pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kamu Başdenetçisi Malkoç:

08.11.2017 - 13:58, Güncelleme: 08.11.2017 - 13:58
 

Kamu Başdenetçisi Malkoç:

"Türkiye, ilk hedefi olan 2023'te nükleer santrallerini tamamlamış, savunma sanayide kendine yetecek duruma gelmiş, yerli otomobilini yapmış, insan hakları, demokrasi, yönetim açısından dünyaya örnek bir ülke olacaktır"- "Dünya üniversiteler sıralamasına

AKSARAY (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Türkiye, ilk hedefi olan 2023'te nükleer santrallerini tamamlamış, savunma sanayide kendine yetecek duruma gelmiş, yerli otomobilini yapmış, insan hakları, demokrasi, yönetim açısından dünyaya örnek bir ülke olacaktır." dedi.Malkoç, bazı programlara katılmak üzere geldiği Aksaray'da, Vali Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti. Pekmez'den kent ile ilgili bilgiler alan Malkoç, daha sonra Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Üniversiteler ve Yeni Türkiye Vizyonu" konferansına katıldı.Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK), idarenin işleyişini şikayet üzerine denetleyen, idareye yol gösterip rehberlik yapan bir yapıda olduğunu anlattı.Kuruma tüm vatandaşların şikayetlerini iletebileceğini belirten Malkoç, "KDK, sizlerin avukatıdır. Sınava girdiniz, beklediğiniz notu alamadınız, bizlere müracaat edebilirsiniz. Derste hocanın size haksızlık yaptığına inandınız, bize müracaat edebilirsiniz. Biz sadece idarenin eylem ve işlemlerini denetlemiyoruz, aynı zamanda tutum ve davranışları da denetliyoruz. Kurumumuza müracaat gayet kolay. Elektronik ortamda yazabilirsiniz, posta yolu ile şikayetlerinizi gönderebilirsiniz." diye konuştu.- "İşin temelinde siz varsınız"Malkoç, Türkiye'de üniversite, öğrenci ve akademisyen sayısının son yıllarda önemli derecede arttığına işaret ederek, ülkenin geleceğine önemli katkılar sağlayacak gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.Dünya üniversiteler sıralamasında Türkiye'den üniversite sayısının azlığına dikkati çeken Malkoç, şöyle devam etti:"Dünya üniversiteler sıralamasına baktığımızda ülkemizdeki üniversite sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bunda belki sistemimizin hatası var sistem yenilenecek, belki üniversitedeki çalışmalarımızda eksiklik var, bunlar giderilecek ama hepsinden önemlisi sizlerin gayreti önemli. Sizin gayretiniz hocalarınızı hareketlendirecek, gayretleriniz rektörlere YÖK'ü zorlama imkanı verecek, üniversitelerin çalışması siyasetçileri yeni adımlar atmaya zorlayacak. Ama işin temelinde siz varsınız."- "Gördüğümüz ışığa bakarak bunu söylüyorum"Malkoç, Türkiye'de çok iyi imkanların olduğunu, bunun ülkenin geleceğine önemli derecede yön verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:"Türkiye, şu an tarihi, kültürü ve kendisi ile barışmış durumda. Tarihi, kültürü ve kendisi ile barışan bir ülkenin yapamayacağı bir iş yoktur. Türkiye, ilk hedefi olan 2023'te nükleer santrallerini tamamlamış, savunma sanayide kendine yetecek duruma gelmiş, yerli otomobilini yapmış, insan hakları, demokrasi, yönetim açısından dünyaya örnek bir ülke olacaktır. Bu temenni değildir. Öğrencilerimizin, gençlerimizin yüzünde gördüğümüz ışığa bakarak bunu söylüyorum."Konferansa, Vali Pekmez, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
"Türkiye, ilk hedefi olan 2023'te nükleer santrallerini tamamlamış, savunma sanayide kendine yetecek duruma gelmiş, yerli otomobilini yapmış, insan hakları, demokrasi, yönetim açısından dünyaya örnek bir ülke olacaktır"- "Dünya üniversiteler sıralamasına

AKSARAY (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Türkiye, ilk hedefi olan 2023'te nükleer santrallerini tamamlamış, savunma sanayide kendine yetecek duruma gelmiş, yerli otomobilini yapmış, insan hakları, demokrasi, yönetim açısından dünyaya örnek bir ülke olacaktır." dedi.

Malkoç, bazı programlara katılmak üzere geldiği Aksaray'da, Vali Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti.

Pekmez'den kent ile ilgili bilgiler alan Malkoç, daha sonra Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Üniversiteler ve Yeni Türkiye Vizyonu" konferansına katıldı.

Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK), idarenin işleyişini şikayet üzerine denetleyen, idareye yol gösterip rehberlik yapan bir yapıda olduğunu anlattı.

Kuruma tüm vatandaşların şikayetlerini iletebileceğini belirten Malkoç, "KDK, sizlerin avukatıdır. Sınava girdiniz, beklediğiniz notu alamadınız, bizlere müracaat edebilirsiniz. Derste hocanın size haksızlık yaptığına inandınız, bize müracaat edebilirsiniz. Biz sadece idarenin eylem ve işlemlerini denetlemiyoruz, aynı zamanda tutum ve davranışları da denetliyoruz. Kurumumuza müracaat gayet kolay. Elektronik ortamda yazabilirsiniz, posta yolu ile şikayetlerinizi gönderebilirsiniz." diye konuştu.

- "İşin temelinde siz varsınız"

Malkoç, Türkiye'de üniversite, öğrenci ve akademisyen sayısının son yıllarda önemli derecede arttığına işaret ederek, ülkenin geleceğine önemli katkılar sağlayacak gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Dünya üniversiteler sıralamasında Türkiye'den üniversite sayısının azlığına dikkati çeken Malkoç, şöyle devam etti:

"Dünya üniversiteler sıralamasına baktığımızda ülkemizdeki üniversite sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bunda belki sistemimizin hatası var sistem yenilenecek, belki üniversitedeki çalışmalarımızda eksiklik var, bunlar giderilecek ama hepsinden önemlisi sizlerin gayreti önemli. Sizin gayretiniz hocalarınızı hareketlendirecek, gayretleriniz rektörlere YÖK'ü zorlama imkanı verecek, üniversitelerin çalışması siyasetçileri yeni adımlar atmaya zorlayacak. Ama işin temelinde siz varsınız."

- "Gördüğümüz ışığa bakarak bunu söylüyorum"

Malkoç, Türkiye'de çok iyi imkanların olduğunu, bunun ülkenin geleceğine önemli derecede yön verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, şu an tarihi, kültürü ve kendisi ile barışmış durumda. Tarihi, kültürü ve kendisi ile barışan bir ülkenin yapamayacağı bir iş yoktur. Türkiye, ilk hedefi olan 2023'te nükleer santrallerini tamamlamış, savunma sanayide kendine yetecek duruma gelmiş, yerli otomobilini yapmış, insan hakları, demokrasi, yönetim açısından dünyaya örnek bir ülke olacaktır. Bu temenni değildir. Öğrencilerimizin, gençlerimizin yüzünde gördüğümüz ışığa bakarak bunu söylüyorum."

Konferansa, Vali Pekmez, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.