pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Geleneksel Tedaviler Merdiven Altından Kurtarılıyor

Yaşam 13.04.2017 - 10:03, Güncelleme: 13.04.2017 - 10:03
 

Geleneksel Tedaviler Merdiven Altından Kurtarılıyor

Sağlık Bakanlığınca geleneksel yöntemlerin sağlıksız koşullarda yapılmasının engellenmesi amacıyla başlatılan "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları" projesi kapsamında Konya'da kurulan hacamat ünitesi, uzman hekimler eşliğinde klinik ortamında halka

KONYA (AA) - Sağlık Bakanlığının "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları" projesiyle, geleneksel yöntemlerin sağlıksız koşullarda yapılmasını engellemek amacıyla başlattığı uygulama kapsamında Konya'da kurulan hacamat ünitesi, uzman hekimler eşliğinde klinik ortamında halka hizmet veriyor.Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi bünyesinde oluşturulan hacamat ünitesinde, halk arasında "hacamat" olarak bilinen kupa terapisi, "merdiven altı" olarak tabir edilen sağlıksız ortamlardan alınarak uzman hekimler eşliğinde vatandaşların hizmetine sunuluyor. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinin Müdürü Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında tüm üniversite hastanelerinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezleri açılması yönünde bir yönetmenlik yayınlandığı anımsattı.Bu merkezlerin "merdiven altı"ndan alınarak, hastane bünyesinde açılmasının önemli olduğunu belirten Kutlu, "Biz üniversite hastanesi olarak, bu işin eğitimini almış hekimlerle hastalarımızı tedavi ediyoruz. Sertifikasyon programını tamamlayan iki arkadaşımız burada göreve başladı. Hem hacamatın hem de akupunkturun steril ortamlarda yapılması gerekir. Biz hastalarımızı temiz ortamda, eğitim almış hekimlere emanet ediyoruz." diye konuştu. Uygulama merkezi doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Muharrem Metin Şener de merkezde hacamat ve akupunktur yapıldığını dile getirdi.- "Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz"Akupunktur tedavisini genellikle ağrılı hastalığı olanlar, bel ve boyun fıtığı bulunanlar, migren hastalığı ile kilo vermek isteyenlerin tercih ettiğini aktaran Şener, "Akupunkturu her gün yapıyoruz. Hacamatın ise belirli günleri var. Bu uygulamaların steril ortamlarda yapılması gerekiyor. Biz de tüm şartlara uyuyoruz. Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz." dedi.Şener, bu tedavileri belirli bir ücret karşılığında yaptıklarına dikkati çekerek SGK'nin tedavi ücretini karşılaması konusunda girişim ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Sağlık Bakanlığınca geleneksel yöntemlerin sağlıksız koşullarda yapılmasının engellenmesi amacıyla başlatılan "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları" projesi kapsamında Konya'da kurulan hacamat ünitesi, uzman hekimler eşliğinde klinik ortamında halka

KONYA (AA) - Sağlık Bakanlığının "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları" projesiyle, geleneksel yöntemlerin sağlıksız koşullarda yapılmasını engellemek amacıyla başlattığı uygulama kapsamında Konya'da kurulan hacamat ünitesi, uzman hekimler eşliğinde klinik ortamında halka hizmet veriyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi bünyesinde oluşturulan hacamat ünitesinde, halk arasında "hacamat" olarak bilinen kupa terapisi, "merdiven altı" olarak tabir edilen sağlıksız ortamlardan alınarak uzman hekimler eşliğinde vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinin Müdürü Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında tüm üniversite hastanelerinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezleri açılması yönünde bir yönetmenlik yayınlandığı anımsattı.

Bu merkezlerin "merdiven altı"ndan alınarak, hastane bünyesinde açılmasının önemli olduğunu belirten Kutlu, "Biz üniversite hastanesi olarak, bu işin eğitimini almış hekimlerle hastalarımızı tedavi ediyoruz. Sertifikasyon programını tamamlayan iki arkadaşımız burada göreve başladı. Hem hacamatın hem de akupunkturun steril ortamlarda yapılması gerekir. Biz hastalarımızı temiz ortamda, eğitim almış hekimlere emanet ediyoruz." diye konuştu.

Uygulama merkezi doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Muharrem Metin Şener de merkezde hacamat ve akupunktur yapıldığını dile getirdi.

- "Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz"

Akupunktur tedavisini genellikle ağrılı hastalığı olanlar, bel ve boyun fıtığı bulunanlar, migren hastalığı ile kilo vermek isteyenlerin tercih ettiğini aktaran Şener, "Akupunkturu her gün yapıyoruz. Hacamatın ise belirli günleri var. Bu uygulamaların steril ortamlarda yapılması gerekiyor. Biz de tüm şartlara uyuyoruz. Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz." dedi.

Şener, bu tedavileri belirli bir ücret karşılığında yaptıklarına dikkati çekerek SGK'nin tedavi ücretini karşılaması konusunda girişim ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.