pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Cü\'de Tübitak-tydep Tarafından Yürütülen Ar-ge Destek Programı Düzenlendi

Kültür-Sanat 06.11.2013 - 16:27, Güncelleme: 06.11.2013 - 16:27
 

Cü\'de Tübitak-tydep Tarafından Yürütülen Ar-ge Destek Programı Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Kültür Merkezi’nde TÜBİTAK-(TYDEP) Teknoloji Yenilik Destekler ve Programlar tarafından yürütülen Ar-Ge Destek bilgilendirme programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, “Devlet-Üniversite ve sanayi bu üçünü kesiştirebileceğimiz noktalara bakmaya çalışıyoruz. Sanayicilerimizle ve İstanbul’daki sanayicilerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sivas’taki sanayicilerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sanayici sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor. Ortaya somut bir şeyler getirilmesi için Ar-Ge çalışmasının olması gerekiyor. Bu bağlamda üniversite öğretim üyeleri ile sanayicilerin ortak paydada buluşması şimdiye kadar gecikmiş. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz. Sanayicilerin üniversitelere bakışını doğru yönde yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. TEYDEP Başkanı Fatih Yülek, TEYDEP hakkında bilgi vererek “Bilim, teknoloji ve yenilik günümüzde ekonomik sosyal ve çevresel sorunların çözümü ve sürdürülebilir gelişimi için anahtar niteliğindedir. Beton, çimento, alüminyum, demir-çelik gibi ham maddelerin birim kilogram fiyatları maksimum sent’ler mertebelerinde iken, bilgi ile birlikte bu maddelerin otomobil, uçak, helikopter, uydu ve mikrochiplerde kullanılması ile kilogram fiyatları milyon dolar mertebelerine çıkabilmektedir” dedi. Programa Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer Erdem, Sivas Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, TEYDEP Bilimsel Proje Uzman Yardımcısı Serdar Dindaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. sivas son dakika
Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Kültür Merkezi’nde TÜBİTAK-(TYDEP) Teknoloji Yenilik Destekler ve Programlar tarafından yürütülen Ar-Ge Destek bilgilendirme programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, “Devlet-Üniversite ve sanayi bu üçünü kesiştirebileceğimiz noktalara bakmaya çalışıyoruz. Sanayicilerimizle ve İstanbul’daki sanayicilerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sivas’taki sanayicilerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sanayici sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor. Ortaya somut bir şeyler getirilmesi için Ar-Ge çalışmasının olması gerekiyor. Bu bağlamda üniversite öğretim üyeleri ile sanayicilerin ortak paydada buluşması şimdiye kadar gecikmiş. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz. Sanayicilerin üniversitelere bakışını doğru yönde yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.


TEYDEP Başkanı Fatih Yülek, TEYDEP hakkında bilgi vererek “Bilim, teknoloji ve yenilik günümüzde ekonomik sosyal ve çevresel sorunların çözümü ve sürdürülebilir gelişimi için anahtar niteliğindedir. Beton, çimento, alüminyum, demir-çelik gibi ham maddelerin birim kilogram fiyatları maksimum sent’ler mertebelerinde iken, bilgi ile birlikte bu maddelerin otomobil, uçak, helikopter, uydu ve mikrochiplerde kullanılması ile kilogram fiyatları milyon dolar mertebelerine çıkabilmektedir” dedi.


Programa Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer Erdem, Sivas Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, TEYDEP Bilimsel Proje Uzman Yardımcısı Serdar Dindaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. sivas son dakika

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.