pendik escort bayan
ak

Kayseri Şeker Ar-ge Merkezinden Şeker Pancarı Tarımına Katkı

Spor 16.01.2018 - 16:08, Güncelleme: 16.01.2018 - 16:08
 

Kayseri Şeker Ar-ge Merkezinden Şeker Pancarı Tarımına Katkı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, araştırmaları ve projeleri ile şeker pancarı tarımının gelişimi ve üretim aşamalarında çiftçilere yardımcı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, araştırmaları ve projeleri ile şeker pancarı tarımının gelişimi ve üretim aşamalarında çiftçilere yardımcı olacak projeler üretmeyi hedefliyor.Kayseri Şekerden yapılan açıklamaya göre, Kayseri şeker bünyesinde toplam 10 araştırma laboratuvarı ile hizmet vermekte olan Ar-Ge Merkezince 7 TÜBİTAK destekli toplam 16 proje yürütüldüğü bildirildi. Merkezdeki çalışmaları yerinde inceleyen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektöründe örnek teşkil eden Kayseri Şeker AR-GE Merkezinde yapılan çalışmalar ve projelerdeki başarıları itibarı ile de Türkiye’de örnek olacağına inandığını ifade etti. AR-GE Merkezini kurmalarındaki temel hedefin Türkiye'de özellikle şeker pancarı tarımında tespit etmiş oldukları eksikliklerin giderilmesine katkı sağlamak yanında personellerinin başka hususlarda da projeler ortaya koyduklarını ve çalışmaları sürdürdüklerine değinen Akay, şunları kaydetti: "Türkiye şeker pancarı tarımı konusunda Avrupa'nın biraz gölgesinde kalmış durumda. Çünkü biz kendimize özgü kendi toprak ve iklim yapımıza uygun bir tohum yetiştirebilmiş değiliz. Türkiye'de bunun çalışmaları uzun yıllar devam ettirilmiş olsa da şu anda henüz kullanılabilen özellikte, kendimize ait milli bir tohumumuz yoktur. Onun için de biz Ar-Ge Merkezinde özellikle bunu geliştirme konusunda bir niyetimiz, gayretimiz ve çabamız var. Ancak bu kısa sürede başarılacak bir husus değil, bu çalışmalar uzun yıllar gerektiriyor sabır gerektiriyor ve ciddiyetle disiplinle devam gerektiriyor biz bu anlayış içerisinde özellikle ülkemizin toprak yapısına ve iklim yapısına uygun tohum geliştirmek temel hedef olmak üzere, pancar tarımının en verimli şekilde yapılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."Diğer araştırmalarından, gübre üretimi ve bilinçli gübre kullanımı, şeker pancarında hastalıkların önceden tespiti, ilaç kullanımı ile zararlılarının etkisinden kurtulmak açısından araştırmalarının yapıldığını belirten Akay, aynı zamanda gerçek şekerin alternatifi olan nişasta bazlı şekerin insan sağlığına zararları konusunda arkadaşlarının çeşitli araştırmalar ortaya koyduklarını bunların da artık bilimsel doküman haline gelmeye ve yayınlanmaya başladığına dikkat çekti. Başkan Akay'ın ziyaretinde, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ve Genel Müdür yardımcısı İsmail Gedik ile Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı da hazır bulundu.
KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, araştırmaları ve projeleri ile şeker pancarı tarımının gelişimi ve üretim aşamalarında çiftçilere yardımcı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, araştırmaları ve projeleri ile şeker pancarı tarımının gelişimi ve üretim aşamalarında çiftçilere yardımcı olacak projeler üretmeyi hedefliyor.

Kayseri Şekerden yapılan açıklamaya göre, Kayseri şeker bünyesinde toplam 10 araştırma laboratuvarı ile hizmet vermekte olan Ar-Ge Merkezince 7 TÜBİTAK destekli toplam 16 proje yürütüldüğü bildirildi.

Merkezdeki çalışmaları yerinde inceleyen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektöründe örnek teşkil eden Kayseri Şeker AR-GE Merkezinde yapılan çalışmalar ve projelerdeki başarıları itibarı ile de Türkiye’de örnek olacağına inandığını ifade etti.

AR-GE Merkezini kurmalarındaki temel hedefin Türkiye'de özellikle şeker pancarı tarımında tespit etmiş oldukları eksikliklerin giderilmesine katkı sağlamak yanında personellerinin başka hususlarda da projeler ortaya koyduklarını ve çalışmaları sürdürdüklerine değinen Akay, şunları kaydetti:

"Türkiye şeker pancarı tarımı konusunda Avrupa'nın biraz gölgesinde kalmış durumda. Çünkü biz kendimize özgü kendi toprak ve iklim yapımıza uygun bir tohum yetiştirebilmiş değiliz. Türkiye'de bunun çalışmaları uzun yıllar devam ettirilmiş olsa da şu anda henüz kullanılabilen özellikte, kendimize ait milli bir tohumumuz yoktur. Onun için de biz Ar-Ge Merkezinde özellikle bunu geliştirme konusunda bir niyetimiz, gayretimiz ve çabamız var.

Ancak bu kısa sürede başarılacak bir husus değil, bu çalışmalar uzun yıllar gerektiriyor sabır gerektiriyor ve ciddiyetle disiplinle devam gerektiriyor biz bu anlayış içerisinde özellikle ülkemizin toprak yapısına ve iklim yapısına uygun tohum geliştirmek temel hedef olmak üzere, pancar tarımının en verimli şekilde yapılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Diğer araştırmalarından, gübre üretimi ve bilinçli gübre kullanımı, şeker pancarında hastalıkların önceden tespiti, ilaç kullanımı ile zararlılarının etkisinden kurtulmak açısından araştırmalarının yapıldığını belirten Akay, aynı zamanda gerçek şekerin alternatifi olan nişasta bazlı şekerin insan sağlığına zararları konusunda arkadaşlarının çeşitli araştırmalar ortaya koyduklarını bunların da artık bilimsel doküman haline gelmeye ve yayınlanmaya başladığına dikkat çekti.

Başkan Akay'ın ziyaretinde, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ve Genel Müdür yardımcısı İsmail Gedik ile Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı da hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.