pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Desiba Enerji'den Türkiye'ye 30 Milyon Avroluk Yatırım

Spor 08.02.2017 - 11:23, Güncelleme: 08.02.2017 - 11:23
 

Desiba Enerji'den Türkiye'ye 30 Milyon Avroluk Yatırım

Desiba Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Delikan:- "Güneş santralleri için panel üretecek fabrikamız yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçiyor. Mersin'de nisan ayında faaliyetlerine başlayacak fabrikada 400 kişilik istihdam yaratacağız"- "Gel

İSTANBUL (AA) - Desiba Enerji'nin, Alman ortağı J.v.G Thoma ile Mersin'de 30 milyon avro yatırımla kurduğu, Türkiye’nin "çöl tipi teknolojili" ilk yerli güneş paneli fabrikası, nisan ayında üretime başlayacak. Desiba Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkan Delikan, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, bu yatırım sayesinde Türkiye'nin en büyük yerli panel üreticilerinden biri olacaklarını söyledi. Türkiye'nin ekonomik seferberlik ilan ettiği bugünlerde, Türkiye'ye yatırım, üretim ve istihdam katkısı sağlamaktan büyük gurur duyduklarını belirten Delikan, "Dünya enerji piyasası bir dönüm noktasında bulunuyor. Sürdürülebilir enerjiye erişim, şüphesiz çağımızın en önemli konularından birini oluşturuyor. Küresel enerji talebi 2040 yılına kadar üçte bir oranında artacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik enerjisi üretimindeki payı da gün geçtikçe artıyor." ifadelerini kulandı. Güneş enerjisi sektörünü, gelecekte tüm enerji sistemini dönüştürecek, yepyeni ürün ve hizmetlerin yaratılacağı bir zemin olarak konumlandırmak gerektiğini aktaran Delikan, şöyle devam etti: "J.v.G Thoma ile Jurowatt markası adı altında Mersin'de güneş santralleri için panel üretimi yapacak fabrikamız, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 43 bin metrekarelik alanda kuruldu. Nisan ayında faaliyetlerine başlayacak fabrikamız, yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçiyor. 400 kişilik istihdam yaratacak yatırımımızın yıllık üretim kapasitesi 400 megavatlık panel üretimini karşılayabilir düzeyde olacak. 2017 yılı üretim hedefimiz 200 megavat. İlk yıl ciro hedefimiz ise 110 milyon dolar." Türkiye'deki güneş panellerinin genellikle Çin teknolojisi ile üretildiğini belirten Delikan, bu yatırımın ise Alman teknolojisi sayesinde sektörde büyük bir fark yaratacağını belirterek, "Çöl tipi teknolojisi olarak adlandırılan teknoloji, 125 dereceye kadar üretim imkanı sunuyor. Dolayısıyla 90 derecede devrelerini otomatik olarak kapatan geleneksel panellere göre yüzde 30 daha verimli ve uzun ömürlü paneller üreteceğiz." bilgisini verdi. - Ürünlere "Made in Turkey" damgasıJ.v.G Thoma Yönetim Kurulu Başkanı Hans Thoma ise 20 yıl önce Almanya'da kurdukları global solar panel üretim markası olan J.v.G Thoma ile 6 farklı ülkede yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Desiba ortaklığında Jurawatt markası ile Türkiye’ye gelmekten mutluluk duyduklarını aktaran Thoma, "J.v.G Thoma markamızın güneş paneli üretimindeki deneyimi ve Desiba'nın gücü ile Türkiye’de çok başarılı bir iş çıkartacağımıza inanıyoruz. Nisan ayından itibaren 200'den 400 megavata kadar üretim sağlayacak modüller üreteceğiz ve bu imalatların üzerinde 'Made in Turkey' damgası olacak." diye konuştu.
Desiba Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Delikan:- "Güneş santralleri için panel üretecek fabrikamız yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçiyor. Mersin'de nisan ayında faaliyetlerine başlayacak fabrikada 400 kişilik istihdam yaratacağız"- "Gel

İSTANBUL (AA) - Desiba Enerji'nin, Alman ortağı J.v.G Thoma ile Mersin'de 30 milyon avro yatırımla kurduğu, Türkiye’nin "çöl tipi teknolojili" ilk yerli güneş paneli fabrikası, nisan ayında üretime başlayacak.

Desiba Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkan Delikan, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, bu yatırım sayesinde Türkiye'nin en büyük yerli panel üreticilerinden biri olacaklarını söyledi.

Türkiye'nin ekonomik seferberlik ilan ettiği bugünlerde, Türkiye'ye yatırım, üretim ve istihdam katkısı sağlamaktan büyük gurur duyduklarını belirten Delikan, "Dünya enerji piyasası bir dönüm noktasında bulunuyor. Sürdürülebilir enerjiye erişim, şüphesiz çağımızın en önemli konularından birini oluşturuyor. Küresel enerji talebi 2040 yılına kadar üçte bir oranında artacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik enerjisi üretimindeki payı da gün geçtikçe artıyor." ifadelerini kulandı.

Güneş enerjisi sektörünü, gelecekte tüm enerji sistemini dönüştürecek, yepyeni ürün ve hizmetlerin yaratılacağı bir zemin olarak konumlandırmak gerektiğini aktaran Delikan, şöyle devam etti:

"J.v.G Thoma ile Jurowatt markası adı altında Mersin'de güneş santralleri için panel üretimi yapacak fabrikamız, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 43 bin metrekarelik alanda kuruldu. Nisan ayında faaliyetlerine başlayacak fabrikamız, yaklaşık 30 milyon avro yatırımla hayata geçiyor. 400 kişilik istihdam yaratacak yatırımımızın yıllık üretim kapasitesi 400 megavatlık panel üretimini karşılayabilir düzeyde olacak. 2017 yılı üretim hedefimiz 200 megavat. İlk yıl ciro hedefimiz ise 110 milyon dolar."

Türkiye'deki güneş panellerinin genellikle Çin teknolojisi ile üretildiğini belirten Delikan, bu yatırımın ise Alman teknolojisi sayesinde sektörde büyük bir fark yaratacağını belirterek, "Çöl tipi teknolojisi olarak adlandırılan teknoloji, 125 dereceye kadar üretim imkanı sunuyor. Dolayısıyla 90 derecede devrelerini otomatik olarak kapatan geleneksel panellere göre yüzde 30 daha verimli ve uzun ömürlü paneller üreteceğiz." bilgisini verdi.

- Ürünlere "Made in Turkey" damgası

J.v.G Thoma Yönetim Kurulu Başkanı Hans Thoma ise 20 yıl önce Almanya'da kurdukları global solar panel üretim markası olan J.v.G Thoma ile 6 farklı ülkede yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

Desiba ortaklığında Jurawatt markası ile Türkiye’ye gelmekten mutluluk duyduklarını aktaran Thoma, "J.v.G Thoma markamızın güneş paneli üretimindeki deneyimi ve Desiba'nın gücü ile Türkiye’de çok başarılı bir iş çıkartacağımıza inanıyoruz. Nisan ayından itibaren 200'den 400 megavata kadar üretim sağlayacak modüller üreteceğiz ve bu imalatların üzerinde 'Made in Turkey' damgası olacak." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.