pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Hibe Desteğiyle Sera Kurdu, İstiridye Mantarı Yetiştiriyor

Spor 27.10.2017 - 16:58, Güncelleme: 27.10.2017 - 16:58
 

Hibe Desteğiyle Sera Kurdu, İstiridye Mantarı Yetiştiriyor

Beypazarı'nda bir kadın girişimci, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle kurduğu serada istiridye mantarı yetiştirmeye başladı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir kadın girişimci, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle kurduğu serada istiridye mantarı yetiştiriyor.Beypazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca finanse edilen kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibe desteğinden faydalanarak Yukarıulucak Mahallesi'nde sera kuran Tuğba Sökel'i ziyaret etti. Sökel, ziyarette, devlet desteğiyle güzel bir tesis kurduklarını söyledi.Mantarların yetişmeye başladığını dile getiren Sökel, "Tesisi geziyorum, sık sık mantarlara bakıp kontrol ediyorum. Onlar da ilgi istiyor, ilgileniyorum ve mantarların yetiştiğini görmek beni de çok rahatlatıyor. Hobi gibi başladık ama ticaretini yapacağız. Bize bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ekici de Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilçede toplam 15 kişiye destek sağlandığını, 2'sinin istiridye mantarı için sera kurduğunu, bunlardan birinin de Sökel olduğunu belirtti. Beypazarı'nda daha önce böyle bir tesis olmadığını anlatan Ekici, şunları kaydetti: "Sadece iç pazarda değil, dış pazara da satma imkanı sağlayacağız. Bu çiftçilerimizin kazanç elde etmelerine vesile olduk ve biz bundan çok mutluyuz. Kurulan sera bin metrekare. Çiftçinin cebinden hiçbir maddi kaynak çıkmadan, nemlendiricisinden tutun da klimasına, örtü toprağına kadar, bakanlığın projesi kapsamında hibe krediyle yapıldı. Çiftçimiz kazandıkça da tesisini kendi imkanlarıyla büyütebilecek."
Beypazarı'nda bir kadın girişimci, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle kurduğu serada istiridye mantarı yetiştirmeye başladı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir kadın girişimci, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle kurduğu serada istiridye mantarı yetiştiriyor.

Beypazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca finanse edilen kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibe desteğinden faydalanarak Yukarıulucak Mahallesi'nde sera kuran Tuğba Sökel'i ziyaret etti.

Sökel, ziyarette, devlet desteğiyle güzel bir tesis kurduklarını söyledi.

Mantarların yetişmeye başladığını dile getiren Sökel, "Tesisi geziyorum, sık sık mantarlara bakıp kontrol ediyorum. Onlar da ilgi istiyor, ilgileniyorum ve mantarların yetiştiğini görmek beni de çok rahatlatıyor. Hobi gibi başladık ama ticaretini yapacağız. Bize bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ekici de Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilçede toplam 15 kişiye destek sağlandığını, 2'sinin istiridye mantarı için sera kurduğunu, bunlardan birinin de Sökel olduğunu belirtti.

Beypazarı'nda daha önce böyle bir tesis olmadığını anlatan Ekici, şunları kaydetti:

"Sadece iç pazarda değil, dış pazara da satma imkanı sağlayacağız. Bu çiftçilerimizin kazanç elde etmelerine vesile olduk ve biz bundan çok mutluyuz. Kurulan sera bin metrekare. Çiftçinin cebinden hiçbir maddi kaynak çıkmadan, nemlendiricisinden tutun da klimasına, örtü toprağına kadar, bakanlığın projesi kapsamında hibe krediyle yapıldı. Çiftçimiz kazandıkça da tesisini kendi imkanlarıyla büyütebilecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.