortaya koyduk. Gerek geçmişe ait sorunlar gerekse bugüne ait çözümlenmesi gereken hususlar bir de bu fabrikanın geleceğinin kurtarılması adına önemli değerlendirmeler yapıldı. Gerek Kayseri Şeker Fabrikası gerekse Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı olarak kamu adına doğru, uygun ve başarılı işler yapma peşindeyiz. Bu potokolle sadece Kayseri Şeker Fabrikası'nın sorunlarını halletmiyoruz. Kayseri gibi liderlik iddiası taşıyan bir kente de kentsel bir değer bir katkı sağlamaya çalışıyoruz."
KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası arasında Keykubat Kent Parkı'nın yapılacağı arsanın tahsisine ilişkin protokol...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası arasında Keykubat Kent Parkı'nın yapılacağı arsanın tahsisine ilişkin protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile davetliler katıldı.

Başkan Çelik, törende yaptığı konuşmada konu Kayseri olunca kurumların bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti.

Keykubat Kent Parkı Projesi'nde hiç bir ticari amaç olmadığını ifade eden Çelik,şunları kaydetti:

"Bir taraftan protokol çalışmaları devam ederken bir taraftan proje çalışmalarına başladık. Konusunda uzman 3 firmaya işi verdik ve beğenilen proje ortaya çıktı. Proje kapsamında 19 kilometrelik gezi, koşu ve bisiklet yolu gibi yollar yapılacak. Vatandaşların araçlarını park etmesi için bin 500 araçlık otopark yapmayı plandık. Şehri seyrederek tepeye çıkacakları yatay asansörüde projenin içine dahil ettik. Ayrıca devasa büyüklükte bir etkinlik çadırı da ortaya çıkacak. Tabi olmazsa olmazlarımızdan çocuk oyun alanları da olacak. Gençler içinde adrenalin parkı yapacağız. Soğuk ve sıcak piknik alanlarımızla beraber kafeteryalarımızda olacak. Hobi, meyve ve tematik bahçede burada yerini alacak."

Akay'da, projenin 2,5 yılllık bir sürecin ardından bugünlere geldiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz 2,5 yıl önce başladığımız görüşmelerde fabrikanın 63 yıldırda çözümlenmemiş olan meselelerini geçmişe dair sorunlarınıda çözecek şekilde bir anlayış ortaya koyduk. Gerek geçmişe ait sorunlar gerekse bugüne ait çözümlenmesi gereken hususlar bir de bu fabrikanın geleceğinin kurtarılması adına önemli değerlendirmeler yapıldı. Gerek Kayseri Şeker Fabrikası gerekse Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı olarak kamu adına doğru, uygun ve başarılı işler yapma peşindeyiz. Bu potokolle sadece Kayseri Şeker Fabrikası'nın sorunlarını halletmiyoruz. Kayseri gibi liderlik iddiası taşıyan bir kente de kentsel bir değer bir katkı sağlamaya çalışıyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.