pendik escort bayan
ak

Kayseri'de "Arabulucuk" Semineri

Spor 23.11.2017 - 17:03, Güncelleme: 23.11.2017 - 17:03
 

Kayseri'de "Arabulucuk" Semineri

KAYSO Hukuk Danışmanı Şimşek:- "Normalde bir mahkemeye düşmüş uyuşmazlık eğer Yargıtay aşaması da varsa ortalama 1,5 yıldan aşağı bir sürede sonuçlandırılamamaktadır. Oysa arabuluculukta uyuşmazlık konusunun karmaşıklığına ve görüşme sıklığına göre değişm

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de arabuluculuk sistemiyle işçi ve işveren sorunlarının değerlendirildiği seminer düzenlendi.Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından düzenlenen "Arabuluculuk" konulu seminerde, İş Mahkemeleri Kanunu ile getirilen yeni düzenlemeler konusunda bilgilendirme yapıldı.KAYSO Hukuk Danışmanı avukat Nuriye Şimşek, işçi ve işveren uyuşmazlıklarında 2018 yılı ocak ayından itibaren zorunlu arabuluculuk sistemi uygulanacağını söyledi.Arabuluculuğu, "Tarafları bir araya getirerek aldığı eğitim sayesinde onları masada tutarak görüşmeleri devam ettiren ve böylelikle alternatif çözümleri tarafların üretmesini sağlayan, tarafsız ve bağımsız bir kişi." olarak tanımlayan Şimşek, Türkiye'de 10 bine yakın arabulucunun görev yaptığını ifade etti.İşçi işveren arasındaki davaları azaltmanın yollarını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:"İşveren olarak zamanımızın büyük bir kısmını bu tür uyuşmazlıkların mahkemelerde çözülmesi için belki yıllar önce olmuş ve işten çıkmış işçilerin sorunları ile uğraşmakla geçirmek zorunda kalıyoruz. Mahkemeleri takip eden herkes, duruşmalar sırasında görüşülen her konudan ve bilirkişi raporlarından hüküm aşamasına kadar olan her husustan haberdar olabilmektedir. Arabuluculukta ise gizlilik mutlaktır. Arabuluculuk yoluyla yapılan anlaşmalar mahkemelere sunulamamakta, mahkemeler için emsal olmamaktadır. Taraflardan biri veya arabulucu, gizliliği ihlal ettiklerinde 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaktadır. Böyle olunca mahkeme veya başka yerde konuşulmayacak hususlar ve teklifler de arabuluculukta rahatlıkla konuşulabilmekte, teklif verebilmekte. Normalde bir mahkemeye düşmüş uyuşmazlık eğer Yargıtay aşaması da varsa ortalama 1,5 yıldan aşağı bir sürede sonuçlandırılamamaktadır. Oysa arabuluculukta uyuşmazlık konusunun karmaşıklığına ve görüşme sıklığına göre değişmekle birlikte ortalama 2 saat ile 3 ay arasında bir sürede sonuca bağlanabilmektedir."Şimşek ayrıca arabuluculuk yoluyla tarafların dostane bir şekilde ve anlaşmayla uyuşmazlıklarına son verme imkanının taraflara sunulacağını da vurguladı.
KAYSO Hukuk Danışmanı Şimşek:- "Normalde bir mahkemeye düşmüş uyuşmazlık eğer Yargıtay aşaması da varsa ortalama 1,5 yıldan aşağı bir sürede sonuçlandırılamamaktadır. Oysa arabuluculukta uyuşmazlık konusunun karmaşıklığına ve görüşme sıklığına göre değişm

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de arabuluculuk sistemiyle işçi ve işveren sorunlarının değerlendirildiği seminer düzenlendi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından düzenlenen "Arabuluculuk" konulu seminerde, İş Mahkemeleri Kanunu ile getirilen yeni düzenlemeler konusunda bilgilendirme yapıldı.

KAYSO Hukuk Danışmanı avukat Nuriye Şimşek, işçi ve işveren uyuşmazlıklarında 2018 yılı ocak ayından itibaren zorunlu arabuluculuk sistemi uygulanacağını söyledi.

Arabuluculuğu, "Tarafları bir araya getirerek aldığı eğitim sayesinde onları masada tutarak görüşmeleri devam ettiren ve böylelikle alternatif çözümleri tarafların üretmesini sağlayan, tarafsız ve bağımsız bir kişi." olarak tanımlayan Şimşek, Türkiye'de 10 bine yakın arabulucunun görev yaptığını ifade etti.

İşçi işveren arasındaki davaları azaltmanın yollarını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"İşveren olarak zamanımızın büyük bir kısmını bu tür uyuşmazlıkların mahkemelerde çözülmesi için belki yıllar önce olmuş ve işten çıkmış işçilerin sorunları ile uğraşmakla geçirmek zorunda kalıyoruz. Mahkemeleri takip eden herkes, duruşmalar sırasında görüşülen her konudan ve bilirkişi raporlarından hüküm aşamasına kadar olan her husustan haberdar olabilmektedir. Arabuluculukta ise gizlilik mutlaktır. Arabuluculuk yoluyla yapılan anlaşmalar mahkemelere sunulamamakta, mahkemeler için emsal olmamaktadır. Taraflardan biri veya arabulucu, gizliliği ihlal ettiklerinde 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaktadır. Böyle olunca mahkeme veya başka yerde konuşulmayacak hususlar ve teklifler de arabuluculukta rahatlıkla konuşulabilmekte, teklif verebilmekte. Normalde bir mahkemeye düşmüş uyuşmazlık eğer Yargıtay aşaması da varsa ortalama 1,5 yıldan aşağı bir sürede sonuçlandırılamamaktadır. Oysa arabuluculukta uyuşmazlık konusunun karmaşıklığına ve görüşme sıklığına göre değişmekle birlikte ortalama 2 saat ile 3 ay arasında bir sürede sonuca bağlanabilmektedir."

Şimşek ayrıca arabuluculuk yoluyla tarafların dostane bir şekilde ve anlaşmayla uyuşmazlıklarına son verme imkanının taraflara sunulacağını da vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.