pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kayseri Şeker'in Domatesleri Sofralardaki Yerini Aldı

18.01.2017 - 10:38, Güncelleme: 18.01.2017 - 10:38
 

Kayseri Şeker'in Domatesleri Sofralardaki Yerini Aldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası'nda toprak yerine kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası'nda toprak yerine kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, toprak yerine Hindistan cevizi liflerinden elde edilerek içine makro ve mikro elementler eklenip organik besleyici hale getirilen kokopit (Cocopeat) ile üretilen domateslerin üretim, hasat ve depolama aşamaları hijyen kurallarına uygun gerçekleştirildi.Fabrikanın 10 bin metrekarelik modern serasında üretilen domatesler tüketicinin hizmetine "Seramis" markası ile sunulmaya başlandı.Her biri yaklaşık 13-14 metre uzayabilen 30 bin domates fidesinden sezonluk olarak 300-350 ton salkım domatesi üretilmesi bekleniyor.
KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası'nda toprak yerine kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası'nda toprak yerine kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, toprak yerine Hindistan cevizi liflerinden elde edilerek içine makro ve mikro elementler eklenip organik besleyici hale getirilen kokopit (Cocopeat) ile üretilen domateslerin üretim, hasat ve depolama aşamaları hijyen kurallarına uygun gerçekleştirildi.

Fabrikanın 10 bin metrekarelik modern serasında üretilen domatesler tüketicinin hizmetine "Seramis" markası ile sunulmaya başlandı.

Her biri yaklaşık 13-14 metre uzayabilen 30 bin domates fidesinden sezonluk olarak 300-350 ton salkım domatesi üretilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.