pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası

30.03.2017 - 16:43, Güncelleme: 30.03.2017 - 16:43
 

Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı. Uluyazı Kampüs yolu üzerinde fidan...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı. Uluyazı Kampüs yolu üzerinde fidan dikim töreni yapıldı. Çankırı Orman İşletme Müdürü Raif Çopur, törende yaptığı konuşmada, doğal yaşam alanlarının, insan nüfusunun artması, savaşlar ve küresel ısınma gibi nedenlerle tahrip olduğunu ve insanların ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlandığını söyledi.Yaşanabilir bir çevre için Türkiye'de her yıl milyarlarca ağaç dikildiğini ve orman alanlarında bakımlar yapıldığını belirten Çopur, şunları kaydetti: "Diktiğimiz ağaçlar ormana dönüşmekte, ormanlar da birçok canlı için yeni yaşam alam oluşturmaktadır. Oluşturulan bu sağlıklı yaşam alanlarında, nesli tehlikede olan birçok bitki ve hayvan türü barınabilmekte ve nesillerini sürdürebilmektedir. Bu doğal alanların kurulması ve bakımlarının yanı sıra yangından korunması da ayrıca önem arz etmektedir. Orman Genel Müdürlüğümüz kendi bünyesinde kurduğu orman yangınlarıyla mücadele ekiplerinin dışında orman köylerimize de basınçlı su atabilen su tankerleri dağıtımı yaparak hem köylümüzü güçlendirmekte ve hem de ormanlarımızın yangından korunmasına hizmet etmektedir." Konuşmanın ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Vali Yardımcısı Murat Ertekin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile öğrenciler katıldı.
ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı. Uluyazı Kampüs yolu üzerinde fidan...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı.

Uluyazı Kampüs yolu üzerinde fidan dikim töreni yapıldı.

Çankırı Orman İşletme Müdürü Raif Çopur, törende yaptığı konuşmada, doğal yaşam alanlarının, insan nüfusunun artması, savaşlar ve küresel ısınma gibi nedenlerle tahrip olduğunu ve insanların ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlandığını söyledi.

Yaşanabilir bir çevre için Türkiye'de her yıl milyarlarca ağaç dikildiğini ve orman alanlarında bakımlar yapıldığını belirten Çopur, şunları kaydetti:

"Diktiğimiz ağaçlar ormana dönüşmekte, ormanlar da birçok canlı için yeni yaşam alam oluşturmaktadır. Oluşturulan bu sağlıklı yaşam alanlarında, nesli tehlikede olan birçok bitki ve hayvan türü barınabilmekte ve nesillerini sürdürebilmektedir. Bu doğal alanların kurulması ve bakımlarının yanı sıra yangından korunması da ayrıca önem arz etmektedir. Orman Genel Müdürlüğümüz kendi bünyesinde kurduğu orman yangınlarıyla mücadele ekiplerinin dışında orman köylerimize de basınçlı su atabilen su tankerleri dağıtımı yaparak hem köylümüzü güçlendirmekte ve hem de ormanlarımızın yangından korunmasına hizmet etmektedir."

Konuşmanın ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Vali Yardımcısı Murat Ertekin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.