pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Halep'e "Yardımeli" Çağrısı

08.12.2016 - 15:53, Güncelleme: 08.12.2016 - 15:53
 

Halep'e "Yardımeli" Çağrısı

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Ankara Şubesince , Esed rejiminin Halep'te sivil halka yönelik katliamları kınanarak dünya kamuoyu sessiz kalmamaya çağrıldı

ANKARA (AA) - Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Ankara Şubesince Esed rejiminin Halep'te sivil halka yönelik katliamları kınanarak dünya kamuoyu sessiz kalmamaya çağrıldı.Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım DerneğiAnkara Şube Başkanı Mehmet Sılay tarafından Halep'teki insanlık dramına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Sılay açıklamada, Esed rejimince Halep'e yönelik saldırılar sonucu yaşanan insanlık dramının 7,5 milyar insanın gözü önünde işlenmekte olduğunu ve insanlığın bu katliama sessiz kalamayacağını ifade etti. Suriye'de 500 bin kişinin öldürüldüğü ve 7 milyon insanın göç ettiğini hatırlatan Sılay, Halep'te yaşananların suçlusunun yalnız rejim olmadığını, sessiz kalan herkesin bu katliamda sorumluluğu olduğunu vurguladı. Halep için Birleşmiş Milletler'de alınan ateşkes kararının Rusya ve Çin tarafından veto edilmesini de kınayan Sılay, "Bu, zalimlere, 'Suriye'deki zulme, yani bebek, çocuk, kadın ve yaşlıları katletmeye devam edin' demektir. Şu bilinmeli ki zalimler, vetocular ve zulme seyirci kalanlar, lanetle anılıp tarihin çöplüğünde kalırken; Ümran-Aylin ve Banna gibi Suriyeli çocuklar ve zulme uğrayanlar tarihin unutulmaz sayfalarında yer alacaktır." ifadelerini kullandı. Derneklerinin yurt içi ve yurt dışındaki şubeleri ile Halep'e yardım için seferber olduğunu belirten Sılay, "Yardımeli Suriye’ye, Halep’e ve tüm mazlum coğrafyalara tüm imkanlarını zorlayarak insani yardım ulaştırma konusunda gayret içindedir. Özellikle de şu anda Halep için seferber olmuş durumdadır." değerlendirmesini yaptı. Sılay, son aylarda Halep'e un, gıda ve kıyafet gibi insani yardımları ulaştırmada ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek bu sorunun çözümü için acilen insani yardım koridoru açılması gerektiğini vurguladı.
Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Ankara Şubesince , Esed rejiminin Halep'te sivil halka yönelik katliamları kınanarak dünya kamuoyu sessiz kalmamaya çağrıldı

ANKARA (AA) - Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Ankara Şubesince Esed rejiminin Halep'te sivil halka yönelik katliamları kınanarak dünya kamuoyu sessiz kalmamaya çağrıldı.

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım DerneğiAnkara Şube Başkanı Mehmet Sılay tarafından Halep'teki insanlık dramına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Sılay açıklamada, Esed rejimince Halep'e yönelik saldırılar sonucu yaşanan insanlık dramının 7,5 milyar insanın gözü önünde işlenmekte olduğunu ve insanlığın bu katliama sessiz kalamayacağını ifade etti.

Suriye'de 500 bin kişinin öldürüldüğü ve 7 milyon insanın göç ettiğini hatırlatan Sılay, Halep'te yaşananların suçlusunun yalnız rejim olmadığını, sessiz kalan herkesin bu katliamda sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Halep için Birleşmiş Milletler'de alınan ateşkes kararının Rusya ve Çin tarafından veto edilmesini de kınayan Sılay, "Bu, zalimlere, 'Suriye'deki zulme, yani bebek, çocuk, kadın ve yaşlıları katletmeye devam edin' demektir. Şu bilinmeli ki zalimler, vetocular ve zulme seyirci kalanlar, lanetle anılıp tarihin çöplüğünde kalırken; Ümran-Aylin ve Banna gibi Suriyeli çocuklar ve zulme uğrayanlar tarihin unutulmaz sayfalarında yer alacaktır." ifadelerini kullandı.

Derneklerinin yurt içi ve yurt dışındaki şubeleri ile Halep'e yardım için seferber olduğunu belirten Sılay, "Yardımeli Suriye’ye, Halep’e ve tüm mazlum coğrafyalara tüm imkanlarını zorlayarak insani yardım ulaştırma konusunda gayret içindedir. Özellikle de şu anda Halep için seferber olmuş durumdadır." değerlendirmesini yaptı.

Sılay, son aylarda Halep'e un, gıda ve kıyafet gibi insani yardımları ulaştırmada ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek bu sorunun çözümü için acilen insani yardım koridoru açılması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.